Vučić: Ne moraju nikog da jure, sam sam ušao na intenzivnu – šesti zahtev ispunjen

kapetanmark

Legenda
Poruka
55.997
https://n1info.rs/vesti/vucic-ne-mo...sam-usao-na-intenzivnu-sesti-zahtev-ispunjen/

Prethodno su studenti u blokadi fakulteta i univerziteta u Srbiji izneli šesti zahtev, kojim traže odgovornost zbog neovlašćenog ulaska fizičkih lica i novinara u jedinicu intenzivne nege Univerzitetskog kliničkog centra Srbije (UKCS), gde su bili smešteni pacijenti povređeni u požaru u Severnoj Makedoniji.

Niko nije hteo da me pusti, to je bila moja volja. Ne moraju nikog da jure, sam sam ušao. Ponosni Aleksandar Vučić čija je ideja bila da obnovimo Klinički centar i zato što je tako moderan, ti ljudi su imali gde da dođu. Šesti zahtev ispunjen, sam sam to uradio, sam sam kriv“, kazao je Vučić novinarima srpskih medija u Parizu posle sastanka s francuskim predsednikom Emanuelom Makronom.

јасно је да овом изјавом председник сада покрива све оне који су одговорни за његову улазак на одељење интензивне и ако су у комплетном укц посете од 14 јануара забрањене а на одељењу интензивне неге приступ имају само медицинска особља са интензивне неге!

добро, ок председниче.

али оваква изјава је АПСОЛУТАН ПРИМЕР НЕПОШТОВАЊА ИНСТИТУЦИЈА , у овом случају лекара и надлежни у укс и на интензивној неги који су како каже председник БРАНИЛИ МУ ДА УЂЕ АЛИ ЈЕ ОН УШАО САМ ЈЕР ЈЕ ХТЕО

дакле председника у србији не може ник ода спречи да уђе на интензивну негу ? ОВАКВА ИЗЈАВА БИ ЗАХТЕВАЛА ОДМАХ процесуирање председника због угрожавања безбедности најугроженијих пацијената на интензивној неги и признању да је поред забране уласка коју су му рекли -СВОЈЕВОЉНО УШАО ЈЕР ЈЕ ОН ТАКО ХТЕО...

дакле председник је јачи од институција, јачи од НАЧЕЛНИКА БОЛНИЧКИХ КЛИНИКА јачи од најстрожег правилника ИНТЕНЗИВНЕ НЕГЕ ?

па боље председниче да сви који су ти то допустили договарају енго што си ово изјавио.

Председник је дакле отлико моћан да нико не може да га спречи у било чему па ни у одлаксу на интензивну негу ако је то наумио ?

студенти добили сте одговор и шта ће те сад ?

лепо вам човек реко, ЈАСАМ КРИВ, ОНИ СУ БРАНИЛИ ДА ИДЕМ НА ИНТЕЗИВНУ НЕГУ АЛИ ЈА САМ ХТЕО.

ЈЕЛ ОВО заиста јава ? јел ово ружан сан ?

председниче ниси ти клинички центар изграљдио од својих новаца...да би га својатао. ни динар свој ниси уложио да би причао како си га ти направио...

то је овако рецимо изгледлао по председниковој изјави:

доктори у клиничком центру: - знате псоете су забрањене од 14.01.2025 у укц

вучић: - нема везе, ја хоћу да идем да их посетим. знате ја сам изградио овај клинички центар да би они ту могли да дођу, то је моја била идеја

доктори слегну раменима и он прође са екипом својом и новинарима

доктори горе на интензивној неги: - на одељење интензивне неге НЕ СМЕ НЕ МЕДИЦИНСКО ОСОБЉЕ ДА ПРИЂЕ председниче...

вучић: знам то рекли су ми већ доле... ок не може нико али ја хоћу.

