Вучјак изуједао четворо деце у бањалучком парку

ccaterpillar

Legenda
Poruka
56.059
VUČJAK IZUJEDAO ČETVORO DECE U BANJALUČKOM PARKU

U pomoć deci pritekla su dvojica policajaca, koji su se našli u blizni, a jedan od njih, Esad Čavka, psa je prvo odgurnuo od dece, a potom ga ustrelio iz pištolja

18540.jpg

BANJALUKA - Jedan pas, rasni nemački ovčar, danas je u banjalučkom parku povredio četvoro dece i jednu ženu.

Prema rečima očevidaca, vučjak je oko podne u parku "Mladen Stojanović" iz čista mira nasrnuo na decu, koja su se igrala i počeo da ih grize i vuče. Nastala je vriska i opšti metež, a u blizini se našla jedna žena, koja je takođe počela da vrišti, posle čega se vučjak okrenuo prema njoj, napao je i izujedao, objavile su Nezavisne novine.

U pomoć deci pritekla su dvojica policajaca, koji su se našli u blizni, a jedan od njih, Esad Čavka, psa je prvo odgurnuo od dece, a potom ga ustrelio iz pištolja. "Udario sam psa par puta nogom, posle čega se odmakao. Međutim, nakon nekoliko sekundi ponovo je krenuo prema deci, uhvatio jedno dete za trenerku i rastrgao je. Videvši to, nije mi preostalo ništa drugo nego da izvadim pištolj i ubijem psa", kazao je Čavka.

Telo ubijenog psa odneto je na testiranje kako bi se utvrdilo da li je bio besan. Policija je krenula u potragu za vlasnikom psa, ali do sada nije poznat njegov identitet. Povređeni su zbrinuti u Službi hitne pomoći.

http://www.kurir-info.rs/crna-hronika/vucjak-izujedao-cetvoro-dece-u-banjaluckom-parku-183438.php

Из чланка је јасно да је вучјак био ненаоружан, а полицајац је применио несразмерну силу лишивши га живота.
Још један случај прекорачења овлашћења, полицајац треба да одговара због тога.

Ljudi luče posebne mirise za strah ili mržnju, koje životinje osete i skontaju da su na neki način ugrožene i piče u napad :)
Ako to nije u pitanju onda su besne zbog prethodnog gazde, ili možda čoveka koji ih je šutirao ili tukao. Svejedno, nije to ništa bez razloga, iako nekad nevini stradaju ali su ljudi u globali krivi
Zasto psi ujedaju:

a) Resource related aggression:

1) Dominance - Bark, growl, bite directed to family members or other dogs; often very friendly to strangers. Occurs in response to challenges to social status. The dog assumes dominant postures (e.g. paw over owner’s shoulder) and resists submissive postures (e.g. pet,
groom).

2) Possessive/ competitive behaviour - Bark, growl, bite directed to humans or animals, if the dog is approached when it is in possession of food, toys or objects. Often associated with dominance aggression.

3) Protective/ Territorial behaviour - The dog barks, growls or bites when a person or animal approaches: an area protected by the dog (home, room or yard), owners, or other animals.

b) Aggression resulting from biological causes

1) Pain-induced aggression - Growl, bite directed to humans when a person tries to groom, medicate or manipulate a painful area. Or before manipulation of something the dog has learned is painful.

2) Maternal behaviour - Bark, growl, bite directed to humans or animals, if the individual approaches puppies, puppy surrogates, nesting area. Depends on hormonal state, passes with change in hormones.

c) Fear - Bark, growl, bite directed to humans or animals, when the dog is approached or reached for (especially if cornered), or when
threatened or punished. The dog displays facial and body postures indicative of fear (e.g. ears back, trembling).

d) Redirected aggression - Growl or bite redirected to a person or an object that did not evoke the initial aggression. Occurs when there is interference while the dog is threatened or fighting.

e) Predatory behaviour - Chases or bites humans or animals. The behaviour is stimulatedby quickly moving stimuli and often preceded by stalking. It does not involve growling or snarling as a preliminary warning.

