vrtic ili bake

Drago mi je da se WW vratila s odmora. :D
Jedno pitanje za nju: usled cega dolazi do te separacione anksioznosti?
Btw. ja sam uvek za vrtic. Danas smo bas moj sin i ja isli na jedan "schnuppern tag" u obdaniste. To mu dodje nesto ko ispipavanje terena za septembar. Sin puni tri godine u avgustu, pa od septembra pocinje sa vrticem. Napokon. Vidim da je zreo za to. Vise mu nije dovoljno samo moje drustvo, a i ja vidim da ne mogu vise da mu pruzim ono sto mu treba. I super se snasao danas, cak je i plakao kad smo morali da krenemo. Nedostaju mu deca, njegovo drustvo, i bas zato sam pre za obdaniste nego za bake, deke i ostale babysitterke.

Aphroditi:
Drago mi je da se WW vratila s odmora. :D
Jedno pitanje za nju: usled cega dolazi do te separacione anksioznosti?
Btw. ja sam uvek za vrtic. Danas smo bas moj sin i ja isli na jedan "schnuppern tag" u obdaniste. To mu dodje nesto ko ispipavanje terena za septembar. Sin puni tri godine u avgustu, pa od septembra pocinje sa vrticem. Napokon. Vidim da je zreo za to. Vise mu nije dovoljno samo moje drustvo, a i ja vidim da ne mogu vise da mu pruzim ono sto mu treba. I super se snasao danas, cak je i plakao kad smo morali da krenemo. Nedostaju mu deca, njegovo drustvo, i bas zato sam pre za obdaniste nego za bake, deke i ostale babysitterke.

I meni je drago da sam opet sa svima vama. Sto se tice separacione anksioznosti, postoje najraznovrsnije pretpostavke: ona moze da se razvije ako je dete do prve godine usmereno i jedino vezano za majku (ako majka ne radi i ne odvaja se od deteta, pogotovo ako uz to jos i doji), ako se dete u ranom uzrastu bebe odvaja od roditelja tj. majke, pri povratku majke moze razviti separacionu anksioznost, ali najcesce se radi o temperamentnoj konstelaciji. Separaciona anksioznost moze se dakle ispljiti i kod veoma male dece ali se najcesce javlja prilikom polaska u osnovnu skolu, oko uzrasta od 7 godina.

Pozdrav!

Back