Време не постоји - мресте нас још од пешчаног сата!

Boxe kako ti nazivas onaj period izmedju dva dogadjaja?
називам га: "период између два догађаја"... тако једноставно и не оставља простора за манипулацију.
а мери се умношком са периодом између друга два позната догађаја.
(у нашем свету то је померај секундаре за угао од 6 степени или како је то другачије названо "једна секунда")
и када кажу "једна секунда" ту је човеку већ узета информација (а да он то и не види) да је то заправо угао?!

називам га: "период између два догађаја"... тако једноставно и не оставља простора за манипулацију.
а мери се умношком са периодом између друга два позната догађаја.
(у нашем свету то је померај секундаре за угао од 6 степени или како је то другачије названо "једна секунда")
али када ти кажу "једна секунда" ту је човеку већ узета информација да је то заправо угао?!
Ako "period izmedju dva dogadjaja" meris u sekundama, koje su jedna od mernih jedinica vremena, ne znam zasto je problem reci vreme a ne "period izmedju dva dogadjaja". Ti kazes da je manipulacija sto se to naziva vremenom i da mi ne bismo imali pojam o vremenu da ne znamo redosled nekih dogadjaja. Pa naravno jer vreme i definisemo kao ono izmedju radnje koja se desila prva i radnje koja se desila posle nje, zato ne vidim sta tu tebi smeta jer ti bukvalno kazes da je to vreme samo neces tako da ga nazoves.

ne znam zasto je problem reci vreme a ne "period izmedju dva dogadjaja"
то није проблем, али је проблем када калеме то време па праве прошлоси и будућност, па ова она могућа будућност, па онда беконачно много димензија би смеслтили све те могуће будућности.. по мени је прича за малу децу а не наука.

тј. све те глупости требало би сасећи у корену и објаснити да време не постоји него постоји "период између два догађаја".

то није проблем, али је проблем када калеме то време па праве прошлоси и будућност, па ова она могућа будућност, па онда беконачно много димензија би смеслтили све те могуће будућности.. по мени је прича за малу децу а не наука.

тј. све те глупости требало би сасећи у корену и објаснити да време не постоји него постоји "период између два догађаја".
Opet ista stvar, ne postoji buducnost i sadasnjost nego redosled dogadjaja. Pa sta je ovaj trenutak u odnosu na prosli trenutak u nekakvom redosledu, ako oni nisu u odnosu buducnosti i proslosti?

Pa sta je ovaj trenutak u odnosu na prosli trenutak u nekakvom redosledu, ako oni nisu u odnosu buducnosti i proslosti?
добро ти је питање...
по мени је,
овај тренутак је "сада" а прошлост је у нашем сећању.

појам "сада" бих дефинисао као место где се енергија претвара у неку другу а што ми видимо као кретање материје и/или претварање енергије. е сада (по мени) наше сећање (или прошлост) са овом променом енергије у овом тренутку нема везе.

што се тиче будућности, она за људе не постоји. оно што би ми могли назвати будућности јесте наша идеја (рецимо сутра хоћу да идем до родитеља на ручак). прво то што ми мислимо не занчи да ће се десити, тј. опет наша идеја нема везе са тим шта и као ће бити сутра.

има ту неких аномалија што се тиче будућности: рецимо, мени се често дешава да ми падне нешто на памет и то мисе деси кроз 15-30 секунди - то се зове синхроницитет. дешава ми се само понекад и не могу да бирам када. рециомо једном у 15так дана. баш јуче ми се десио један: читам неки часопис из 1972 на компу (у вези је астрологије и науке из тог доба. и онда помислим на овај вирус актуелни, и кроз 30так секунди налетим на неки чланак у том часопису који говори о неким вирусима а нацртан је буквално овај данашњи што приказују на тву..

ја тај синхроницитет не могу да објасним, мада знам зашто ми се дешава јер ови кавези у којима спавам повећавају те парапсихолошке способности.

Pa to sto je buducnost neizvesna ne znaci da ne postoji pojam buducnosti, opet definises postojece pojmove na isti nacin kao i drugi samo sa svojim terminima, ne vidim ikakvu razliku.
Mislim da je razlika izmedju tebe i njega sto ti tom pojmu pridajes vaznost, a on ne.:cool:
Takodje i u tome sto jos uvek nisi objasnio sta taj pojam za tebe predstavlja.

Back