Vulin ponovo o pijanim i drogiranim vozačima: Trajno oduzimati vozilo i dozvolu

dlugomir

stari roker
Moderator
Poruka
237.323
Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je da se u sledećim izmenama Zakona o bezbednosti saobraćaja mora uvesti mogućnost trajnog oduzimanja vozila i trajnog oduzimanja dozvole.
https://www.021.rs/story/Info/Srbij...hRom9NA9etcJBXznj2GXJzu4ff2NoSEdGoe00yxf8d9xU

Imate dalje u tekstu kako on to obrazlaže, ali mene zanima da li naš ustav dozvoljava takvo oduzimanje imovine? Onda se tu nameće i ideja šta ako vozilo nije u vlasništvu vozača, nego recimo firme ili člana porodice? Inače sviđa mi se ideja, samo ne znam koliko je ostvariva.

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je da se u sledećim izmenama Zakona o bezbednosti saobraćaja mora uvesti mogućnost trajnog oduzimanja vozila i trajnog oduzimanja dozvole.
https://www.021.rs/story/Info/Srbij...hRom9NA9etcJBXznj2GXJzu4ff2NoSEdGoe00yxf8d9xU

Imate dalje u tekstu kako on to obrazlaže, ali mene zanima da li naš ustav dozvoljava takvo oduzimanje imovine? Onda se tu nameće i ideja šta ako vozilo nije u vlasništvu vozača, nego recimo firme ili člana porodice? Inače sviđa mi se ideja, samo ne znam koliko je ostvariva.
Daj Bože da ovo bude ozakonjeno!

Za vozila,nisam siguran,a za dozvolu svakako,ali i ministar da se skine s vutre.

Ovo što vUlin predlaže to bi dovelo SNS do propasti.
Srbinu samo ne diraj kola, možeš sve čak i ženu ali ko mu udari na kola onda je spreman na revoluciju.

Imate dalje u tekstu kako on to obrazlaže, ali mene zanima da li naš ustav dozvoljava takvo oduzimanje imovine?
Ko to zna advokat neki?
Onda se tu nameće i ideja šta ako vozilo nije u vlasništvu vozača, nego recimo firme ili člana porodice?
Oduzeti vozilo zabraniti da doticna osoba opasna vozi kaznjavati ne znam ima pametnijih koji se razumeju bolje ?
Inače sviđa mi se ideja, samo ne znam koliko je ostvariva.
:tick:

Oba treba da postoje ` da se primene ` sta ce biti kad
nekome oduzmu auto dozvolu taj neko kupi nov auto vozi bez dozvole ima para

njegovi imaju para tata mama su mu puni para

ima para poznata je osoba poznati njegovi
?

Screenshot_20221014-220354_Chrome.jpg

Poslednja izmena:
Kazne ne rešavaju problem.
Imaš bahate ljude koji plate kazne i čak odleže i robiju pa isto rade, ugroze svoj i tudji život.

Тако можеш да кажеш и да одузимање аутомобила не решава проблем, јер ће бахати да купи нови ауто. А ни одузимање дозволе не решава проблем, јер ће бахати да набави фалсификовану. А ни одузимање фалсификоване не решава проблем, јер ће баш бахати да вози и без доволе. А ни обавезна затворска казна не решава проблем јер ће бахати да плати судију, док ће као компензација њему, ради исправне статистике, у затвору завршити само ликови као ти, који нису бахати, и то само за непоштовање знака стоп.

Тако можеш да кажеш и да одузимање аутомобила не решава проблем, јер ће бахати да купи нови ауто. А ни одузимање дозволе не решава проблем, јер ће бахати да набави фалсификовану. А ни одузимање фалсификоване не решава проблем, јер ће баш бахати да вози и без доволе. А ни обавезна затворска казна не решава проблем јер ће бахати да плати судију, док ће као компензација њему, ради исправне статистике, у затвору завршити само ликови као ти, који нису бахати, и то само за непоштовање знака стоп.
Dakle jasno ti je da nemamo drzavu i pravni sistem koji podjednako reaguje za sve u ovoj zemlji.

Primer sin od Mitrovica.

Dakle jasno ti je da nemamo drzavu i pravni sistem koji podjednako reaguje za sve u ovoj zemlji.

Наравно, зато се у таквимо државама никад и не траже измене закона. Није уопште проблем у законима, добри су и закони из СФРЈ, проблем је што се не поштују.

Back