Trazim_curu_zabrak
Domaćin
- Poruka
- 4.292
Ako sam dobro izbrojao na tom predizbornom video mitingu ima ukupno 175 monitora, a koliko vidim to su oni najveci od 32". Ako sam dobro izbrojao sa leve i desne strane ima po 7 kolona a u sredini ima 11 kolona. A u svaku kolonu ima 7 reda. Znaci ukupno 175 monitora. Jedan monitor od 32" Kosta 60 000 dinara. Samo monitori su placeni 10 500 000 dinara. E sad ako jedan racunar moze da opsluzi 6 monitora to znaci da za ovaj broj monitora treba minimim 30 kompjutera. Ti kompjuteri moraju imati jak procesor i jaku graficku i dosta memorije tako da mora svaki kostati bar oko 120 000 dinara. Ukupno samo za racunare je po meni placeno bar 3 600 000 dinara. E sad tu treba i kablova i jos neke tehnikalije a i treba platiti radnike i tehnicare da sve to namontiraju i doteraju pa recimo da to kosta oko 1 000 000 dinara. Znaci sve kad se sabere sve to kosta zbirno orijantaciono ukupno po meni oko 15 100 000 dinara ili u evrima oko 130 000 evra minimum.
E sad moje pitanje je da li su to stranacke pare??? E sad ako su stranacke pare te pare je stranci dala drzava jel tako??? Ako je dala drzava to znaci da su to pare od gradjana na osnovu poreza i drugih nacina kako drzava skuplja pare jer drzava pare ne nalazi na ulici jel tako??? I sad ako su to pare od gradjana da li i stranke za kupovinu tehnikalija moraju da raspisuju tendere??? Ako mora onda kad je SNS stranka raspisala i kad je odrzan tender za kupovinu ovih monitora i racunara za ovaj video miting???
E sad moje pitanje je da li su to stranacke pare??? E sad ako su stranacke pare te pare je stranci dala drzava jel tako??? Ako je dala drzava to znaci da su to pare od gradjana na osnovu poreza i drugih nacina kako drzava skuplja pare jer drzava pare ne nalazi na ulici jel tako??? I sad ako su to pare od gradjana da li i stranke za kupovinu tehnikalija moraju da raspisuju tendere??? Ako mora onda kad je SNS stranka raspisala i kad je odrzan tender za kupovinu ovih monitora i racunara za ovaj video miting???
Poslednja izmena od moderatora: