W umeso V, sh, sch, cx, ...

• Začetnik teme Začetnik teme acca
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

A kako vi?

• I sam tako piSCHem

• Pišem normalno ali mi ne smeta kad vidim to

• Iritira me takav način pisanja

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
Da li vas iritira, koristite li i sami i šta mislite o korišćenju W umesto V, SC ili SCH umesto Š i slično? Pun je forum, vidim, takvog načina pisanja.

Mislim da poređenje nije dobro. Kada neko piše w, a ne v, govori o sebi da je klinac, nezreo, blentav. To mi ne smeta ako osoba ima do 16 godina. Ako je starija kažem da je budala i ne čitam te poruke. Pročitam samo kada namerno hoću da pročitam, kao juče na politici. Htela sam da vidim na šta se to neko derište žali. (Da se razumemo, razmišljanja dece i tinejdžera slušam, zanima me šta imaju da kažu, ali razmišljanja tupavih me ne interesuju, a samo tupavi mogu da u normalnoj komunikaciji koriste slovo w umesto v. Neka to koriste u internim prepiskama sa svojom družinom, ako je to njihov običaj.)
Za slova sc, sch i slične primere imitiranja naših slova nemam naročiti komentar. Smatram da je to navika preneta sa telelfonskih poruka. Nemaju svi telefoni sva slova abecede. Imala sam jedan koji nije imao č i ć, i još neka slova, pa su mi ljudi govorili da pišem ta slova, pošto se stvara zabuna kada pišem s umesto š, c umesto č i ć. Verujem, da je čista navika pisanja tih slova prešla i na računar koji ima sva slova abecede. To bi moglo da ukaže na lenjost, ali ovo su ipak neformalne poruke, pa nije ni bitno.

Back