Vruc krompir

Vrela Cica

Iskusan
Poruka
5.579
:heart:
Sve se nesto pitam da li da vas pitam nesto. Opste je poznata stvar da ne treba ulaziti u konflikte medju osobama koje su u ljubavnom odnosu, bila to veza ili brak ili nesto trece. Toga se i pridrzavam, zato menidjer ne razgovara sa mnom, ali to nije tema. Zasto se ljudi naljute, kada im kazete nesto o prijatelju, kojeg oni pri tom veoma mnogo ogovaraju i pricaju o tom "prijatelju" ruzne stvar?:heart:

:heart: Sve se nesto pitam da li da vas pitam nesto. Opste je poznata stvar da ne treba ulaziti u konflikte medju osobama koje su u ljubavnom odnosu, bila to veza ili brak ili nesto trece. Toga se i pridrzavam, zato menidjer ne razgovara sa mnom, ali to nije tema. Zasto se ljudi naljute, kada im kazete nesto o prijatelju, kojeg oni pri tom veoma mnogo ogovaraju i pricaju o tom "prijatelju" ruzne stvar?

To nisu pravi prijatelji.
Pravi prijatelji iskreno razgovaraju medju sobom.

:heart: Ljudi svasta svrstavaju pod prijateljstvo.

To je istina, ali postoje razlike. Pravom prijatelju mozes u oci sve da kazes bez bojazni da ceg povrediti ili uvrediti.
Za takav prijateljski odnos su potrebne godine zajednickog rada i druzenja.
Takodje pravi prijatelji se ne ogovaraju i ne govore i ne rade jedan protiv drugog i iza ledja.

To je istina, ali postoje razlike. Pravom prijatelju mozes u oci sve da kazes bez bojazni da ceg povrediti ili uvrediti.
Za takav prijateljski odnos su potrebne godine zajednickog rada i druzenja.
Takodje pravi prijatelji se ne ogovaraju i ne govore i ne rade jedan protiv drugog i iza ledja.

Hm. Drzi prijatelje blizu, a neprijatelje jos blize. Mozda ljudi zaista primenjuju narodne izmisljotine.:heart:

To se meni retko desava jer sam u manjem i bliskom krugu ljudi. Imam par dobrih poznanika koji takodje mogu da racunaju na moju pomoc kad god im treba.
Ako nisam u mogucnosti da pomognem coveku reci cu mu to odmah. Ne volim da nesto obecam i posle da to ne ispunim.

I ja sam takva, samo... imam mnogo prijatelja. Ipak, veoma cenim prijateljstvo, a veruj mi, eto, da sada malo budem i otvorenija o necemu sto ne govorim, od prijatelja veoma tesko trazim uslugu. I, uopste, ne volim da se zaduzujem, posto sam svesna da ljudi to veoma paze. A da pomognem, niti volim, niti ne volim. Ako mogu nekom da pomognem i ucinim ga srecnim, to cu uciniti, ako ne mogu ne mogu.:heart:

:heart: I ja sam takva, samo... imam mnogo prijatelja. Ipak, veoma cenim prijateljstvo, a veruj mi, eto, da sada malo budem i otvorenija o necemu sto ne govorim, od prijatelja veoma tesko trazim uslugu. I, uopste, ne volim da se zaduzujem, posto sam svesna da ljudi to veoma paze. A da pomognem, niti volim, niti ne volim. Ako mogu nekom da pomognem i ucinim ga srecnim, to cu uciniti, ako ne mogu ne mogu

Pomoc se trazi kada treba a pomaze se kad se moze.
Prijatelj je meni pomagao kada mi je trebala pomoc i ja sam isao kod njega kad je njemu trebala moja pomoc. Znamo da mozemo da racunamo jedan na drugog i zbog toga smo i najbolji drugovi.
Cemu sluzi prijateljstvo ako se prijatelji ne ispomazu na bilo koji nacin, fizicki ili psihicki?

Pomoc se trazi kada treba a pomaze se kad se moze.
Prijatelj je meni pomagao kada mi je trebala pomoc i ja sam isao kod njega kad je njemu trebala moja pomoc. Znamo da mozemo da racunamo jedan na drugog i zbog toga smo i najbolji drugovi.
Cemu sluzi prijateljstvo ako se prijatelji ne ispomazu na bilo koji nacin, fizicki ili psihicki?

I posle godinu dana i dalje se isto pitam.

Back