Table 3: causes of aggressive behaviour (Borchelt and Voith, 1982; Overall, 1997,
Hart and Hart, 1985; Case, 1999; Askew, 1996; Sparagetti and Verga, 1991; Sherman
et al., 1996; Jones-Baade & McBride, 1999).

http://www.era.lib.ed.ac.uk/bitstrea...i Thesis.pdf

strana 40.

Na koji nacin je covek ugradio u psa predatorsko ponasanje?

Из чланка је јасно да је вучјак био ненаоружан, а полицајац је применио несразмерну силу лишивши га живота.
Још један случај прекорачења овлашћења, полицајац треба да одговара због тога.

Pazi ne znam da l' se sprdash ili ne, al' svejedno, potpuno si u pravu... policajac treba da odgovara za prekomernu upotrebu sile.

uopshte nije morao da puca pajser, mogao jednostano da ga lupi pendrekom i ker bi zapalio

nego panduri klasichni, prozuji mu muva ok glave on vadi prangiju :roll:

[Ne_Vazim_Se];20761645:
Pazi ne znam da l' se sprdash ili ne, al' svejedno, potpuno si u pravu... policajac treba da odgovara za prekomernu upotrebu sile.

uopshte nije morao da puca pajser, mogao jednostano da ga lupi pendrekom i ker bi zapalio

Nisam siguran da bi nemački ovčar (ne vučjak kako se ovde piše) odustao nakon jednog udarca, pošto je napao i izgrizao toliko ljudi. Policajac je sasvim ispravno postupio, ukoliko je tačno prenešen događaj.

policajca lisiti sluzbe i kazniti sto zatvorom sto novcano.
ma ko je bre on da sudi i presudjuje bespomocnoj zivotinji koja nije kriva za svoje ponasanje :vudu: :tiganj:

bash tako

+ da je chovek neki napao tu decu, njega ne bi ustrelio.

a chovek je kao razumno bice a pas i ne toliko

ipak, chovek bi dobio drugu shansu a pas nije.

pa 'de je tu logika?

[Ne_Vazim_Se];20762078:
bash tako

+ da je chovek neki napao tu decu, njega ne bi ustrelio.

a chovek je kao razumno bice a pas i ne toliko

ipak, chovek bi dobio drugu shansu a pas nije.

pa 'de je tu logika?

Da je covek napao decu i to oruzijem ekvivalentnim psecim zubima, recimo manji noz.
Pri tom ne reaguje na govorne komande, pandur ne moze da ga obuzda fizickom silom, a covek i dalje kidise na decu, pandur bi mogao da ga ubije na mestu.

I gde je bre logika da uopste poredimo psa i coveka, i ti i ja.

Volim pse, i protiv toga da se psi muče, zlostavljaju, pa na koncu i ubijaju.
Međutim, koliko god da volim pse, mislim da su ljudski životi mnogo bitniji od pasa.
Žao mi je što ga je morao ubiti, ali bila je nužna odbrana. Da ga nije upucao možda bi još ljudi ugrizao.
A ovi što govore kao mogao ga je pendrekom, pa u toj svoj zbrci i panici, kad se ne zna ko koga, smanjena je i uračunljivost tog policajca.
Nije imao vremena da razmislja, hoćel ga s noge na nogu ili će ga pendrekom, ili će pak otkinuti kakvu granu pa ga njome opajdačiti.. Jednostavno. čovjek je potegao za pištoljem mahinalno, i mislim da je to ok.
Da je on njega ubio na pravdi Boga, zato sto mu je bio ćejf, onda to već ne bi bilo uredu, i trebalo bi da odgovara.

[Ne_Vazim_Se];20762025:
ma buraz kad ga shutnesh onom cokulom u rebra iz sve snage ili opalish pendrekom po njushci ima da bezi i civili kolko god moze

i to je dovoljno surovo, stvarno nema potrebe da se pas ubije
А оно јес, мало има паса свуда около, права штета што је овај испустио своју племениту душу, могли смо за пелцер да га чувамо...
'Су теби изгледа пси мозак појели?

