WANTED: Тражи се лидер опозиције!

Ево шта је друштвено непожељно:

ДРУКАРО,
Зашто преправљаш цитате???

Сваки фундаментализам је друштвено непожељан, а атеизам има смисла док фундаменталистички не
заступа друге идеологије. Твој "атеистички фундаментализам" подсећа на онај фундаментализам из
са 4. конгреса у Дрездену који је под паролом "братства-јединства" залагао се за насиље, а такође
читаву једну нацију прогласио хегемонистичком, а њену државу ставио на листу за одстрел!

Образац и онда и сада у твом случају је исти - Лицемерна прича о правди, а позивање на глобалистичко
и антисрпско гласило Der BLITZE. Све скупа и у функцији неправде и мегакорпорација.
Капираш нешто, друкаро?

http://www.blic.rs/Vesti/Politika/522735/WANTED-Trazi-se-lider-opozicije

U srpskoj opoziciji nema osobe kojoj bi ljudi verovali, koga bi sledili i koja bi u nekom trenutku mogla da bude protivteža aktulnoj vlasti, a pre svega lideru SNS Aleksandru Vučiću.

554947_04_ff.jpg

Njega, ili nju, verovatno će iznedriti neko buduće vreme ili situacija jer, kako kaže prof. dr Vladimir Goati, “lidere stvaraju situacije”. [/SIZE]

- To su prelomne situacije, kada lider argumentima i ponašanjem uspe da promeni tok stvari i u partiji i u političkom životu. Zoran Đinđić je primer toga, ali čini mi se, bar za sada, da nekoga poput Đinđića ne možemo očekivati - priča Goati.

Kako kaže, lider nije samo čovek koga masa sledi, već i onaj koji predvodi masu. Morao bi da bude politički fleksibilan, pristupačan i spreman da prihvata i argumente drugih strana ako su dobri i valjani. Goati kaže da je za lidere vrlo važna i jedna, možda i najteže objašnjiva osobina - harizma.

- Mi imamo vrlo slabu, izlomljenu i posvađanu opoziciju, gde svako misli da bi baš on morao da bude lider. Možda bi to trebalo da bude neko novo lice, a ne ona koja gledamo poslednjih 15 godina. Ne čini mi se da vidim na horizontu takvu osobu. Lider u Srbiji će biti onaj ko je u stanju da se suprotstvi dominaciji SNS - objašnjava Goati.

Da situacija, vreme i okolnosti stvaraju lidere, saglasan je i dr Đorđe Pavićević sa Fakulteta političkih nauka.

- Oni koji su trenutno opozicija, ili su istrošeni ili im je manevarski prostor sužen jer nemaju medije iza sebe, a nemaju ni toliko novca da se promovišu. Koliko god paradoksalno zvučalo, u vreme Zorana Đinđića bilo je lakše jer je bilo i nezavisnih medija i podrške sa strane - navodi Pavićević.

Pokojni premijer je, kaže, primer osobe koja je bila spremna da okupi opoziciju, a da sebe ne stavlja u prvi plan, već je to učinio sa Vojislavom Koštunicom.

- Ta osoba bi trebalo da ima sposobnost da okupi veliki broj političkih profesionalaca, da ih organizuje, i da oni budu spremni da ga slede - priča Pavićević. Prema njegovim rečima, možda bi bilo dobro da ta osoba ne bude političar.

]

A na slici sve moj do moga.Ne zna se koji je gori olos

http://www.blic.rs/Vesti/Politika/522735/WANTED-Trazi-se-lider-opozicije

U srpskoj opoziciji nema osobe kojoj bi ljudi verovali, koga bi sledili i koja bi u nekom trenutku mogla da bude protivteža aktulnoj vlasti, a pre svega lideru SNS Aleksandru Vučiću.

554947_04_ff.jpg

Njega, ili nju, verovatno će iznedriti neko buduće vreme ili situacija jer, kako kaže prof. dr Vladimir Goati, “lidere stvaraju situacije”. [/SIZE]

- To su prelomne situacije, kada lider argumentima i ponašanjem uspe da promeni tok stvari i u partiji i u političkom životu. Zoran Đinđić je primer toga, ali čini mi se, bar za sada, da nekoga poput Đinđića ne možemo očekivati - priča Goati.

Kako kaže, lider nije samo čovek koga masa sledi, već i onaj koji predvodi masu. Morao bi da bude politički fleksibilan, pristupačan i spreman da prihvata i argumente drugih strana ako su dobri i valjani. Goati kaže da je za lidere vrlo važna i jedna, možda i najteže objašnjiva osobina - harizma.

