Vrhovine

• Začetnik teme Začetnik teme uhip
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
E zato nam nema jedinstva. Dok se izvređamo i izmenjamo laskave reči poput dođoš, ko je Srbin, a ko Srbijanac, Šumadinac i sl. zaboravimo na svrhu. Nisam davno pomenula svoj omiljeni film, ali ja bih zakonom regulisala da svaki Srbin napamet nauči Life of Brian i shvati scene iz filma. Sve scene, pošto nema nepotrebnih.

E zato nam nema jedinstva. Dok se izvređamo i izmenjamo laskave reči poput dođoš, ko je Srbin, a ko Srbijanac, Šumadinac i sl. zaboravimo na svrhu. Nisam davno pomenula svoj omiljeni film, ali ja bih zakonom regulisala da svaki Srbin napamet nauči Life of Brian i shvati scene iz filma. Sve scene, pošto nema nepotrebnih.

Taj film sam gledao 3 puta jer mi se bas svideo. Ne znam na sta ciljas iz tog filma?

Taj film sam gledao 3 puta jer mi se bas svideo. Ne znam na sta ciljas iz tog filma?

Pa imaš više scena o neslozi Jevreja. Svi se kao bore protiv Rimljana, a u stvari najviše mrze one iz drugih stranaka.
E tako i naš svet. Biju se stranačke bitke, a problema preko glave. Umesto da se ujedinimo i izguramo ovaj period tranzicije najbezbolnije, mi sebi otežavamo kavgama, međusobnim, i stvaramo dodatne probleme. Privreda u rasulu, naučnici nemaju potrebne uslove da rade, kultura grca. Ma, što da nabrajam? Ništa nije kako bi trebalo da bude, a osnovni razlog je nesloga. Ma kako to glupavo zvučalo, možda. Nama treba stabilan period da završimo započeto, a kada stanemo na noge onda mogu da se dozvole stranačke perverzije koje sada gledamo. Sami smo sebi najveći neprijatelji.
Ovo nema veze sa temom, ali su me vaši odgovori, podele i optužbe nagnale da razmišljam o ovome. Izvinjavam se postavljaču zbog skretanja.

Pa imaš više scena o neslozi Jevreja. Svi se kao bore protiv Rimljana, a u stvari najviše mrze one iz drugih stranaka.
E tako i naš svet. Biju se stranačke bitke, a problema preko glave. Umesto da se ujedinimo i izguramo ovaj period tranzicije najbezbolnije, mi sebi otežavamo kavgama, međusobnim, i stvaramo dodatne probleme. Privreda u rasulu, naučnici nemaju potrebne uslove da rade, kultura grca. Ma, što da nabrajam? Ništa nije kako bi trebalo da bude, a osnovni razlog je nesloga. Ma kako to glupavo zvučalo, možda. Nama treba stabilan period da završimo započeto, a kada stanemo na noge onda mogu da se dozvole stranačke perverzije koje sada gledamo. Sami smo sebi najveći neprijatelji.
Ovo nema veze sa temom, ali su me vaši odgovori, podele i optužbe nagnale da mislim o ovome. Izvinjavam se postavljaču zbog skretanja.
A što se teme tiče nemam komentara drugačijeg nego da je to skandalozno. Ipak, čula sam da postoje nekakve liste sa imenima Srba koji su, da kažem, nepoželjni u Hrvatskoj, pa bih svima koji sumnjaju da bi imali zašto da budu na njima predložila da pogledaju da li ih ima tamo. Rat je bio. Jake su emocije u igri. Treba biti pametan i ne čačkati mečku.

Kontam. Ali kako da se ujedinis sa mracnim snagama koje su 90-ih unazadile Srbiju za jedno 30 godina bez preterivanja?! Kako sa njima ici napred?! Pa oni ne rade nista drugo do da izbegavaju sustinu i pricaju demagogiju, lake stvari koje prijaju zaspalim mozgovima.Jesmo sebi najvecineprijatelji. Ne Amerika, ne Rusija, ne EU. Ali to je sustina. Ovi pricaju da mi ama bas nista nismo skrivili. No znas sta sam hteo reci.

A na tom spisku o nopozeljnim Srbima je Seselj & co sigurno.

Kontam. Ali kako da se ujedinis sa mracnim snagama koje su 90-ih unazadile Srbiju za jedno 30 godina bez preterivanja?! Kako sa njima ici napred?! Pa oni ne rade nista drugo do da izbegavaju sustinu i pricaju demagogiju, lake stvari koje prijaju zaspalim mozgovima.Jesmo sebi najvecineprijatelji. Ne Amerika, ne Rusija, ne EU. Ali to je sustina. Ovi pricaju da mi ama bas nista nismo skrivili. No znas sta sam hteo reci.

