vrld mjuzik

Muzika koju izvodi S.I. i Balkanika mi se uopste ne dopada,nekako je malogradjanska,Saban Bajramovic peva cigansku odnosno romsku muziku,a Bregovic ipak mesa svetske i domace zanrove i napravi nesto novo sto ne mozemo nazvati da je nase,identitet,narodno...Trebao si navesti kompozitore kao sto su Petar Konjovic i Marko Tajcevic.Oni su pisali u identicnom narodnom stilu ali mi se i njihova muzika ne svidja...jednostavno srpska narodna muzika izuzev nekih vojvodjanskih i makedonskih pesama nije moj tip muzike...

Majke mi, tebe treba citirati!
To što ti Balkanikinu muziku smatraš malograđanskom (!!!), ma šta to značilo, nije validan argument ni za šta, osim za tvoje baljezganje.
Znam da Bajramović peva Romsku muziku, ali Roma sa podneblja Srbije i taj melos je jedinstven.
Bregović ne napravio sladak koktel koji piju mnogi narodi iz celog sveta i najviše je uticaja sa Balkana, ne znam po kom osnovu i iz kog razloga se to konstantno pobija.

Uostalom, tema je world music, a ne 'naša muzika koju 'Če Gevara' ne smatra malograđanskom (yebote, još uvek ne mogu da verujem da si je tako opisao!!!), romskom, ili kako mu već ne padne na pamet...'
Brega i Ilić i jesu kompozitori.

Nisam ni shvatio koji je zaključak tvog posta, ako ga uopšte i ima ili si mislio, eto, nešto i ti da kažeš.

Najbolji lik...

... 8-)

Muzika koju izvodi S.I. i Balkanika mi se uopste ne dopada,nekako je malogradjanska,Saban Bajramovic peva cigansku odnosno romsku muziku,a Bregovic ipak mesa svetske i domace zanrove i napravi nesto novo sto ne mozemo nazvati da je nase,identitet,narodno...Trebao si navesti kompozitore kao sto su Petar Konjovic i Marko Tajcevic.Oni su pisali u identicnom narodnom stilu ali mi se i njihova muzika ne svidja...jednostavno srpska narodna muzika izuzev nekih vojvodjanskih i makedonskih pesama nije moj tip muzike...

Овде треба једно велико ЛОЛ. :lol:

Trenutno slusam Vanesu Sokcic, koja neguje izvorni zvuk sa Juga Srbije. Nisu moje oci krive, Volim tvoja oka dva. A pratim i Branku Sovrlic - A tebe nema, Mazo, Mazo, itd. To je nasa muzika. 8)

Back