Vupi Goldberg suspendovana od strane ABC-a zbog komentara o holokaustu

Sensei

Master
Moderator
Poruka
94.441
Američka glumica Vupi Goldberg suspendovana je u utorak na dve nedelje iz tok emisije koju vodi jer je rekla da nacistički genocid nad šest miliona Jevreja „nije bio rasizam“.

Uprkos izvinjenju voditeljke tok emisije „The Viev“, predsednica ABC Njuz-a Kim Godvin rekla je da je odlučila da to nije dovoljno.

„Odmah stupa na snagu, suspendujem Vupi Goldberg na dve nedelje zbog njenih pogrešnih i uvredljivih komentara“, rekla je Godvin u izjavi objavljenoj na Tviter nalogu TV kanala za odnose s javnošću.

„Iako se Vupi izvinila, zamolila sam je da odvoji vreme da razmisli i nauči o uticaju njenih komentara“, rekla je Godvin.

Oskarom nagrađena TV ličnost rekla je u emisiji ABC "The View" da je holokaust uključivao "dve bele grupe ljudi".

„U današnjoj emisiji rekla sam da Holokaust 'nije o rasi, već o čovekovoj nehumanosti prema čoveku'. Trebala sam da kažem da se radi o oba“, napisala je Goldberg u Tviteru kasno u ponedeljak.

„Jevrejski narod širom sveta je uvek imao moju podršku i to nikada neće odustati. Žao mi je zbog povrede koju sam nanela“, dodla je 66-godišnjakinja.

Nakon Goldbergovih komentara, kritičari su istakli da je rasa bila ključna za genocid, pri čemu su nacisti verovali da su glavna rasa.

„Ne @VhoopiGoldberg, #Holokaust je bio o nacističkom sistematskom uništavanju jevrejskog naroda – za koji su oni smatrali da je inferiorna rasa“, tvitovao je Džonatan Grinblat, šef Lige za borbu protiv klevete.

„Oni su ih dehumanizovali i koristili ovu rasističku propagandu da opravdaju klanje šest miliona Jevreja. Iskrivljavanje holokausta je opasno“, dodao je on.

Američki muzej holokausta objavio je na Tviteru da je „rasizam bio centralni deo nacističke ideologije“.

„Jevreje nisu definisali religija, već rasa. Nacistička rasistička uverenja su podstakla genocid i masovna ubistva“, navodi se u saopštenju, ne pozivajući se na Goldbergove komentare.

wg.jpg

https://opera.com.ng/2022/02/02/whoopi-goldberg-suspended-by-abc-for-holocaust-comments/
.......................................
Kad nešto nije u redu onda možeš da budeš miljenik levičara po sto puta, ali kazna mora da padne.

gledam sada definiciju

Kavkaski/beli

Kavkaske rase uključuju Arijevce, Hamite i Semite. Njihove karakteristične fizičke karakteristike uključuju dugačku glavu sa visokim čelom. Imaju mali supraorbitalni razvoj. Njihovo lice je uglavnom usko. Nos je dug i uzak. I koren i most su na visokom nivou. Njihova koža je klasifikovana kao bela ili blago pigmentirana. Poreklo bele rase potiče iz Evrope, severne Afrike i Bliskog istoka.

Jevreji su Semite. Ondašnji nemci su sebe smatrali Arijevcima. Kako je onda u pitanju rasizam kada se radi o istoj rasi, kavkaskoj?

gledam sada definiciju

Kavkaski/beli

Kavkaske rase uključuju Arijevce, Hamite i Semite. Njihove karakteristične fizičke karakteristike uključuju dugačku glavu sa visokim čelom. Imaju mali supraorbitalni razvoj. Njihovo lice je uglavnom usko. Nos je dug i uzak. I koren i most su na visokom nivou. Njihova koža je klasifikovana kao bela ili blago pigmentirana. Poreklo bele rase potiče iz Evrope, severne Afrike i Bliskog istoka.

Jevreji su Semite. Ondašnji nemci su sebe smatrali Arijevcima. Kako je onda u pitanju rasizam kada se radi o istoj rasi, kavkaskoj?
To se i Vupi pitala pa je nadrljala. Pazi se. Sad će jevrejski lobi da krene u lov na tebe z:mrgreen:

Back