Вриштите ли?

Žene će 7. maja vrištati - ovako se otprilike u svim medijima najavljuje performans umetnice Dee Džanković, koji će se održati na tri lokacije u Beogradu: prvo kod spomenika Stefanu Nemanji, zatim ispred platoa Skupštine i na kraju ispred Fakulteta likovnih umetnosti.

Performans je naizgled sirov i brutalan, međutim, iza ovog primordijalnog izliva emocija se nalazi umetnički izraz čija direktnost i snaga iskazuju bunt, provociraju reakciju i kritikuju sve od savremenog potrošačkog društva i uloge žene u njemu, produktivnosti kao potvrdi identiteta, rezigniranosti institucija, sistema u kome živimo i nasilja nad ženama koje ono perpetuira, prenosi Oblakoder.

ЛИНК

Да ли сте се спремиле за вриштање?

У чему је фора са овим небулозним "перформансима"?
Шта све може да се прогласи за перформанс и уметност?
vo-i-love-you.gif

А да се и група мушкараца окупи са својим перформансом, рецимо да у потпуној тишини болекурећиво чешкају јајца док нацифемино перформерке вриште? Умјетничка надградња, перформанс над перформансом!

bilo je to 2013-e god.jun mesec.mesto zbivanja Novi Sad.ona je zivela u garsonjeri,imala je verenika koji je radio u BG i dolazio bi kuci tri puta nedeljno.sedeo sam na trosed i onda je sela na mene...prozor je bio otvoren.toliko je vrištala da sam mislio da ce komsije da kucaju na vrata.rekla je jednom da je komsinica ranije rekla da se utisaju malo.sve u svemu vristala je veoma

Back