TikaSpicStajkovce
Iskusan
- Poruka
- 5.462
Steta sto nisam neka vlast da sve Te mape i ostala govna dam Romima da prodaju u staro gvozdje a mi da se okrenemo buducnosti i Euroatlantskim integracijama.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Paralela je povucena da dokaze tezu o nasoj zaostalosti.
Ti places o budjavim mapama a u razvijenim zemljama upravo ljudi projektuju letece automobile.
Ja da se pitam ja bih tu mapu pocepao u komade, koji ce nam pimpek.
Pa stani, kakvu prakticnu vrednost ima izdrkana mapa stara trista godina?Da li se ti šališ?
Okrenem ja evroatlantske integracije na tukiSteta sto nisam neka vlast da sve Te mape i ostala govna dam Romima da prodaju u staro gvozdje a mi da se okrenemo buducnosti i Euroatlantskim integracijama.
Je li ti zamišljao da u EU i NATO cepaju stare knjige?Steta sto nisam neka vlast da sve Te mape i ostala govna dam Romima da prodaju u staro gvozdje a mi da se okrenemo buducnosti i Euroatlantskim integracijama.
Срећом, ти се не питаш.Paralela je povucena da dokaze tezu o nasoj zaostalosti.
Ti places o budjavim mapama a u razvijenim zemljama upravo ljudi projektuju letece automobile.
Ja da se pitam ja bih tu mapu pocepao u komade, koji ce nam pimpek.
Srecom po vas.Срећом, ти се не питаш.
Koja je simbolika ove primopredaje ?
U osnovi sve je moglo proteći između njih dvojice ?
pa cim govore da su koriscene usluge stamparije znaci da nije dat originalДа није у питању само принт ретке карте?
Poštovanje predsednika?
pa cim govore da su koriscene usluge stamparije znaci da nije dat original
to bi bilo potpuno suludo
nisu bas toliko pukli
VUČIĆ DOBIO POKLON OD GRČIĆA: Predsedniku koji sve staro obnavlja i koji je započeo eru nove, moderne Srbije poklanjamo etnografsku kartu za vreme Austrougarske i Turske carevine!
![]()
V.D. direktora EPS-a Milorad Grčić, koji je danas sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem bio u obilasku Kladova, i Komandnog tornja za upravljanje brodske prevodnice na Dunavu, u ime kompanije, poklonio je predsedniku istorijsko-etnografsko-geografsku mapu Srba i srpskih (jugoslovenskih) zemalja u Turskoj i Austriji od Miloša St. Milojevića iz 1873. godine, za koju je rekao da ju je teško nabavio.
- Ispred Elektroprivrede Srbije, predsedniku koji sve staro obnavlja i koji je započeo eru nove, moderne Srbije poklanjamo etnografsku kartu za vreme Austrougarske i Turske carevine - rekao je Grčić.
![]()
Mapa je dobijena uz saglasnost Biblioteke Grada Beograda za koju je urađena štampa i koričenje.
Inače, predsednik je danas obišao rekonstruisane deonice Golo Brdo-HE Đerdap, a nakon toga je obišao i rekonstruisane mašinske prostorije u Hidroelektrani Đerdap.
https://www.pink.rs/politika/316375...ije-poklanjamo-etnografsku-kartu-za-vreme-aus
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Nekoliko problema vidim ovde.
1) Kako može direktor nekog preduzeća da od javne biblioteke pružanjem usluge koričenja i štamparske delatnosti (koja za biblioteku inače nije vrlo značajna) može da otkupi kulturno istorijski spomenik star 150 godina? Zašto je Biblioteka grada Beograda ovako nešto dopustila?
2) Da li ovo predstavlja značajnu manipulaciju u propagandne svrhe; čovek je bukvalno kupio jedan značajni kulturno istorijski spomenik od beogradske biblioteke i o izgleda samo da bi za kamere uručio Vučiću jedan prestižni poklon (ako nije sve iscenirano od strane SNS-a)?
3) Ako nije sve planski od strane SNS-a iscenirano, iz kog razloga Vučić nije odbio ovo?
Ako dobro razumem, ovo znači da je jedan dosta stari istorijski spomenik efektivno privatizovan i postao privatno vlasništvo porodice Vučić. I zašto se ovo predstavlja kao poklon od Grčića? Da li je Grčić sopstvenim novcem kao privatno lice platio gradskoj biblioteci u BG uslugu koričenja i štampe kao nadoknadu za otuđenje stare karte, ili je koristio sredstva kompanije, tj. EPS-a? On predstavlja da je ova karta poklon od EPS-a, a ne njega lično.
I zašto ne postoje zakoni protiv ovako nečeg? I kakve su ovo gluposti, aman?!?
Komšo šljame, jednog dana pljuješ opoziciju, drugog dana pljuješ Vučića, podsećaš na endemsku vrstu zvanu dvoglavi lojavac. Ta vrsta gmiže samo na ovim prostorima i isključivo u okviru jedne sredine, nigde drugde toliki idioti ne uspevaju![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Од стране библиотеке, да, изузев ако није у питању расход. Наше библиотеке расходују разне старе ствари. Често без претеране селекције.pa cim govore da su koriscene usluge stamparije znaci da nije dat original
to bi bilo potpuno suludo
nisu bas toliko pukli
Мислим да је све последица полуписмености Пинкових новинара.I meni je sinulo, ali kada si čuo da neko koriči kartu?
Je li sve posledica polupismenosti Pinkovih novinara?