vrtoglavica

Miroslav Zlateski

Početnik
Poruka
3
pred dva meseca dodeka gi obuvav cevlite mi se sluci vrftoglavica koja traese poveke od tri dena. Stom ke gi otvoram ocite se okolu mene se vrtese a imav i povrakanje vo prviot den istoto mi se sluci i pred poveke od 3 godini. Ovoj pat oporavuvanjeto e posporo a inace napraviv magnetna rezonanca na glava krvna slika dopler eho na vnatresni organi se e vo red
Karakteristicno e so koga si legnuvam koga ja vrtam glavata na desno obavezno mi se svrtuva vo glava 1 do 2 sekundi , isto taka osekam nekoj blag pritisok na predniot del na glavata a i koga prostorijata e potopla imam custvo deka sekoj moment ke mi se svrte. Isto taka pri podolg period 4 do 5 casa aktivnost bilo fizicka bilo psihicka go imam toa custvo na istostenost i samo sto ne mi se svrtilo.
Molalm za sovet ili spodeluvanje na iskustva

pred dva meseca dodeka gi obuvav cevlite mi se sluci vrftoglavica koja traese poveke od tri dena. Stom ke gi otvoram ocite se okolu mene se vrtese a imav i povrakanje vo prviot den istoto mi se sluci i pred poveke od 3 godini. Ovoj pat oporavuvanjeto e posporo a inace napraviv magnetna rezonanca na glava krvna slika dopler eho na vnatresni organi se e vo red
Karakteristicno e so koga si legnuvam koga ja vrtam glavata na desno obavezno mi se svrtuva vo glava 1 do 2 sekundi , isto taka osekam nekoj blag pritisok na predniot del na glavata a i koga prostorijata e potopla imam custvo deka sekoj moment ke mi se svrte. Isto taka pri podolg period 4 do 5 casa aktivnost bilo fizicka bilo psihicka go imam toa custvo na istostenost i samo sto ne mi se svrtilo.
Molalm za sovet ili spodeluvanje na iskustva

Proveri krvnu sliku, mozda si malokrvan ili si pod stresom duzi period. Ako se pokaze da je krvna slika u redu i ako eliminises mogucnost nekih psihickih uzroka slabosti onda obavezno idi na dalje pretrage, nesto ce vec naci, verovatno slab protok krvi ili slicno.

vidim ja da ti nikako nije dobro čim makedonski pišeš na latinici na srpskom forumu...

Vazno da smo ga razumeli.

Ne bih rekao da je Menijerova bolest u pitanju, pre ima veze sa prokrvljenošću u vratnom delu i predelu glave, bez obzira što vam je sama krvna slika OK. Moguce da je u pitanju vertebro bazilarna insuficijencija.
U svakom slučaju što pre potražite pomoć lekara i uradite kompletnu neurodijagnostiku, TCD, EEG ili šta već bude potrebno...

Poslednja izmena od moderatora:
meni se desilo pre par godina budim se ujutro od jednom cela soba pocinje da se vrti meni muka pocela sam da povracam znaci strasno ne daj boze nikom ceo dan sam morala da lezim i da gledam samo u jednu tacku ni makac levo ni desno ne samo glava cak ni ocima nisam smela nigde da pogledam samo jedna tacka inace cela soba se vrti neverovatno eto tad mi se to desilo i ni dan danas nisam saznala zbog ceka i molim boga da mi se to vise nikad ne dese jer za mene od toga nema gore

meni se ovo ponovo dogaga nakon 4 godine i bas je tako strasno zato sam se i uspanicio . Dali ste mozda primetili ili sumnjate na nesto od cega je do toga doslo. Ja prvi put kad sam to dozivio u ishrani sam ceske koristio virsle a sad 24 sata pre nego sto mi se desilo pojeo sam pleskavicu sumnjivu. Dali vi mozda imate osekaj da je od neke hrane

negde sam procitala da to ima veze sa srednjim uhom ili centrom za ravnotezu
Da, to su kod mene konstatovali, a tu bas neke konkretne pomoci nema.
Ja te vrtoglavicd dobijam periodicno, radim malo neke vezbice koje mi je lekar objasnio
i tako prodje, pa se nekada ponovo vrati.

- - - - - - - - - -

meni se ovo ponovo dogaga nakon 4 godine i bas je tako strasno zato sam se i uspanicio . Dali ste mozda primetili ili sumnjate na nesto od cega je do toga doslo. Ja prvi put kad sam to dozivio u ishrani sam ceske koristio virsle a sad 24 sata pre nego sto mi se desilo pojeo sam pleskavicu sumnjivu. Dali vi mozda imate osekaj da je od neke hrane

Ma kakva hrana, nema hrana veze, a i nemjoj da panicis, proci ce kako je i doslo.

Ovo se meni desava par dana,uopste nemam ravnotezu.U ocima osecam neki pritisak,,zamagljuje mi se vid.Sve u svemu u ponedeljak mi se vraca lekar sa odmora pa cu videti kako i sta da mi da uput za dalje.Inace mi se to desava od kada sam u porodici imala smrtni slucaj..

provjerite srednje uho, vratni dio kičme i ako je to sve OK, onda tražćite magnet nu glave da vam urade. ja sam imala slične probleme ranije pa onda godinama ništa pa nedavno mučninu i krizu svijesti. Ne znam šta je ali nakon MR su našli da imam nešto..regionalnu atrofiju mozga, da li je to uzrok nisu mi rekli ali bar su našli da imam neki problem i sad to liječe (koliko je to moguće)

Back