- Mi imamo vrlo slabu, izlomljenu i posvađanu opoziciju, gde svako misli da bi baš on morao da bude lider. Možda bi to trebalo da bude neko novo lice, a ne ona koja gledamo poslednjih 15 godina. Ne čini mi se da vidim na horizontu takvu osobu. Lider u Srbiji će biti onaj ko je u stanju da se suprotstvi dominaciji SNS - objašnjava Goati.

Da situacija, vreme i okolnosti stvaraju lidere, saglasan je i dr Đorđe Pavićević sa Fakulteta političkih nauka.

- Oni koji su trenutno opozicija, ili su istrošeni ili im je manevarski prostor sužen jer nemaju medije iza sebe, a nemaju ni toliko novca da se promovišu. Koliko god paradoksalno zvučalo, u vreme Zorana Đinđića bilo je lakše jer je bilo i nezavisnih medija i podrške sa strane - navodi Pavićević.

Pokojni premijer je, kaže, primer osobe koja je bila spremna da okupi opoziciju, a da sebe ne stavlja u prvi plan, već je to učinio sa Vojislavom Koštunicom.

- Ta osoba bi trebalo da ima sposobnost da okupi veliki broj političkih profesionalaca, da ih organizuje, i da oni budu spremni da ga slede - priča Pavićević. Prema njegovim rečima, možda bi bilo dobro da ta osoba ne bude političar.

“Lidera opozicije nemamo, a treba nam neko ko će se suprotstaviti ovom čudu u kome smo se našli”, kaže sociolog Ratko Božović, koji kroz šalu priča da je Aleksandar Vučić, opoziciji kakvu Srbija trenutno ima, najbolji lider.

- Za mene lično, lider bi mogao da bude neko a la Boris Tadić, pod uslovom da se ne bavi previše psihoanalizom, da ne miri nepomirljivo i da ne pravi kompromise tamo gde ne mogu da budu napravljeni. Ta osoba bi morala da ima veštinu da u ovoj ludoj kući bez zidova harmonijom i identitetom osvetli prostor, da tihim glasom, a ne vikom i vriskom, pokaže šta je dobro - objašnjava Božović.

Mašti na volju

“Dajte mašti na volju i izmislite da sam izjavio nešto što meni nikada nije palo napamet, a mogao bih da vam pošaljem i najnoviju fotografiju kako bi sve izgledalo ubedljivije”, predložio je akademik i književnik Matija Bećković.
- Sutradan bi mogli da se aktiviraju komentatori, ili samo jedan ali pod različiti imenima, koji bi mogao da reaguje i pre i posle pomenute izjave. Onaj ko bi sve to ćutke mogao da podnosi ispunio bi jedan od najvažnijih uslova za lidera opozicije - kaže Bećković.

Tako bilo i kada je Sloba dosao i 2000 kada je DOS dosao na vlast. Tako ce i sada biti. Tamo neke 2024 pojavice se neko da ih smeni.

Opozicije nema. A i oni koji bi hteli da navataju nešto Srbalja nemaju ideju kako da objasne šta bi oni drugačije s ovom DOS opustošenem zemljom ...

Moze puno da se dobrog uradi i da se poboljsa i lepse da se zivi, ali za cija muda da se svadjas sa lenstinama i barabama, glupacima i lukavcima.
Plus se zameras biznisu srpskom, kapitalu srpskom, kapitalu i sluzbama sveta...kriminalu...za cije babe zdravlje?

Lider se ne trazi. On se jednostavno dogodi u odredjenim okolnostima.
Na slici u uvodnom postu postoje kandidati za lidera "opozicije" i opozicije. Samo su dva bez navodnika. Jer, ova vlast je samo turbo zuta vlast.
Slucaj Sincic u CRO o kome se ovde nista ne zna, jer gazda to zabranjuje, mogao bi da bude putokaz kako je za kratko vreme sa pravim idejama moguce dobiti lidera opozicije. Jer, de fakto je u7 CRO on i njegov "Zivi zid" jedina istinska alternativa NATO namesnicima u CRO.

Опет блиц пише будалаштине ! Непрође један дан а да не извале по неколико.
Сви са слике дувају у исту фрулу са вучићем осим Сандре и Шешеља. И када се погледају ликови које су Немци ставили кобојаги за неког новог "лидера опозиције" више је него смешно да су Шешеља ставили са тадићем, пајтићем, прашком, живковићем, ђиласом и чанком. Па то је просто смешно. Шест имбилцила који реално незаслужују ни да се о њима напише ни једно слово.

Блиц је сасвим зрео да нестане као новински лист.

Које Сандре?

Back