W11 Gaming performanse?

MisterXp

Primećen član
Poruka
575
Zanima me da li je neko sa rajzen 5600x ili bilo kojim zen3 procesorom instalirao W11. Kakve su performanse? Ako je verovati videima na yt-u, navodno je malo bolji fps i 1% low je veci kao i 0.1%. Znam da je w11 bukvalni downgrade w10 sa mnogo manje funkcija i tako tog, al meni je iskreno samo bitna performansa u video igrama.

Hvala unapred na odgovorima.

Gledam sad, izgleda da w11 dostize bolje perfomanse u igricama, ako ne bolje onda stabliniji frejmrejt. Stize mi 5600x a sl mesec 3070 ti pa gledam da izvucem maksimum
pazi, ja znam osobe koje razbijaju cs 1.6 na win7..prebacili se npr na win 10 i prosto ne mogu si namjestiti..da ne pricam o win11..tako da postoje 2 grupe, jedna tvrdi da poboljsat ce fps ako predjes na noviji os, dok drugi kaze ma zajebi to..dobra grafa, dobar cpu i ram/ malo ih klokujes i onda monitor..e sad opet jos jedna vazna stvar jeste internet brzina-stabilnost...rezolucija na kojoj zelis igrati..recimo ja igram csgo na 1280x960, fps 235..

@Aleks

amd 5 5600x ima..ne znamo ostale komponente..

pazi, ja znam osobe koje razbijaju cs 1.6 na win7..prebacili se npr na win 10 i prosto ne mogu si namjestiti..da ne pricam o win11..tako da postoje 2 grupe, jedna tvrdi da poboljsat ce fps ako predjes na noviji os, dok drugi kaze ma zajebi to..dobra grafa, dobar cpu i ram/ malo ih klokujes i onda monitor..e sad opet jos jedna vazna stvar jeste internet brzina-stabilnost...rezolucija na kojoj zelis igrati..recimo ja igram csgo na 1280x960, fps 235..

@Aleks

amd 5 5600x ima..ne znamo ostale komponente..
Stize asus tuf b450 plus ii, 2x8gb fury kingston 3200mhz cl16, i 1060 6gb uskoro 3070 ti, a monitor sam uzeo asus tuf vg248gq 165hz.

Za win 10 znam da ima ozb bag u cs 1.6 da ako pustis muziku u pozadini pocece igrica da bude kao da secka, w11 jos nisam probao ali navodno je bolji za gaming na novijim komponentama jer navodno pogasi nepotrebne programe u pozadini i fokusira sva slobodna jezgra na igricu. Uglavnom bitne su mi samo performanse u samim igricama, znam da je w11 degradacija funkcionalnosti naspram w10 (trenutno)

koliko je vjerovati da pogasi nepotrebne..u sustini 3070 ti je dobra i ekran je ok..povezi ih DP kablom da mozes enable g sync u nvidia control panel..e sad mala zamjerka..znam da pogotovo ako si u srbiji nije lako nabaviti pare i dati na novije komponente, al probaj nedje ukrasti :mrgreen: jos koji dinar i uzmi b550..limitirat ces 3070ti na pci 3.0..pa ces opet kasnije kukati..:mrgreen: opet postoji jedna strana koja kaze neces izgubit neke performanse nit ces osjetiti..druga koja kaze hoces..moj savjet uzmi maticnu sa pci 4.0..

koliko je vjerovati da pogasi nepotrebne..u sustini 3070 ti je dobra i ekran je ok..povezi ih DP kablom da mozes enable g sync u nvidia control panel..e sad mala zamjerka..znam da pogotovo ako si u srbiji nije lako nabaviti pare i dati na novije komponente, al probaj nedje ukrasti :mrgreen: jos koji dinar i uzmi b550..limitirat ces 3070ti na pci 3.0..pa ces opet kasnije kukati..:mrgreen: opet postoji jedna strana koja kaze neces izgubit neke performanse nit ces osjetiti..druga koja kaze hoces..moj savjet uzmi maticnu sa pci 4.0..
I jesam sa vg248gq dobijas dp bas zbog 165hz.
Gotovo je vec jbg uzeo sam od svercera pa sam usparao 9k rsd preko njega, a velik je igrac na kp sto se tice pc delova. Zaleteo sam se na malo bolji posao pa dok me ne budu krenuli troskovi zivota struja voda i tako to da sredim pc sad kad imam priliku, ono eventualno bih i 3080 ako opadne cena na prihvatljiv nivo.

Ono konacno sam malo skockao pc da bas mogu uzivati u njemu, najvise sam se obradovao viskom refresh rejtu i freesync premiumu tj “gsync”

I jesam sa vg248gq dobijas dp bas zbog 165hz.
Gotovo je vec jbg uzeo sam od svercera pa sam usparao 9k rsd preko njega, a velik je igrac na kp sto se tice pc delova. Zaleteo sam se na malo bolji posao pa dok me ne budu krenuli troskovi zivota struja voda i tako to da sredim pc sad kad imam priliku, ono eventualno bih i 3080 ako opadne cena na prihvatljiv nivo.

Ono konacno sam malo skockao pc da bas mogu uzivati u njemu, najvise sam se obradovao viskom refresh rejtu i freesync premiumu tj “gsync”
Citao sam za 3070 ti pcie 3.0 vs 4.0 dodje kao w10 i w11 gaming perfomanse, moze da se pregura bez nekih problema.

Back