Vucjak

NervnozniMomak

Zainteresovan član
Poruka
127
Zdravo, hteo sam da kupim Nemačkog ovčara jer sam cuo da su najpametniji i jos zbog nekih razloga, dakle hteo sam da vas pitam da li je to istina i da li moze da cuva moje dvoriste jer imam tu neko komsijinu macku koja samo radi nizde po mom dvoristu pa da li vucjak moze da je otera. Treba mi pas koji je pametan i ume da napadne i odbrani. Hvala unapred i nemojte misliti da mrzim macke 😂

Zdravo, hteo sam da kupim Nemačkog ovčara jer sam cuo da su najpametniji i jos zbog nekih razloga, dakle hteo sam da vas pitam da li je to istina i da li moze da cuva moje dvoriste jer imam tu neko komsijinu macku koja samo radi nizde po mom dvoristu pa da li vucjak moze da je otera. Treba mi pas koji je pametan i ume da napadne i odbrani. Hvala unapred i nemojte misliti da mrzim macke 😂
najinteligentnija rasa je border koli
vucjak je pametan i dobar za dvoriste

vucjak/nemacki ovcar je super izbor psa. istina je, ali zahteva dresuru.

svaki pas juri mačke tj mora da ih obuzdavaš da ne bude klanja?
nekako pre 20-30 god su ti veći psi bili popularniji čini mi se, vučjaci, bilo je filmova i tako, sad kao da ih ređe srećem, ali pričam otprilike

Mnogo si zao, znas :mmmm:

Ako si nervozan onda je bolje da imas nekog kul psa.

Вучјак је погрешан наслов за ову тему јер се она односи на Немачког овчара.
Немачки овчар је пастирски пас који чува стадо управо од вукова, али се тај назив одомомаћио
Вучјак или вучји пас је назив за мешанца вука и пса и није призната раса.
Немачки овчар захтева обуку и полаже испт, који је прлично захтеван, Тада тек може да служи као службени пас за разне намене. Дуго је био готово незамењив за полицијске и војне јединице, али и као водич слепих.
На жалост , као и код већине популарних паса, раса се искварила и данас је прилично несигурно шта ће се добити од штенета које купујете.

svaki pas juri mačke tj mora da ih obuzdavaš da ne bude klanja?
nekako pre 20-30 god su ti veći psi bili popularniji čini mi se, vučjaci, bilo je filmova i tako, sad kao da ih ređe srećem, ali pričam otprilike

To je zaista kod svakog psa urodjeno. To juri i onaj mali jorki. I macke beze.
Uzimati psa da juri neku macku zato sto ta kaki u dvoristu malo je sumanuto.

Jedino mozda ovi haskiji ne jure, njih takve stvari ne zanimaju:D

I ne pricas nista otprilike, zaista vise niko nema nemackog ovcara jer su stalno bolesni, uasno
kostaju veterinari, neki su jako agresivni, zato ih i nema nigde.

To je zaista kod svakog psa urodjeno. To juri i onaj mali jorki. I macke beze.
Uzimati psa da juri neku macku zato sto ta kaki u dvoristu malo je sumanuto.

jeste surovo je to ratovanje pasa i mačaka, jednom sam videla čopor kako nosi mrtvu mačku :sad2: a i mačke nisu naivne znamo kako super grebu
ok ono kad odrastu zajedno pa se gotive
al da, obični ljudi gledaju da obuzdaju svoje pse kad kidišu na mačke ; ))

A sta kazu tvoji roditelji na tvoju ideju da kupis nemackog ovcara?
Ili ih nisi ni obavestio? Koliko znam ti imas 13 godina, barem si tako na drugom topiku rekao.
Ti i ne mozes da kupujes nista, moraju to tvoji roditelji.

jeste surovo je to ratovanje pasa i mačaka, jednom sam videla čopor kako nosi mrtvu mačku :sad2: a i mačke nisu naivne znamo kako super grebu
ok ono kad odrastu zajedno pa se gotive
al da, obični ljudi gledaju da obuzdaju svoje pse kad kidišu na mačke ; ))

Moj pas ( i pokojni i ovaj sadasnji) jure sve sto trci, tu je obicno i veverica i macka, ali zna da bude
i zec, a imala sam "situaciju" i sa srnama, ali to je samo neki refleks jer ako se ta macka samo nakostreshi
i stane mu na crtu onda me on pogleda "iz ochima" i kaze ajmo dalje, ova budala nece da je jurim.

A sta kazu tvoji roditelji na tvoju ideju da kupis nemackog ovcara?
Ili ih nisi ni obavestio? Koliko znam ti imas 13 godina, barem si tako na drugom topiku rekao.
Ti i ne mozes da kupujes nista, moraju to tvoji roditelji.
Pa da rekao sam im i oni zele da kupe rog psa smao sam hteo pitati jersam gledo na youtube i video sam da ih policija i vojska koristi i da su laki za dresiranje

Pa da rekao sam im i oni zele da kupe rog psa smao sam hteo pitati jersam gledo na youtube i video sam da ih policija i vojska koristi i da su laki za dresiranje

Ja ne znam sta ti podrazumevas pod "dresiranjem". Dresiranje je nesto drugo, obuka ovih sluzbenih pasa jako je
komplikovana, a bogami kosta i puno para, a narocito vremena. Ta obuka traje i dve godine, sa psom mora da se radi,
to nije neka igracka koju navijes pa ona tri minuta laje. A posle te obuke taj pas mora da ima celog zivota neke
zadatke koji imaju veze sa obukom. A ti samo zelis psa koji ce da juri tu macku, Uzmi neko kucence sa ulice i ono ce
bez ikakvog dresiranja to da radi. Ako ne radis sa tim obucenim psom, onda mozes da imas i veliku katastrofu
jer pas zeli da radi, da mu zadajes zadatke koje ce on ispunjavati, a ako se to zanemari onda takvi psi nalaze sami
sebi zadatke koji mogu i po vlasnika da budu jako neprijatni i bolni.