:eek: :sad2:

https://n1info.rs/vesti/vucic-ne-mo...sam-usao-na-intenzivnu-sesti-zahtev-ispunjen/

Prethodno su studenti u blokadi fakulteta i univerziteta u Srbiji izneli šesti zahtev, kojim traže odgovornost zbog neovlašćenog ulaska fizičkih lica i novinara u jedinicu intenzivne nege Univerzitetskog kliničkog centra Srbije (UKCS), gde su bili smešteni pacijenti povređeni u požaru u Severnoj Makedoniji.

Niko nije hteo da me pusti, to je bila moja volja. Ne moraju nikog da jure, sam sam ušao. Ponosni Aleksandar Vučić čija je ideja bila da obnovimo Klinički centar i zato što je tako moderan, ti ljudi su imali gde da dođu. Šesti zahtev ispunjen, sam sam to uradio, sam sam kriv“, kazao je Vučić novinarima srpskih medija u Parizu posle sastanka s francuskim predsednikom Emanuelom Makronom.

јасно је да овом изјавом председник сада покрива све оне који су одговорни за његову улазак на одељење интензивне и ако су у комплетном укц посете од 14 јануара забрањене а на одељењу интензивне неге приступ имају само медицинска особља са интензивне неге!

добро, ок председниче.

али оваква изјава је АПСОЛУТАН ПРИМЕР НЕПОШТОВАЊА ИНСТИТУЦИЈА , у овом случају лекара и надлежни у укс и на интензивној неги који су како каже председник БРАНИЛИ МУ ДА УЂЕ АЛИ ЈЕ ОН УШАО САМ ЈЕР ЈЕ ХТЕО

дакле председника у србији не може ник ода спречи да уђе на интензивну негу ? ОВАКВА ИЗЈАВА БИ ЗАХТЕВАЛА ОДМАХ процесуирање председника због угрожавања безбедности најугроженијих пацијената на интензивној неги и признању да је поред забране уласка коју су му рекли -СВОЈЕВОЉНО УШАО ЈЕР ЈЕ ОН ТАКО ХТЕО...

дакле председник је јачи од институција, јачи од НАЧЕЛНИКА БОЛНИЧКИХ КЛИНИКА јачи од најстрожег правилника ИНТЕНЗИВНЕ НЕГЕ ?

па боље председниче да сви који су ти то допустили договарају енго што си ово изјавио.

Председник је дакле отлико моћан да нико не може да га спречи у било чему па ни у одлаксу на интензивну негу ако је то наумио ?

студенти добили сте одговор и шта ће те сад ?

лепо вам човек реко, ЈАСАМ КРИВ, ОНИ СУ БРАНИЛИ ДА ИДЕМ НА ИНТЕЗИВНУ НЕГУ АЛИ ЈА САМ ХТЕО.

ЈЕЛ ОВО заиста јава ? јел ово ружан сан ?

председниче ниси ти клинички центар изграљдио од својих новаца...да би га својатао. ни динар свој ниси уложио да би причао како си га ти направио...
Pa pogazio je sva moguca pravila i kodekse bolnice,a jos gore da se jedan predsenik obraca tako narodu.Zato ce ici kod trampa da mu ljubi dupe za smanjenje carine,na uvoz robe.Tako je Tram veceras izjavio da ce svi da dodju da ga ljube u supe radi carina.

Pa pogazio je sva moguca pravila i kodekse bolnice,a jos gore da se jedan predsenik obraca tako narodu

zaista ne mogu da verujem da je dopustio sebi da to izjavi. on je narodu rekao prakticno, lekari su branili ali ja sam iznad svih njih i vas.

neverovatno.

onda se neki pitaju a sta studenti hoce ?
upravo ovo nece.

dakle studenti su dobili dogovor, da ih vidimo sad... jel predsednik mora da odgovara sto je na svoju ruku i pored zabrana usao na odeljenje intenzivne nege sto je po medicinskim pravilima ravno ubistvu kako navode lekari...

