Vudstok 1969

• Začetnik teme Začetnik teme BG5
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

BG5

Veoma poznat
Poruka
11.580
Vudstok muzički i umetnički festival je bio rok festival koji je održan na farmi Maksa Jasgura u Betelu, Njujork od 15 - 18. avgusta 1969. Preovlađuje mišljenje da je Vudstok najbolji rok festival ikada održan. Za mnoge je on najbolji primer kontrakulture 1960-tih i hipi-ere. Mnogi od najpoznatijih muzičara tog vremena nastupili su tokom tog kišnog vikenda i snimljeni su za potrebe uspešnog istoimenog filma iz 1970. u režiji Majkla Vedlja

eh,da je hendrix ziv sigurno bi dosao na exit:(,zasto na tom koncertu nisu ucestovali rolingstonsi,dorsi,bitlsi,pink flojd i ostali?to me je nekako uvek zacudjavalo

:hahaha:
A šta bi Flojdi radili na Vudstoku?!...Kao što mi je već neko skrenuo pažnju, oni bi nastupali na Masters of rock, a ne na Vudstoku.
E, da...Ove godine se obeležava 40 god od održavanja Woodstocka...Ne znam koga će dovesti da sviraju, jer su skoro svi učesnici iz '69 dva metra pod zemljom...:think:...Joe Cocker i Clapton...

Poslednja izmena:
Bitlsi su se ionako nakon '66 posvetili studiju,nisu toliko nastupali,John je zeleo,ali ostali iz benda ne...Dorsi su trebali da nastupe,ali su otkazali zbog Jima,valjda je to bilo vreme kad je i fizicki,i psihicki poceo da tone.. :|
Ne znam za ostale..

Kao tinejdžer sam se mnogo palio na taj Woodstock, na Monterey pop festival i uopšte na sve što je izniklo u muzici u drugoj polovini 60tih... Taj događaj i uopšte sva muzika tog vremena je bila usmerena buntu protiv dotadašnjih životnih klišea...blabla...u svakom slučaju, nešto neponovljivo...

Ipak pokazalo se da je sve to bilo uzalud... jer se obistinilo upravo sve ono protiv cega su se borili... od duha tog vremena skoro da nista nije ostalo... osim te dobre muzike, ali i ona cak danas zvuci drugacije... a ja mislim, da je Hendrix ziv, nikada ne bi dosao da pozira na exit...
Woodstock je neponovljiv...

Back