Možda misliš na onu od kašmira? Ili merino vuna?
Muž i ja smo za svadbu dobili tu kašmirsku posteljinu. I onda je bila skupa kao djavo, sećam se. ( Naravno, darodavac nam nije rekao cenu, ali smo znali, igrom slučaja su moji bili pozvani na neku prezentaciju te posteljine i odatle smo znali i cenu ). Moja iskustva su ok. Skroz ok.
Mi imamo taj naddušek, pokrivač, jastuke i prekrivač za krevet, ali taj prekrivač za krevet nije od kašmira, već merino. Ostalo je kašmir. Jastuci su, zaista, ok za spavanje. Možda treba noć-dve-tri da se čovek navikne, ali kada se navikneš odmoriš se bre kao beba. Pokrivač je debeo i njega slabo koristimo, grejemo sobu i vruće nam je ispod pokrivača. A to ćebe je super, uvučemo ga u jorganski čaršav i time se pokrivamo cele zime. I svake zime od kako smo u braku.
Jedino je problem održavanje. Imaju neki lanolinski preparati, ali to je samo da osvežiš posteljinu. Mora ići na hemijsko čišćenje i to u proverenu čistionicu, da ti ne shebu to. Eto, to je mana. I to što je glomazna, pa ako nemaš ispod kreveta fioku ili prostor za posteljinu - nadrljao si. Kao mi, nama stoji u ćošku dečije sobe, na podu, pokriveno ćebetom, pa uveče uzmemo, ujutru vratimo tu...

U principu, moja su iskustva pozitivna. Nikada ne bih to kupila, eto možda malo iz predrasuda, više radi cene. Ili bi mi bilo žao, dala bih te pare na dete, ili neku adaptaciju... pre nego na to u šta nisam verovala. Medjutim, vidiš, uverila sam se da je ok.
Moja iskustva, ne moraju biti svačija.