WAREZ sajtovi

• Začetnik teme Začetnik teme str_8_er
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ljudi pa ovo je katastrofa. Za mene je onaj koji kupi program od 200 din i vise slucaj za psihijatra. U voj drzavi mi nemamo ni sud ni vlast pa ko je taj ko ce da me juri. Ja imam piratske kopije jos od Windowsa 3.0 i Corela 2.0, a te sam dobijao za jedno pivo

Кулиража:
E vidis taj Zakon se kod nas polako formira.
Bas sam danas posle mnogo vremena kupio originalan Audio CD ciji se kvalitet i cistina zvuka ne moze porediti sa bilo kojom mp3 kompilacijom ili piratskim Audio CD-om.

:lol: Pa normalno da je bolji kvalitet! A i koliko ja znam mp3 se vise ne racuna u pirateriju! Tako da si se malo zeznuo!

BMaster:
Кулиража:
Bas sam danas posle mnogo vremena kupio originalan Audio CD ciji se kvalitet i cistina zvuka ne moze porediti sa bilo kojom mp3 kompilacijom ili piratskim Audio CD-om.

:lol: Pa normalno da je bolji kvalitet! A i koliko ja znam mp3 se vise ne racuna u pirateriju! Tako da si se malo zeznuo!
Pa nisam ni rekao za piratski mp3, vec mp3 kompilacija i PIRATSKI audio CD.

Кулиража:

Samo je snimano u Wav formatu.

Mp3 nema tu frekvenciju kao Wav - koji je originalan a mp3 kompresovan

Ok, Mp3 je kompresovan, ali nema razlike izmedju original audio CD-a, i kopije!
To bi bilo kao kad bi neko rekao da je kupio original Windows i da mu je slika ostrija ili da su boje lepse nego na fals Windows-u.
Ljudi to je digitalni zapis, ako ga prerezem na pr. u Clone CD-u i pustim oba u liniji, da vidim tog ko ce ih rezlikovati.

Prica da NEKO placa SKUPLJE Microsoftov paket je - SMESNA!
Kada bi KINEZI platili svoje nelegalne kopije, onda bi po toj logici - Windows bio - DZABE!?

Naravno, da sam da se plati za uradjeno, ali za KVALITETNO! Ne za fush! Microsoft NIKAD NECE napraviti dobar operativni sistem za kucne varijante jer mu se - NE ISPLATI....

Najbolji sistem (protiv hakovanja) je onaj koji se dize sa CD-a (jedna od verzija LINUXA).

E, sad, kao sto placamo bilo koju robu TREBA platiti i softver kojim zaradjujemo ili ostvarujemo bilo koju dobit (ne samo materijalnu).

Vratimo se temi:
I bez obilaska warez sajtova, sa gomilom patch-ova ubacujemo kojekakve spijune. Zato su ipak malo sigurniji KEY-GENERATORI...
Nikad necete pristupiti hakerskom sajtu sem dial-up konekcijom (zbog identifikacije poziva) i uslov je da ako niste iz njihove branshe da vam ubace KONTROLNI PROGRAM tj trojanca kojim ce uvek znati ODAKLE JE POZIV (maskiranje ne pomaze) te STA ste uzimali...

Tek Windowsu je Evropska Unija dala uslov za dalju prodaju (pored jos nekih) - MOZE, ALI BEZ WINDOWS MEDIA PLAYER-a...

I koja je razlika medju njima?
:roll: :wink:

Jos bih dodao da se APSOLUTNO SLAZEM sa izjavom da doticne firme ZELE DA SPRECE one bi to i uradile...
Evo vam dva primera:
SpyHunter (nema sifre, jer traze i mail adrsu i jos jednu "akciju" odrade)
AVG Antivirus Full (7.0) licenca vazi po Ugovoru i - neeemaaa daljeee pa makar stavljali PROVERENE user-e..
Verovatno ima jos takvih primera ali, POSTUPAK JE TOLIKO JEDNOSTAVAN da nemam rechi...

Po nekom mom miljsljenju, mislim da su obe strane u pravu!

S jedne strane treba posteno platiti trud ljudima koji su se mucili da naprave neki kvalitetan program koji moze da uradi tacno ono sto u opisu programa pise, dok sa druge strane treba kazniti one ljude koji naprave neki software, za koji daju samo opis programa, bez nekog probnog perioda, da bi nakon kupovine istog shvatili da taj program ne moze da izvrsi bas sve sto u opisu pise!

Nadam se da se shvatili o cemu pricam!

BTW, na skoro svakom warez sajtu lepo pise da ukoliko nalazite da je taj software koristan po vas, uzmete i kupite orginal verziju!!!
Ja mislim da je to sasvim posteno od njih!

Kad smo već o temi dali je danas etično plaćati software ili ne,onda da rezimiram:

-Da se rezultati istraživanja objavljuju kao što su u zlatno doba 19 veka , onda bi naučnici dopunjavali u radu jedan drugog , a ne kao danas najmanje 6 timova radi ISTU stvar , izučava ISTE stvari i ima ISTE probleme.
-Već otkrivene stvari se nebi taktizirale , pa recimo jedna generacija proizvoda se povlači da bi druga lošija nastupila... Ili lek za ovo nećemo još da pustimo u prodaju jer još može da ide ovaj...Naftni i automobilski lobi otkupljuje sve patente koji su u vezi sa racionalnijim energetskim poslovanjem i stavljaju to pod led...
-Same kompanije nebi potkradale ideje konkurencije
-Microsoft je najpoznatiji po tome što je tako smrdljivo uništavao netscape i word perfect i ostale sitne soft firme...Monopolizam i to podržan od strane države...
-da ne pričam o stvaranju virusa koje rade velike softverske firme pod največom tajnom...
-čuvena prilagodjenost windowsa intelovim procesorima
-Linux je i nastao zato što je nekima kao i meni taj legalitet zasmrdeo , pa je rešio da znanje vredi onoliko koliko ga ispolji softveraš na terenu , onda će biti para i za tebe i za mene.
-Inače Microsoft baš ukida veliki izvor prihoda milionima programera i inženjerima baš na tu foru povećanje produktivnosti uz smanjenje pouzdanosti (iako se sad malcice poboljšao , ali je sve smrdelo)
i marketing(uvek je reklamirao ono što kasnije u verziji nebi bilo osim u tragovima..)
-namerno usporavanje mašina takodje spada u etiku, jel???,,,,kod instalacije starijih operativnih sistema
-Imao sam PC kad ih je bilo 6 ili 7 u Srbiji, i kad sam po software morao da idem po celoj Jugi (doduše ne ja , bio sam mali ali to je to)
Onda je kod nas morala da postoji piraterija

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back