Vučić: Er Srbija odlično posluje, ali želimo Katar za strateškog partnera

Gunter Faris

Aktivan član
Banovan
Poruka
1.003
Predsednik države Aleksandar Vučić izjavio je da Er Srbija odlično posluje ali da je zamolio emira Кatara šeika Tamim bin Hamad Al-Tanija da vidi da li imaju interes da postanu strateški partner Srbije i da su već dostavljeni neki materijali i analize.

„Er Srbija je danas u potpunosti u srpskim rukama, dobro poslujemo, imamo čist profit, ali gledamo da izbegnemo moguće rizike u budućnosti jer ne zavisi sve od nas šta će se dešavati“, rekao je Vučić u Dohi.

On je rekao da je konferencija u organizaciji Ujedinjenih nacija skup za 46 najsiromašnijih zemlja, prvenstveno iz Afrike, i da je među učesnicima veliki broj „prijatelja“ Srbije.

„Mi smo na evropskom putu ali je skup veoma značaj za Srbiju zbog pokreta Nesvrstanih i zbog naše specifične situacije oko Kosova i Metohije“, rekao je Vučić.

On je naveo da se u Dohi sreo i sa predsednicom Slovenije Natašom Pirc Musar i sa predsednikom Poljske Andžejem Dudom.

„Razgovarao sam o situaciji u regionu, evropskim pitanjima, a sa poljskim predsednikom i o zbivanjima u Ukrajini“, rekao je Vučić.
E75F21EB-0974-4EFC-B63F-0C7E24381476.jpeg

https://n1info.rs/biznis/vucic-er-srbija-odlicno-posluje-ali-zelimo-katar-za-strateskog-partnera/
Prvi put čujem da je UAE odnosno ittihad uopšte izašao iz JAT-a.
Da li se taj skandal prikrivao, od strane radikalskog režima?
Naravno račun za užasno poslovanje AirSerbia snosiće poreski obveznik preko povišenih cena u samoposluzi.

Predsednik države Aleksandar Vučić izjavio je da Er Srbija odlično posluje ali da je zamolio emira Кatara šeika Tamim bin Hamad Al-Tanija da vidi da li imaju interes da postanu strateški partner Srbije i da su već dostavljeni neki materijali i analize.

„Er Srbija je danas u potpunosti u srpskim rukama, dobro poslujemo, imamo čist profit, ali gledamo da izbegnemo moguće rizike u budućnosti jer ne zavisi sve od nas šta će se dešavati“, rekao je Vučić u Dohi.

On je rekao da je konferencija u organizaciji Ujedinjenih nacija skup za 46 najsiromašnijih zemlja, prvenstveno iz Afrike, i da je među učesnicima veliki broj „prijatelja“ Srbije.

„Mi smo na evropskom putu ali je skup veoma značaj za Srbiju zbog pokreta Nesvrstanih i zbog naše specifične situacije oko Kosova i Metohije“, rekao je Vučić.

On je naveo da se u Dohi sreo i sa predsednicom Slovenije Natašom Pirc Musar i sa predsednikom Poljske Andžejem Dudom.

„Razgovarao sam o situaciji u regionu, evropskim pitanjima, a sa poljskim predsednikom i o zbivanjima u Ukrajini“, rekao je Vučić.
Pogledajte prilog 1305607
https://n1info.rs/biznis/vucic-er-srbija-odlicno-posluje-ali-zelimo-katar-za-strateskog-partnera/
Naravno račun za užasno poslovanje AirSerbia snosiće poreski obveznik preko povišenih cena u samoposluzi.

За мене је то радосна вест! А шта овај 'оће.. Сарадњу и пословање са овим дивљацима пуним пара што признају независност Косова?? То се спрема је ли!?

п.с. Ни ја нисам имао појма о промени власничке структуре што умом случају није чудно.

Ма бре ту треба Мор да се укључи и да казни багру и у Катару и у Србији (Зрењанин-ЛИНГ ЛОНГ).
Pazi ovo i posle neki ovde kazu pljujes po narodu,javio se Vucic preko Pink-a ruzicaste televizije gde su sve vesti o Vucicu ruzicaste i lepe videli u Kataru lepe zgrade toranj na Aerodromu Nikola Tesla pa hoce da investiraju.E meni to vredja moju inteligenciju vi srbijanci kako hocete.Kome su tolike zgrade bitne, bitno je imas li putnike i dobru flotu,pilote kome je do lepih zgrada a i nisu nesta za gledati ih neka ide u Diznilend. A da ja vama kazem pravu istinu to je jos jedna kriminalna radnja AV za koju ce odgovarati kad sidje sa vlasti ali i njegovi prknoduvaci koji ga podrzavaju u kriminalu.