Tako nesto,pametan i normalan covek nikada ne bi izjavio.
onda se neki pitaju a sta studenti hoce ?
upravo ovo nece.

dakle studenti su dobili dogovor, da ih vidimo sad... jel predsednik mora da odgovara sto je na svoju ruku i pored zabrana usao na odeljenje intenzivne nege sto je po medicinskim pravilima ravno ubistvu kako navode lekari...

JACI OD INSTITUCIJA

„Eklatantan primer stručne medicinske greške“: Lekari o rizicima Vučićeve posete pacijentima iz Makedonije​

Rade Panić: Zloupotreba životno ugroženog pacijenta zarad političkog marketinga i promocije​

Anesteziolog dr Rade Panić za Danas kaže da su posete u UKC Srbije su zabranjene još od 14. januara, a da je ulazak nemedicinskom osoblju trajno zabranjen.

Ulazak civila sa tragovima zaštitne opreme u intenzivnu negu kod, po rečima nenadležne osobe, životno ugroženog pacijenta sa opekotinama je u medicini ravno pokušaju ubistva. Kod tog pacijenta prirodne barijere su narušene, a imunitet oslabljen. Jedna od najvećih briga kod pacijenata sa opekotinama je da ne dođe do infekcija“, kaže Panić.

On dodaje da Aleksandar Vučić „besramno ponavlja već napravljenu grešku“ kada je ulazio u izolaciju kod deteta koje je onkološki pacijent i napominje da je u zdravstvenim ustanovama je zabranjeno baviti se politikom.

U požaru u diskoteci u Kočanima stradalo je 59 osoba, a 162 su povređene. Četrnaestoro povređenih prevezeno je u Srbiju, a vojnim avionom je stiglo još dvanaest pacijenata. Pacijente koji su smešteni u Kliničko-bolničkom centru, pre njihovih porodica, posetio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić sa svitom reportera. Neki od pacijenata su na intezivnom lečenju i životno su ugroženi.

Oni kao otežavajuću okolnost navode da su u pitanju pacijenti sa opekotinama, te da je kontakt sa takvim pacijentima naročito restriktivan, jer su izuzetno podložni ozbiljnim infekcijama.

I dok je veliki broj građana Severne Makedonije na društvenim mrežama oštro osudio način na koji je predsednik Vučić juče posetio teško povređene pacijente iz Kočana, nadležni, rukovodstvo Kliničkog centra Srbije i Lekarska komora Srbije ćute.

Rade Panić foto medija centar
foto medija centar

Rade Panić: Zloupotreba životno ugroženog pacijenta zarad političkog marketinga i promocije​

Anesteziolog dr Rade Panić za Danas kaže da su posete u UKC Srbije su zabranjene još od 14. januara, a da je ulazak nemedicinskom osoblju trajno zabranjen.

„Ulazak civila sa tragovima zaštitne opreme u intenzivnu negu kod, po rečima nenadležne osobe, životno ugroženog pacijenta sa opekotinama je u medicini ravno pokušaju ubistva. Kod tog pacijenta prirodne barijere su narušene, a imunitet oslabljen. Jedna od najvećih briga kod pacijenata sa opekotinama je da ne dođe do infekcija“, kaže Panić.

On dodaje da Aleksandar Vučić „besramno ponavlja već napravljenu grešku“ kada je ulazio u izolaciju kod deteta koje je onkološki pacijent i napominje da je u zdravstvenim ustanovama je zabranjeno baviti se politikom.

Kaže i da je ovo što se desilo je zloupotreba zdravstvene ustanove i posebno životno ugroženog pacijenta zarad političkog marketinga i promocije.

„Oštro osuđujem ovakvo ponašanje predsednika države, a još više kolege, ako ih tako mogu nazvati, koje su to omogućile prekršivši osnovna načela struke i zgazivši bilo kakvu etiku. Stidim se u njihovo ime“, navodi Panić i javno apeluje, „Sprečite Aleksandra Vučića da dalje ugrožava zdravlje i živote građana“.