A na tom spisku o nopozeljnim Srbima je Seselj & co sigurno.

Da. To jeste problem. Iskreno pojma nemam kako objasniti stvari ljudima koji ne žele da ih shvate. Greška je učinjena na početku, mislim na 2000. godinu. Tada je trebalo staviti crtu i one koji su odgovorni izbaciti iz igre dok se stvari ne srede. Zato sada imamo ovu situaciju.
Mislim da je odgovor i greška u sistemu obrazovanja. I za tzv. obične smrtnike i za političare. Kod nas svako može da se bavi politikom i da se kandiduje za predsednika, bude izabran za premijera, bude ministar. trea da postoje određene škole koje oni treba da završe i tok karijere koju moraju da ispune. Ali to je za drugu temu.

Da. To jeste problem. Iskreno pojma nemam kako objasniti stvari ljudima koji ne žele da ih shvate. Greška je učinjena na početku, mislim na 2000. godinu. Tada je trebalo staviti crtu i one koji su odgovorni izbaciti iz igre dok se stvari ne srede. Zato sada imamo ovu situaciju.
Mislim da je odgovor i greška u sistemu obrazovanja. I za tzv. obične smrtnike i za političare. Kod nas svako može da se bavi politikom i da se kandiduje za predsednika, bude izabran za premijera, bude ministar. trea da postoje određene škole koje oni treba da završe i tok karijere koju moraju da ispune. Ali to je za drugu temu.

Da, u potpunosti se slazem. Ali cu da dodam moje misljenje o tome ko je kriv ili najkrivlji za propuste DOS-a. Zoran Djindjic je hteo da izvrsi totalnu cistku u pravosudju. Znaci, da se ispita koje su sudije sudile za rezim porodice Milosevic, a tih je bilo mnogo na zalost, koje su sudije bile korumpirane itd. I ko je bi "protiv revansizma"? PA Kostunica naravno. Bilo je gresaka i ostatka DOS-a svakako, ali je Kostunica tu bio najveci krivac.

да ли у Србији постоје такви спискови.:roll:зар то о списковима ти не говори ништа о њима:evil:

Sto se mene tice svi koji su optuzeni za ratne zlocine u Hrvatskoj, pricam o Hrvatima, nisu dobrodosli u Srbiju dok se ne dokaze da nisu krivi. Ali ko nas obicne gradjane pita. I ne znam sta ti to znaci kakvi su oni. To znaci da je neko ko je po nacionalnosti Hrvat gori od Srbina ili sta?

Sto se mene tice svi koji su optuzeni za ratne zlocine u Hrvatskoj, pricam o Hrvatima, nisu dobrodosli u Srbiju dok se ne dokaze da nisu krivi. Ali ko nas obicne gradjane pita. I ne znam sta ti to znaci kakvi su oni. To znaci da je neko ko je po nacionalnosti Hrvat gori od Srbina ili sta?

то ми значи да овде нико није правио такве спискове.:lol:јер није толико забраздио од толике мржње према другом народу:evil:

то ми значи да овде нико није правио такве спискове.:lol:јер није толико забраздио од толике мржње према другом народу:evil:

Pa vidim da ti bas mrzis Hrvate, a to je toliko opasno. To je i dovelo do ratova 90-ih. To je i dovelo do 2. SR.

Pa vidim da ti bas mrzis Hrvate, a to je toliko opasno. To je i dovelo do ratova 90-ih. To je i dovelo do 2. SR.

то си у праву то је довело до 2. св рата и до 90их.:rotf:
ако ти стварно мислиш да некаква мржња између два народа проузрукује рат а не интерес или претензије неке стране на другу онда пуно грешиш.
Ја генерално не мрзим Хрвате,:twisted:али понашања истих гледано кроз историју и нека дешавања из ближе прошлости ми не уливају симпатије према њима:roll:

то си у праву то је довело до 2. св рата и до 90их.:rotf:
ако ти стварно мислиш да некаква мржња између два народа проузрукује рат а не интерес или претензије неке стране на другу онда пуно грешиш.
Ја генерално не мрзим Хрвате,:twisted:али понашања истих гледано кроз историју и нека дешавања из ближе прошлости ми не уливају симпатије према њима:roll:

