ВУК КАРАЏИЋ 1834. У ЦРНОЈ ГОРИ: ЦРНОГОРЦИ СУ СВИ СРБИ ЗАКОНА ГРЧКОГА

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pipo Vaso Ozro Kraso Oto:
Pa dobro. Ja ću novu, a ti se drži lažne, mitomanske. Drtži se turskog vezira Kraljević Marka, drži se nikad postojećih srpskih vitezova Srđe Zlopogleđe, Strahin Bana, Kobilića, ti se toga drži niko ti ne brani da vjeruješ u stare provjerene bajke i slične budalaštine.
Pa kult srpskih ratnika,najvise Obilica,najzivljiji je bio u Crnoj Gori...opet pravis otklon i pljujes po svojim zemljacima...

Da, uveli su ga Njegoš i Nikola, u cilju srpčenja Crnogoraca.
Ma oni su samo iskoristili to sto je bio jako ukorenjen u narodu...

Kako tako ne kapiras Crnu Goru 19.og veka,narod je bio strasno konzervativan...pa jedva su im Petrovici nametnuli placanje poreza,a ti govoris o kultu...pa to je kao da sada krenes po albanskim krsevima da im solis pamet o Obilicu...kod tebe je sve nekako uprosceno,glavne poslove zavrsava mali broj ljudi i za strasno kratko vreme...ne ide to tako...

Pa Crnogorci su sa usklikom Obilicu ulazili u boj...

Prijatelju samo da ti kazem da je odgovor koji si trazio sve vreme bio tu! Niko od njih zapravo nije upravu! Poreklo Crnogoraca je prvi put zabelezeno cak 7000 godina pre homo-sapiensa,Crnogorci su misteriozno sleteli iz svemira letećim tanjirem u regionu koji i danas naseljavaju,da ne preteram hocu da ti kazem da mi je zao sto nisi hteo da ukljucis vise od 10% mozga kad si razmisljao o svom poreklu i sto olako prihvatas neke teorije ljudi kojima su pare i politika prece od cinjenica i istorije,dozvoli mi da ti ja kao predstavnik Kuča kažem da se grdno varaš i da se za pogrešne stvari busaš u grudi. Ako misliš da su ti Hrvati bliži od Srba kojima i sam pripadaš a to nikad nećeš shvatiti,ako misliš da je Crna Gora država koja je nikla kao pečurka i ako misliš da njena posebnost i odvojenost znači da nema veze sa Srbijom grdno se varaš a ja zaista ne mogu ništa osim da te sažaljevam jer ne postoji taj dokaz koji potvrdjuje činjenice koje ti iznosiš.

Paljah38:
Prijatelju samo da ti kazem da je odgovor koji si trazio sve vreme bio tu! Niko od njih zapravo nije upravu! Poreklo Crnogoraca je prvi put zabelezeno cak 7000 godina pre homo-sapiensa,Crnogorci su misteriozno sleteli iz svemira letećim tanjirem u regionu koji i danas naseljavaju,da ne preteram hocu da ti kazem da mi je zao sto nisi hteo da ukljucis vise od 10% mozga kad si razmisljao o svom poreklu i sto olako prihvatas neke teorije ljudi kojima su pare i politika prece od cinjenica i istorije,dozvoli mi da ti ja kao predstavnik Kuča kažem da se grdno varaš i da se za pogrešne stvari busaš u grudi. Ako misliš da su ti Hrvati bliži od Srba kojima i sam pripadaš a to nikad nećeš shvatiti,ako misliš da je Crna Gora država koja je nikla kao pečurka i ako misliš da njena posebnost i odvojenost znači da nema veze sa Srbijom grdno se varaš a ja zaista ne mogu ništa osim da te sažaljevam jer ne postoji taj dokaz koji potvrdjuje činjenice koje ti iznosiš.
Pa vi mu dodjete neki rodjaci...i on je iz Kuca... ;)

Smiješne gluposti. Ovaj lik je pobrkao religiju i narodnost, za njega je to isto, a religija nema nikakve veze sa narodnošću.Nemanjići su donijeli pravoslavlje u Duklju, a Turci islam u Bosnu, jesu li Bošnjaci Turci?

I to govori jedan Kuč, čiji su preci prije par stotina godina primili pravoslavlje, pposljednje crnogorsko pleme koje je primilo pravoslavlje, a prije toga su preko 1000 godina bili katolici!!!

Tužno i jadno.
Pa sta ako su primili pravoslavlje,nisu promenili Boga...

Slazem se da su Nemanjici bili pravoslavni fanatici i da su na taj nacin komponentu pravoslavne veroispovesti postavili kao jednu od centralnih sto se tice identiteta Srba...inace,u srednjem veku je religija znacila vise i od narodnosti...

Vaso Kraso Oto Pipo Ozro:
Ako će raditi sve u skladu sa Beogradom, onda biće.

...aha u tome je finta...nisu problem srbi vec beograd...pa odvojili ste se...sta sad vise hoces... ???

...ali opet mi nisi dao odgovor...za 50 god narod u republici srpskoj i srbiji ce imati drugaciju istoriju...sto ce po tvom nebuloznom razmisljanju znaciti da nisu isti narod...

...da ima i malo logike u tom tvom mozgu povukao bi ono sto si rekao...

Montezuma:
...ne postoji narod sa dve istorije...

... jel to znaci da za 50 godina srbi u republici srpskoj vise nece biti srbi???

OGRANICEN SI K'O LAVOR

Лавор је академик за њега. Пусти будалчину. Видиш да се ради о лику са психијатријског кауча који се докопао компа, скенера и неких квази-научних књига и мисли да нешто зна. Тип је или балија, или Хрват, или Шиптар, или нека генетска грешка у мијешању наведених. Да не гријешим душу, међу наведеним има и добрих људи (изузетак не потврђује правило), али је овај изрод по сваком параметру.

Pa dobro. Ja ću novu, a ti se drži lažne, mitomanske. Drtži se turskog vezira Kraljević Marka, drži se nikad postojećih srpskih vitezova Srđe Zlopogleđe, Strahin Bana, Kobilića, ti se toga drži niko ti ne brani da vjeruješ u stare provjerene bajke i slične budalaštine.

Ту нову су ти искомпоновали фризери и најгори студенти, који имају манију величине. А сад нешто озбиљно. Пипо, Васо и остали (под твојом лобањом), једно питање : Да ли је више бољело кад су те сунетили, или кад си спознао да је сунет-мастер погријешио и да га више немаш ?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back