Pazi ovo i posle neki ovde kazu pljujes po narodu,javio se Vucic preko Pink-a ruzicaste televizije gde su sve vesti o Vucicu ruzicaste i lepe videli u Kataru lepe zgrade toranj na Aerodromu Nikola Tesla pa hoce da investiraju.E meni to vredja moju inteligenciju vi srbijanci kako hocete.Kome su tolike zgrade bitne, bitno je imas li putnike i dobru flotu,pilote kome je do lepih zgrada a i nisu nesta za gledati ih neka ide u Diznilend. A da ja vama kazem pravu istinu to je jos jedna kriminalna radnja AV za koju ce odgovarati kad sidje sa vlasti ali i njegovi prknoduvaci koji ga podrzavaju u kriminalu.

Не знам стварно шта стоји иза тога али капитал са те стране треба избегавати по сваку цену.

п.с.Тај неки торањ у Сурчину и да је од злата, француски је.

Air Serbia je stala na noge i oslobodila se Etihada od koga je samo štetu imala. Na kraju su dali kredit koji se otplaćivao,dali avione u lizing koji im se plaćao,uzeli slotove, bukvalno ništa nisu uložili, otkazali narudžbinu A320 NEO....Šta će im sada Qatar u priči?
Da se razumemo Qatar Airways jeste najbolja svetska avio-kompanija trenutno i saradnja je više nego poželjna, mene je obradovalo da su počeli kod-šer aranžmane(tj počeće) ali menadžment AS radi odličan posao i povećao je i broj linija i broj prevezenih putnika znatno,prvi put posle dužeg vremena imali neku dobit bez subvencija vlade,stiču dobar rejting,prave od Nikole Tesle lokalni hub i sad....
Voleo bih da AS ostane samostalna uz saradnju sa Qatar Airways...ali ne i da im se da udeo u odlučivanju. Podrška Jirži Mareku i AS.

Zašto su se onda ućutali.

Ja prvi put danas saznajem da je Ittihad otišao.

A sećaš se kako su nedeljama pravili medijski spektakl kad je došao.
Zato što verovatno ne pratiš dešavanja. Nažalost ukinut je pdf avijacija a ovo nije toliko politika.
Etihad je isplaćen i dokapitalizacijom Srbija je povećala udeo u vlasništvu i tako praktično vraćena kompanija u ruke AS još 2020. Kasnije je to još jednom urađeno 2022. Najvažnije je da je Etihad izašao(dobar doduše) iz te priče i da ne odlučuje od tada ništa iako je nominalno još u nekom udelu.

Pogledajte prilog 1305607

VUČIĆEVA SRBIJA = KOLONIJA:

- Aerodrom nam je Francuski (samo se zove po Srbinu...), dao im ga Vučić...
- Avio kompanija se daje iz arapskih u arapske ruke...sem što se i voditeljke i pevačice, glumice podvode Arapima po Dubaiu
- EPS preko šatro Norvežana ustvari preuzimaju Ameri...
- Bankarski sektor nam drze Austrougari i Italijani i Ameri...

...

Zato što verovatno ne pratiš dešavanja. Nažalost ukinut je pdf avijacija a ovo nije toliko politika.
Etihad je isplaćen i dokapitalizacijom Srbija je povećala udeo u vlasništvu i tako praktično vraćena kompanija u ruke AS još 2020. Kasnije je to još jednom urađeno 2022. Najvažnije je da je Etihad izašao(dobar doduše) iz te priče i da ne odlučuje od tada ništa iako je nominalno još u nekom udelu.
Pa ne pratim aeronautiku ni 2014. pa ste mi i dalje probili oči pričom kako: "Dolaze avioni! Stižu avioni! Je li DOS-ovci, vidite li kako se JAT pravilno privatizuje, a ne ko vi što ste držali gubitaša."

Sad će AirSerbia propasti, kao što i zaslužuje.

Džaba se nadaš. Neće. Pozicionirala se odlično i ako SNS banda ne uleti sa svojim kombinacijama i pusti ljude da rade a još bolje pomognu im, prevazići se JAT po značaju koji je imao u Evropi. Trenutno nema mnogo malih nacionalnih kompanija koje su pretekle nakon uspona loukostera i još da se šire.
Mada ne vidim čemu se ti raduješ tačno u nekoj propasti, nije to SNS dedovina, trebaće AS i posle njih. A tržište ne prašta i ne čeka. Nema popravnog. Mnogo nacionalnih kompanija je bespovratno penzionisano i nigde nije bilo na korist te države.

Narod ga podržava pope.

Back