DarkMoon
Legenda
- Poruka
- 54.656
Zabole me za Beograd.Lik samo pominje Beograd i nista drugo. Jos jedan razlog da niko van Begea ne glasa za njega.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Zabole me za Beograd.Lik samo pominje Beograd i nista drugo. Jos jedan razlog da niko van Begea ne glasa za njega.
"New Deal" је баш екстремно решење директног државног мешања у економију које је извукло Америку, па и цео свет од до тада највећег колапса економије. Једино што је својом ефикасношћу оборило многе постулате изворног концепта капитализма Адама Смита који су против државног интервенционизма, осим изузетака које је и сам Смит набројао. Зато и није баш омиљен међу заступницима чисто либераног капитализма.Ja bih rekao da je New Deal dokaz da ekstremna rešenja nikada ne mogu biti dobra već da uvek treba tražiti neku sredinu i kompromis, kako u ekonomiji, tako i u politici.
Dakle, ljudi koji govore ''Adam Smit je najjači'', ili ''Marks je sve lepo predvideo'', ili ''Ne prihvatam ništa sem Velike Srbije, Karlovac-Karlobag-Oguvin-Vivovitica'' i slično, uglavnom nisu u pravu.
Извињавам се, може силогизам:И да, каквом менталном егзибицијом си повезао русофиле са "New Deal"?
To je pravo pitanje!A ko će nadoknaditi ljudima više od 60 hektara suncokreta,plastanike......
Strašno.To je pravo pitanje!
A nagodinu ce biti QQ, ulje preko 250 dinara.
TAKO JE NESH!
New Deal je bio prilagođavanje kapitalizma novom vremenu u kojem su upravo Smitove ideje postale zastarele i ekstremne. Čim je izvukao ceo svet iz kolapsa ekonomije, znači da je bio dobro rešenje. Ekstremisti su ti ovi koji danas kažu ''Treba se vratiti na laissez-faire, ovo sve od Velike depresije do danas je bilo gubljenje vremena''."New Deal" је баш екстремно решење директног државног мешања у економију које је извукло Америку, па и цео свет од до тада највећег колапса економије. Једино што је својом ефикасношћу оборило многе постулате изворног концепта капитализма Адама Смита који су против државног интервенционизма, осим изузетака које је и сам Смит набројао. Зато и није баш омиљен међу заступницима чисто либераног капитализма.
Нисам баш најбоље схватио шта си хтео да кажеш у остатку текста?
Написао сам да је Маркс не све, али доказано био у праву у својим радовим о цикличним клизама у изворном капитализму.. Све се тако и дешавало, веома слично како је и предвидео. То није питање става, него чињеница.
Али ово је скретање са теме, само сам реаговао на твоју неутемељену изјаву у вези "New Deal".
Ту је суштина - Маркс је из своје перспективе био потпуно у праву - капитализам који је он познавао и анализирао је пропао. Не заборави да је он умро 1883. године, далеко пре остварења његове прознозе 1929. године, мада су се мање кризе, по прогнози, дешавале и раније.New Deal je bio prilagođavanje kapitalizma novom vremenu u kojem su upravo Smitove ideje postale zastarele i ekstremne. Čim je izvukao ceo svet iz kolapsa ekonomije, znači da je bio dobro rešenje. Ekstremisti su ti ovi koji danas kažu ''Treba se vratiti na laissez-faire, ovo sve od Velike depresije do danas je bilo gubljenje vremena''.
Marks je, koliko se sećam, predviđao i propast kapitalizma i same države pa ne znam koliko je bio uspešan u tome. Sem toga, njegovi učenici i poštovaoci su širom SSSRa u vreme kad se gospodin Ruzvelt bavio ovim ozbiljnim temama sprovodili neke svoje reforme i Glodomore, i naravno - ispušili su.
Ni reč o nadoknadi štete za poljoprivrednike.
Kako nema!!Nema se... gradozidanija se nastavlja ekspo 2027...samo građevina, svaka para je bitna.
ovako:Kako nema!!
Ja sam zavarivač.ovako:
n e m a
postani neki građevinac, tesar, zidar, šta znam...
Koji materijal varis i kojom metodom tacno?Ja sam zavarivač.
Varim sve HEB profile, čelične cevi, peskarim, varim, brusim.....Koji materijal varis i kojom metodom tacno?