@franak!!!
Nesto cu da ti napisem,ali bez uvrede i bez ljutnje...nemojte nam soliti pamet,vi koji ste otisli odavde u bolje i naprednije sredine;nama koji smo ostali ovde i nemocno gledamo sta se sve radi i nama i drzavi u kojoj zivimo.Ima ovde jedan mali procenat ljudi koji jako dobro zna i razume sta se desava i sta ce se tek desiti,ali takav je sistem da se menjati ne moze,tj.oni koji bi ga trebali menjati jednostavno zauvek napustaju zemlju i tu je celoj prici izvestan kraj.Citav je splet okolnosti doveo do toga da Svajcarska bude to sto jeste,tj.zapadna Evropa,Severna Amerika i Australija sa Novim Zelandom.Naravno da je svest ljudska tamo ucinila da postoji sistem koji postoji i koji je na jednom zavidnom nivou,ali ni to se nije desilo odjednom i preko noci.Citavi vekovi su bili potrebni za to i naravno sve je bilo u direktnoj vezi sa geografskim polozajem i klimom gde su ti narodi ziveli.Istorijske prilike su tkdj.doprinele izgradnji mentaliteta koji je uspostavio danasnji sistem,pa je tesko za ocekivati da bivse YU republike budu u skorije vreme zemlje raja.Srbija je tu
http://www.blic.rs/vesti/drustvo/upozorenje-un-srbiju-do-kraja-veka-ceka-katastrofa/5wg1kpp i ja sam to jucer i spomenuo ovde,ne znajuci naravno da ce se to objaviti sutra u medijima.Dakle,ima nas koji jako dobro znamo gde smo,ali ponavljam-ne mozemo nista.Za krupne drustvene promene su najpre potrebne promene u svesti pojedinca pa zatim i kolektiva u vecini.Za to su potrebne i godine i masa ljudi koja moze sprovesti te promene neophodne za opstanak.Dnas je to nemoguca misija,a ja samo mogu pisati i tako jacati svest kod onih koji shvataju da smo na losem putu i putu koji vodi u direktnu propast.Pusti zato pridike i savete!!!