VREME ZA GLEDANJE

(ili neka moja razmišljanja o životu inspirisana ko zna čime)

VREME ZA GLEDANJE

Možda se sretnemo jednog dana
U nekoj knjižari na uglu
I miris reči nam obavije čula
Te prepoznam tebe
Ti prepoznaš mene
U trenu se vidimo
U dušu zavirimo
I tu ostanemo.

Oduvek se znamo
To nam reči kažu
I ne, ne lažu
Samo…..
Moje više vole da ćute
Tišinom da slute.
Ne diraj tišinu.

Možda jednog dana
Dok neuki knjižar
Knjigama puni policu u ćošku
Možda, eto tada,
Ne znajući priču
O senkama reči
Što tišinom zbore
Ili tvojih žarkih
Što k’o oganj gore
Stavi jedno kraj drugog
Tebe I mene
Da dodirnu se reči
Udahnu duboko....
I dodje vreme
Vreme za gledanje

PS Za tihog pratioca kroz sve reči što ispisah. Inspirisano njegovom pesmom.​

Ma opušteno, nisam to rekao s nekom zlom namerom. To je zapravo propusnica za jedan miran, porodični život, koji donekle mora biti rutinski. Možda je to tako trebalo napisati. I pritom - NIŠTA loše ne mislim.

Pa naravno, sve je u sistemu, jedino se ciljevi razlikuju. Da ne bude zabune - i ja se nadam da ću imati divnu porodicu s puno dece i da ću se baviti poslovima koje volim. Ne postoji ništa uzvišenije od toga, u ciljnom, duhovnom i intelektualnom smislu.

Naravno. Hvala na savetu, uživam koliko mi treba. Jednostavno, kritički gledam na svet oko sebe i shvatam da je previše površnih stvari kojima se ljudi još uvek prepuštaju. Daleko od toga da se odlično ne zabavljam. Treba znati kako, a ne biti kao većina - nego ostati svoj. Sve je u sistemu. :)

Pozdrav

tek evome peti put kod ove pesme - nekako vraća me
na nešto što sam nosio dugo u sebi , a evo to videh i u ovoj pesmi : pogled kratak , koji se večno pamti . I da ne razvijam teorije , rećiću da sam u životu imao par pogleda koje ću večno pamtiti .Oči su se srele u par sekundi , rekle sve za večnost i zauvek nestale .
Tu nema pomoći , ponekad pomislim da sam izmislio te oči i taj govor pogledima . Pa opet , znam da nije bila iluzija -- već gola neponovljiva stvarnost . Neću da pričam šta sve može čovek da uradi , kad bi sreo taj pogled i te oči ponovo ( to ne biva ) .
Ali eto ima takvih pogleda . Hoću da verujem , da svi imaju takve poglede sačuvane u svojim dušama i o tome nerado govore .....

123loncar;bt108299:
tek evome peti put kod ove pesme - nekako vraća me
na nešto što sam nosio dugo u sebi , a evo to videh i u ovoj pesmi : pogled kratak , koji se večno pamti . I da ne razvijam teorije , rećiću da sam u životu imao par pogleda koje ću večno pamtiti .Oči su se srele u par sekundi , rekle sve za večnost i zauvek nestale .
Tu nema pomoći , ponekad pomislim da sam izmislio te oči i taj govor pogledima . Pa opet , znam da nije bila iluzija -- već gola neponovljiva stvarnost . Neću da pričam šta sve može čovek da uradi , kad bi sreo taj pogled i te oči ponovo ( to ne biva ) .
Ali eto ima takvih pogleda . Hoću da verujem , da svi imaju takve poglede sačuvane u svojim dušama i o tome nerado govore .....

Pa hvala na ovom komentaru i na "vraćanju" :)
Da, postoje takvi pogledi i sekunde.....prepoznavanje....igra sudbine, tek da ona pokaže svoju nadmoć

Ovo je tvoja,najlepša do sada pesma..po mom ukusu je napisana,Mala Velika!
Osecanja koja su nežna,romantična i kao takva duboko skrivena...bez reči,samo pogledi.
I baš tako treba..pravom osećanjima je taj put i način iskazivanja jedino i primeren.
Još jedan trenutak koji mi noć boji lepotom,M.M.M...

lejla.al.dbuni;bt108710:
Ovo je tvoja,najlepša do sada pesma..po mom ukusu je napisana,Mala Velika!
Osecanja koja su nežna,romantična i kao takva duboko skrivena...bez reči,samo pogledi.
I baš tako treba..pravom osećanjima je taj put i način iskazivanja jedino i primeren.
Još jedan trenutak koji mi noć boji lepotom,M.M.M...

hvala.....i meni je jedna od omiljenih......

Back