Najinteligentniji ( aj da zanemarimo sisteme i metod kako se uopste i meri inteligencija i kod coveka, a o
zivotinjama i da ne govorim) pas je border collie, zato je danas jako popularan jer covek voli da ima pametno dete,
ali i psa. Onda ljudi uzmi ovog stvarno prepametnog psa, vode ga dva put dnevno na piski i kaki, ako to uopste i rade,
a to je radni pas, zeli od jutra do sutra zadatke koje savrseno i resava, ali je za suzivot naporan do zla Boga i onda
nastaje jedna jako nepirjatna situcaija jer pas zeli barem 12 sati paznju i zanimaciju, to ne dobija i onda nastaje gadna
agresija.

Дресура је погрешан израз. Ради се о обуци , а та обука укључује и човека и пса.Рајела је лепо објаснила колико је озбиљна обука службених паса и чему она служи.
Лакше је и даље боље резултате ако се са обуком почне што раније , свакако пре него што напуне годину дана.
Онај који узима обученог радног пса, а сам ништа не зна о свему томе , може само да упропасти тог пса.

Najinteligentniji ( aj da zanemarimo sisteme i metod kako se uopste i meri inteligencija i kod coveka, a o
zivotinjama i da ne govorim) pas je border collie, zato je danas jako popularan jer covek voli da ima pametno dete,
ali i psa. Onda ljudi uzmi ovog stvarno prepametnog psa, vode ga dva put dnevno na piski i kaki, ako to uopste i rade,
a to je radni pas, zeli od jutra do sutra zadatke koje savrseno i resava, ali je za suzivot naporan do zla Boga i onda
nastaje jedna jako nepirjatna situcaija jer pas zeli barem 12 sati paznju i zanimaciju, to ne dobija i onda nastaje gadna
agresija.
Неће само да га кучкар води да пиша и сере него очекује да решава задатке??? А које то задатке да решава у стану, математику и физику?

Неће само да га кучкар води да пиша и сере него очекује да решава задатке??? А које то задатке да решава у стану, математику и физику?

Resava zadatke i u stanu, kuci. Postavis recimo 50 predmeta i kazes mu da ti donese jedan, uvek ga donese, onda povecavas
broj predmeta, a to moze da bude i shal ili loptica na kojoj stoji Borusija-Menhengladbah, i pas prepozna novi predmet i iz
prve ti ga donese sto naravno nije slucaj sa necijom decom koja i ne slusaju ili nece da razumeju da svako zivo bice
mora da radi,a ako ovom psu ne das da sredjuje stado ( uglavnom ovce) mora da sredjuje i uredjuje nesto drugo.

Ja ne znam sta ti podrazumevas pod "dresiranjem". Dresiranje je nesto drugo, obuka ovih sluzbenih pasa jako je
komplikovana, a bogami kosta i puno para, a narocito vremena. Ta obuka traje i dve godine, sa psom mora da se radi,
to nije neka igracka koju navijes pa ona tri minuta laje. A posle te obuke taj pas mora da ima celog zivota neke
zadatke koji imaju veze sa obukom. A ti samo zelis psa koji ce da juri tu macku, Uzmi neko kucence sa ulice i ono ce
bez ikakvog dresiranja to da radi. Ako ne radis sa tim obucenim psom, onda mozes da imas i veliku katastrofu
jer pas zeli da radi, da mu zadajes zadatke koje ce on ispunjavati, a ako se to zanemari onda takvi psi nalaze sami
sebi zadatke koji mogu i po vlasnika da budu jako neprijatni i bolni.
Nisam ja reko smao da juri macku nego da mi cuva dvoriste, da se brinem o njemu da ga ucin i tako

agresija.
Od mene se sigurno dobiti paznju cak i vise od 12 sati jer zelim da se igram sa njim, hranim, ucim trikovima i nekim korisnim stvarima

Resava zadatke i u stanu, kuci. Postavis recimo 50 predmeta i kazes mu da ti donese jedan, uvek ga donese, onda povecavas
broj predmeta, a to moze da bude i shal ili loptica na kojoj stoji Borusija-Menhengladbah, i pas prepozna novi predmet i iz
prve ti ga donese sto naravno nije slucaj sa necijom decom koja i ne slusaju ili nece da razumeju da svako zivo bice
mora da radi,a ako ovom psu ne das da sredjuje stado ( uglavnom ovce) mora da sredjuje i uredjuje nesto drugo.
Да те биг сачува, 50 предмета у соби, људи су стварно фијукнули.

Back