Volim pse, i protiv toga da se psi muče, zlostavljaju, pa na koncu i ubijaju.
Međutim, koliko god da volim pse, mislim da su ljudski životi mnogo bitniji od pasa.
Žao mi je što ga je morao ubiti, ali bila je nužna odbrana. Da ga nije upucao možda bi još ljudi ugrizao.
A ovi što govore kao mogao ga je pendrekom, pa u toj svoj zbrci i panici, kad se ne zna ko koga, smanjena je i uračunljivost tog policajca.
Nije imao vremena da razmislja, hoćel ga s noge na nogu ili će ga pendrekom, ili će pak otkinuti kakvu granu pa ga njome opajdačiti.. Jednostavno. čovjek je potegao za pištoljem mahinalno, i mislim da je to ok.
Da je on njega ubio na pravdi Boga, zato sto mu je bio ćejf, onda to već ne bi bilo uredu, i trebalo bi da odgovara.

Не брукај се Ујсале, него шеријат у руке, па учи!!

[Ne_Vazim_Se];20761645:

:lol: idi kazni se pendrekom :lol:

А оно јес, мало има паса свуда около, права штета што је овај испустио своју племениту душу, могли смо за пелцер да га чувамо...
'Су теби изгледа пси мозак појели?

C c c... to shto neshto ili nekoga ne mozesh da iskoristish ne znachi da treba da ga ubijesh, smao zato shto je ono shto jeste.

Iskreno, previshe je i ljudi na ovaj planeti, a velika vecina samo dzaba troshi kiseonik... uvidjash kuda takvo razmishljanje vodi?

Da je covek napao decu i to oruzijem ekvivalentnim psecim zubima, recimo manji noz.
Pri tom ne reaguje na govorne komande, pandur ne moze da ga obuzda fizickom silom, a covek i dalje kidise na decu, pandur bi mogao da ga ubije na mestu.

I gde je bre logika da uopste poredimo psa i coveka, i ti i ja.

da, s tim shto je pas mogao biti obuzdan, shto je ochigledno, odvojili su ga, a onda poshto nisu pazili vishe on je opet krenuo u napad... a mogli su da ga oteraju negde dalje ili da ga spreche ili tako neshto... al' dobro shta sad' da se radi.

:lol: idi kazni se pendrekom :lol:

shto da se kaznim i shto pendrekom majmune?

ma jeste
trebali su da mu bace neku bakutu da se zabavi dok oni odvedu decu :lol:

tako pre neku godinu, jedan policajac iz interventne ubio flipnutog pitbula
pit je izujedao gazdaricu koje ja pogodila na Urgentni
pas je bio ispred zgrade i nasrtao je na svakog ko mu pridje, sva sreca lanac mu se zapetljao, pa nije mogao da juri za ljudima
kako nisu mogli da ga urazume, ucmekao ga je pumparicom po savetu komandira i sastavio izvestaj
nije proslo neko vreme, a ovi slepci iz NVO tuzili policajca, cak su i gazdaricu napujdali
normalno policajac je doneo zapisnik i sudija ga oslobodio

[Ne_Vazim_Se];20774565:
C c c... to shto neshto ili nekoga ne mozesh da iskoristish ne znachi da treba da ga ubijesh, smao zato shto je ono shto jeste.

Iskreno, previshe je i ljudi na ovaj planeti, a velika vecina samo dzaba troshi kiseonik... uvidjash kuda takvo razmishljanje vodi?

da, s tim shto je pas mogao biti obuzdan, shto je ochigledno, odvojili su ga, a onda poshto nisu pazili vishe on je opet krenuo u napad... a mogli su da ga oteraju negde dalje ili da ga spreche ili tako neshto... al' dobro shta sad' da se radi.
Могли су да га отерају даље, до следеће групе деце која се играју, с тим што се ту овај пут можда не би задесио нико да помогне, а пас би наравно опет био то што јесте и кренуо да кида и њих... Последице не смем ни да замислим.

Одакле само извиру овакви болесници да ми је знати.

Back