Rade Panić tvrdi da v.d. direktorka KCS Jelena Drulović, načelnik intenzivne nege gde su smešteni pacijenti, kao i dežurni lekar moraju da odgovaraju pred Etičkim sudom Lekarske komore Srbije.

Anesteziolog Radić: Pacijenti sa opekotinama među najosetljivijim​

Anesteziolog Univerzitetskog kliničkog centra Vojvodine, Nikola Radić, koji ima dugogodišnje iskustvo u radu sa pacijentima na intenzivnoj nezi, kaže za Danas da je svaka poseta nemedicinskog osoblja pacijentima na Odeljenju intenzivne nege opasna i zabranjena, a to se posebno odnosi na pacijente sa ranama od opekotina.

Od kako je proglašena epidemija gripa u Srbiji, zabranjene su posete pacijentima u bolnicama, da se njihovo stanje ne bi dodatno ugrozilo. Pacijenti koji leže na Odeljenjima intenzivnog lečenja spadaju u one kod kojih se ove mere moraju striktno poštovati jer ih njihovo teško opšte stanje čini dodatno osetljivim na razvoj infekcije i otežava lečenje. Pacijenti koji se leče od opekotina na Odeljenju intenzivnog lečenja su među najrizičnijom grupom za razvoj infekcije jer je oštećena koža, posebno većih i dubljih površina, povoljno mesto za ulaz mikroorganizama.

Infektolog Delić: Lekari su morali da zabrane Vučiću ulazak na intenzivnu negu​

Komentarišući jučerašnju posetu predsednika Vučića s grupom novinara teško povređenima u diskoteci u Kočanima, Delić je agenciji Beta kazao da se radi o školskom primeru stručne medicinske greške.

1744221852594.png

„To je eklatantan primer stručne medicinske greške iz oblasti prevencije bolničkih interhospitalnih infekcija. Na intenzivnoj nezi leže najteži mogući bolesnici i njihov imunološki sistem je mnogo slabiji nego kod zdravih osoba. Posebno su ugroženi pacijenti s teškim opekotinama jer je koža prva linija odbrane od bakterijskih infekcija“, kazao je Delić.

Te mere zaštite, prilikom jučerašnje posete Vučića s novinarima intenzivnoj nezi gde su smešteni teško povređeni iz Kočana, videlo se da nisu sprovedene. Ja kao lekar, najmanje krivim predsednika, jer znam da je on to uradio iz političkih razloga, ali ne mogu da opravdam ministra zdravlja (Zlatibor Lončar) i direktora klinike koji su dozvolili takvu posetu“, rekao je infektolog.
„Neko je morao da zabrani ulazak kod preteških bolesnika, jer jedna bakterijska ili virusna infekcija može da bude fatalna po njih“, istakao je Delić.

„Svi ćute, ali o tome mora da se progovori jer se radi o zdravlju pacijenata“, rekao je Delić.

Hirurg Vladimir Dugalić o Vučićevoj poseti pacijentima na intenzivnoj nezi: Sramna politička propaganda, normalne kolege se zgražavaju​

Profesor Medicinskog fakulteta i hirurg Prve hirurške klinike Univerzitetskog kliničkog centra Srbije Vladimir Dugalić izjavio je danas FoNetu da je poseta predsednika Aleksandra Vučića pacjentima iz Severne Makedonije na odeljenju intenzivne nege „sramna politička propaganda“.

Dugalić je istakao da mu je ponekad žao što je deo medicinske struke kad vidi da neko „nenadležnog čoveka bez kape” pušta u intenzivnu negu gde je strogo zabranjen pristup i članovima porodice pacijenata.

Profesor Dugalić je naglasio da su „opekotine otvorene rane“ i da su pacijenti koji su žrtve požara u Makedoniji „životno ugroženi“.

па нисте у праву господо лекари, видите председник каже да су му бранили да уђе АЛИ ЈЕ ОН ХТЕО . дакле он је изнад институција ?

и шта сад ?

Back