- Poruka
- 90.591
Vučić govorio o izborima i najavio izmenu Ustava Srbije
Beta, FoNetdanas 22:00
PredsednikSrbije Aleksandar Vučić najavio je večeras da će u septembru biti pokrenuta procedura menjanja Ustava Srbije koja se tiče postupanja izvršitelja u izvršnom postupku i dodao da menjanje Ustava „otvara mogućnost i za druge stvari“.
„Moramo da menjamo Ustav da bismo ograničili izvršenje da ne možete da izbacite čoveka iz stana od 50, 60 ili 70 kvadrata“, kazao je Vučić za Radio-televiziju Srbije.
Kazao je da će u okviru mera za podršku građanima koje je ranije najavio pojeftiniti najvažniji proizvodi za ljude i deo proizvoda potrošačke korpe.
„Hoćemo zakonski da uredimo mogućnost maksimuma marži, fer je da koristite tržište ali nemojte da time ispaštaju oni ljudi koji pripadaju nižoj klasi“, naveo je Vučić.
U okviru tih mera biće uključeni i bankarski krediti koje će, kako je rekao, građani moći da uzimaju jeftinije i pod uslovima kao u zapadnim državama.
„Moraće da bude sve povoljnije, da bude sve po nižim kamatnim stopama ako hoćete da poslujete u Srbiji“, kazao je Vučić.
Vučić je takođe izjavio da samo nadležne institucije mogu da donesu odluku o tome kada će biti održani izbori.
On je rekao da nije promenio stav o tome da će parlamentarni izbori biti održani kada nadležne institucije procene da je trenutak za to.
„Samo nadležne institucije mogu da donesu tu odluku. Ne donosi se ta odluka na pijaci. Na pijacu možete da odete da kupite i jaja i paradajz i šargarepu i krastavac, ali ne donosi se tamo odluka kad su izbori. Ne donosi se odluka ni na jednom fakultetu kad su izbori. Ne donosi se odluka nigde, osim na jednom mestu. Slučajno smo došli do toga gde sam ja nadležan. Predmetna nadležna institucija, kako su govorili, doneće odluku u skladu sa interesima građana“, rekao je Vučić.
Upitan da li se odluka o izborima preispituje zbog odnosa sa koalicionim partnerima i zahteva predsednika Srpske napredne stranke Miloša Vučevića da se čuje njihov stav, Vučić je odgovorio da su danas čuli njihov stav.
„Bio sam užasnut njihovim stavovima. Bio sam užasnut relativizacijom i kompletnim njihovim stavovima. Reći ću im u lice. Mogu slobodno i da odu ako im se ide. Razgovaraćemo i reći ćemo im šta im zameramo, pa ako im se sviđa sviđa, ako im se ne sviđa ne sviđa. Imamo većinu i bez njih“, rekao je Vučić.
https://www.danas.rs/vesti/politika/vucic-najavio-menjanje-ustava-srbije/
Pošto su izvršitelji veoma nepopularni vreme je za poene.