Iceman i Maverik
Buduća legenda
- Poruka
- 46.630
U Srbiji generalno plata medicinskim sestrama do 37500rsd a penzije 32.000rsd.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Tako je.Biti medicinska sestra je jedno od najtežih zanimanja. Npr. u Austriji nema šanse da inekciju daje med. sestra. To rade isključivo doktori koji i jesu školovani za to. Kriva doza cjepiva i nekome je upropašten život. Sa druge strane treba imat i želudac za takav posao. Ne mogu vjerovat da postoje ljudi koji misle kako radnik u fabrici može po statusu i plaći biti izjednačen sa med. sestrom.
Da, svuda jednake, zavisi od prireza koji grad odredi. A ima li kakav link za plaće u BiH?Nemoguće da zarađuju u HR kao u BiH... Koliko zarađuju u Zagrebu? Ili imaju svuda iste plate?
Da, svuda jednake, zavisi od prireza koji grad odredi. A ima li kakav link za plaće u BiH?
...
A.VUCIC U JEDNOM OD SVOJIH TRIP NASTUPA:
"REKAO SAM NEMACKOM MINISTRU ZDRAVLJA KAD JE DOSAO DA POKUPI NASE MED.SESTRE - E NECES MAJCIN SINE!"
A onda se probudio kod Marica na Hepiju...
...
Zbilja ne znam gdje si ti to našao, ali plaće u HR su prema onome što ja vidim veće od onih u BiH, i to za duplo otprilikeBio je neki link Sindikat Rs-a je iznosio te plate.
Zbilja ne znam gdje si ti to našao, ali plaće u HR su prema onome što ja vidim veće od onih u BiH, i to za duplo otprilike
https://avaz.ba/vijesti/teme/520831/najvece-place-u-zdravstvu-a-najmanje-u-obrazovanju