Ma jok, ne mrzim Hrvate cisto da bih to rekao posto mrznja bas nije prihvatljiva danas u Srbiji, ali cu ipak u nastavku jasno optuziti ceo hrvatski narod. A to da je mrznja dovela do 2. SR ja mislim, ali isto tako misle i veliki ljudi iz tog vremena. Opsirnije bi o tome pisao ovde, ali me mrzi. Moraces sam da se informises ;-)

Živojin Mišić (1855 – 1921)

O Hrvatima

Izveštaj kralju Aleksandru po povratku iz Splita
(Iz beleške sekretara Živojina Mišića, g. Milorada Pavlovića)

„Iz svega sto sam čuo i video ja sam duboko zažalio sto smo se mi na silu Boga obmanjivali nekakvom idejom bratstva i zajednice… Svi oni jednako misle, to je svet za sebe, ma sa kakvim predlogom da se pojaviš….. stvar je propala…..

Ništa se ne može zajaziti, ničim što bi joj se ponudilo.

Ja sam sa tim načisto. Dvoje nam kao neminovno predstoji: potpuno se otcepiti od njih, dati im državu, nezavisnu samoupravnu, pa neka lome glavu kako znaju, a drugo je, upravo prvo, da u zemlji zavedemo vojnu upravu za dvadeset godina i da se zemlja sva baci na privredno i ekonomsko podizanje, daleko od svih politickih uticaja. Ako to ne može, onda se otcepiti, dati im njihovu državu.

Granice će biti gde ih mi povucemo, a mi ćemo ih povuci ne onde gde naše ambicije izbijaju na povrsinu, nego onde gde istorija i etnografija kažu; gde kaže jezik i običaji, tradicija i najzad gde se sam narod po slobodnoj volji opredeli, pa će biti i pravo i Bogu drago.

A Italijani? Neka im je sa srećom. Neka se oni Hrvatima usreće. Ja sam duboko uveren da se mi njima nećemo usrećiti... Ti su ljudi svi odreda, prozirni kao čaša, nezajažljivi i u toliko meri lažni i dvolični da sumnjam da na kugli zemaljskoj ima većih podlaca, prevaranata i samoživih ljudi.

Ne zaboravite Visočanstvo, moje reči. Ako ovako ne postupite siguran sam da ćete se ljuto kajati.”

@Ha Nocsir

Извод из говора капетана Луке Ђурашковића од 26. маја 1940.

Slušaj 'vamo i šta se smeješ! Svi vi znate da ima i drugih kojima
se hoće naša zemlja, ***** im materina! Šta gore one ciganske
***** kažu da im pripada Srem, Banat i Baranja. Pa dobro, ***** im
materina tatarska, što ne dođu da uzmu pola Slovenije i Hrvatske,
jeb`li ih njihovi grofovi; jeb`o im pas mater njima i Hortiju i
Telekiju i grofici Marici!

Dobro, Zivojin Misic je bio shovinista, nisam znao. To sto je on rekao je cist shovinizam. A Luka je ocigledno bolestan. Ti si nasao 2 coveka da bi opravdao svoju bolesnu mrznju prema jednom celom narodu. To tako ne ide.

Меsto Vrhovine - Hrvati kidnapovali Srbina, brutalno ga pretukli pa pozvali policiju da ga uhapsi

Datum dešavanja
06.03.2008

Prognanik iz Vrhovina Nenad Pejnovic (1966) otisao je u posjetu majci Radojki i bratu Vladi u Vrhovine 10. februara da bi ga odmah po dolasku lokalni Hrvati uhvatili ispod kuce u vrtu,
ubacili u kombi i odvezli u nepoznatom pravcu te ga brutalno premlatili, navodno se radi o Hrvatima iz zaseoka Corci,
a nakon premlacivanja pozvali su policiju i prijavili da je Nenad remetio javni red i mir nakon cega je hrvatska policija uhapsila Nenada i prebacila u zatvor u Gospicu gdje je opet monstruozno pretucen od strane hrvatskih zatvorenika da bi tek nakon toga bio prebacen u posebnu celiju...

opširnije na http://www.krajinaforce.com/
Ето на...како смо спали на просијачки штап под жутим. да зеке дижу ону ствар како желе

Ето на...како смо спали на просијачки штап под жутим. да зеке дижу ону ствар како желе

Evo lakovernika. Nisam video da je ijedan imalo normalan medij pisao o ovome. Sutra cu ja izmisliti neku pricu kokja ce reci kako su Albanci, Hrvati, Bosnjaci, Ameri, Englezi, Francuzi, Nemci i do kraja beskonacnosti... i ti ces poverovotai....

Back