Pa imaš više scena o neslozi Jevreja. Svi se kao bore protiv Rimljana, a u stvari najviše mrze one iz drugih stranaka.
E tako i naš svet. Biju se stranačke bitke, a problema preko glave. Umesto da se ujedinimo i izguramo ovaj period tranzicije najbezbolnije, mi sebi otežavamo kavgama, međusobnim, i stvaramo dodatne probleme. Privreda u rasulu, naučnici nemaju potrebne uslove da rade, kultura grca. Ma, što da nabrajam? Ništa nije kako bi trebalo da bude, a osnovni razlog je nesloga. Ma kako to glupavo zvučalo, možda. Nama treba stabilan period da završimo započeto, a kada stanemo na noge onda mogu da se dozvole stranačke perverzije koje sada gledamo. Sami smo sebi najveći neprijatelji.
Ovo nema veze sa temom, ali su me vaši odgovori, podele i optužbe nagnale da mislim o ovome. Izvinjavam se postavljaču zbog skretanja.
A što se teme tiče nemam komentara drugačijeg nego da je to skandalozno. Ipak, čula sam da postoje nekakve liste sa imenima Srba koji su, da kažem, nepoželjni u Hrvatskoj, pa bih svima koji sumnjaju da bi imali zašto da budu na njima predložila da pogledaju da li ih ima tamo. Rat je bio. Jake su emocije u igri. Treba biti pametan i ne čačkati mečku.