VUKAO JE 20 METARA Vozač kolima ubio ženu na pešačkom prelazu na Zrenjaninskom putu

*Hannah*

Iskusan
Poruka
5.704
VUKAO JE 20 METARA Vozač kolima ubio ženu na pešačkom prelazu na Zrenjaninskom putu

M.Brkić , M. Rodić , | 17. 11. 2016 - 20:06h izmena vesti 20:53h

Žena stara oko 60 godina je poginula, dok je devojka stara oko 25 godina povređena nakon što je na njih oko 18.30 naleteo automobil na pešačkom prelazu na Zrenjaninskom putu.
Nesreća se dogodila u borčanskom naselju Mali zbeg, kod autobuskog stajališa "Mali zbeg".

- U smeru ka Zrenjaninu putničko vozilo marke "fiat punto" naletelo je na dva pešaka u 18.35 sati. Jedno lice je podleglo povredama, a drugo je povređeno i nalazi se na ortopediji - rekli su iz MUP - a.

Na lice mesta izašla je i ekipa Hitne pomoći.

- Žena oko 60 godina preminula je na licu mesta, a ženska osoba oko 25 godina lakše je povređena. Ima povrede natkolenice i nadlaktice i prevezena je na odeljenje ortopedije na Banjici - rekla je ze "Blic" portparol Hitne pomoći dr Nada Macura.

Kako javlja reporter "Blica" sa lica mesta, u toku je merenje tragova kočenja, a telo odnosi forenzika.

- Automobil je ženu udario na pešačkom prelazu i vukao je čak 20 metara. Ovde na svakih nedelju dana neko gine jer je neosvetljeno - priča jedan od očevidaca ovog nemilog događaja. Staklo šoferšajbne automobila je od jačine udarca celo smrskano.

Policija ispituje i žene koje je ovaj automobil takođe zakačio. Izjavu daju vidno potresene i kroz plač.

- Za dlaku su izbegle smrt - dodaje očevidac.

Na ovoj deonici napravio se zastoj u saobraćaju, a pauk je odneo automobil.

Pre samo tri dana, na istoj lokaciji poginuo je Z.T. (44), kada je pokušao da pređe ulicu van pešačkog prelaza.

http://www.blic.rs/vesti/beograd/vukao-je-20-metara-vozac-kolima-ubio-zenu-na-pesackom-prelazu-na-zrenjaninskom-putu/wg51glf

neosvetljeno ,

jos ako ne poznaje put pa ne zna da je tu pesacki

mozda i naidje vozilo iz suprotnog smera , pa zaslepi

ja licno se strasno plasim pesaka i biciklista , posebno nocu

ne gledaju a idu kao guske u magli

I sigurno iz straha od pešaka raspališ preko 120. u naseljenom mestu. Strah je strah, valja po pobeći .

zao mi je stradalih.

ta saobracajnica je veoma nebezbedna, sta god da se od opreme postavi. delom ima betonska ograda u sredini izmedju dva kolovoza. svaka ulca sa po dve trake u jednom smeru je krajnje nebezbedna za pesake.

ako nista ne pomaze onda se mora ici na drasticne mere - lezece policajce, rundele umesto semaforskih raskrsnica, ogranocenje kao pored skola i drasticne kazne

sumarak je vreme kada se pesaci slabo vide, cesto se i ne vide. niej opravdanje nego konstatacija

Pa ako je vangradski tip saobracaja, tu ja kao pesak ne ebem zivu silu da postujem pesacki prelaz i gradski nacin prelaska ulice....
Znaci iskljucivo levo desno i dok svi nisu v=0 nema prelaska...

A i inace sam predsednik NVO za prelazak van pesackog prelaza, jer me je dok sam bio mali zbrisao auto sa 120km/h na zelenom na pesackom....i 2 puta posle toga u bulevaru , jednom tramvaj na crveno i jednom neki ceh nepravilno skrecuci ulevo pa da ga ne vidi patrola...
Ova dva druga puta sam zonglirao i spasio se bez udaranja....tj skok unazad i skok unapred...ali samo zato sto sam igrao igre snalazljivosti kao mali...inace bih bio vec odavno pokojni..

Jos malo clanova i ustanovicemo presedan za clanstvo , da mozemo da prelazimo ulice van pesackog prelaza....

I iskreno , prelazak naseg clana je tri puta sigurniji i za pesaka i za vozaca nego prelazak na pesackom nekog ko ne zna psihologiju voznje i bezbednosti...

Najgore je ono kad vidi da idu kola pa ubrzava ka sredini puta....kao da moze da predje vise od 1m tim ubrzanjem...

Back