Vreme naslednika dolazi - spasavaj se ko može!

Soradze

Elita
Moderator
Poruka
21.212
Pre par decenija nije bilo u modi da deca poznatih glumaca studiraju FDU, jer je vladalo shvatanje da se talenat
NE prenosi genetikom. Prvi koji je probio led prećutanog pravila je Čedomir Petrović, za koga znamo kako je
prošao... nažalost, skoro nepoznat auditorijumu... Ne znam da li je naučio da se krevelji po genetskoj liniji, kao
otac mu,čuveni Čkalja, ali, za njega nije bilo posla u ovoj zemljici...

Vremena su se promenila, vrednosti su se promenile, publika se promenila, kritičari su se promenili, mnogi od svih
sorti i preminuli, država se promenila, vlasti se izređale, mi smo se promenili, promene idu dotle da ni svoju decu ne
prepoznajemo uvek, jer su se i ona promenila...

Danas, u teroru kičeraja - čitam:

Screenshot_181.png

Screenshot_180.png

I pored toga što znamo da su novinari bulevarskih žutara i neškolovani i nepismeni za posao koji Pulicera donosi,
tako da njihovo napisano treba da preskočimo, ipak se danas mnooogo piše da stižu naslednici, da se radi na tome
da se uhlebe deca "poznatih" glumatala i javnih faca koji su dojadili i Bogu i ljudima...jer, biti poznat kod nas znači
biti sniman i prikazivan na televiziji, baš kao što je sniman i prikazivan Kristijan, Ajfonka, Diskrecija, oro... tako da
novinarčići i nisu mnogo pogrešili kada tvrde da "vreme naslednika kojekakvih (i dobrih, više loših) glumaca dolazi...

Lično mi je ova tema bolna, jer nikako ne mogu da razumem sledeće:

Milica Gutović

Screenshot_149.png

Screenshot_148.png

Iskra Brajović

"Nemam dobar odnos sa ocem" kaže Iskra...
Nedavno je izjavila da je tokom covid izolacije otkrila talenat od kog zarađuje za život.
Neka joj je sa srećom!

Screenshot_150.png

Screenshot_151.png

Screenshot_152.png

Screenshot_153.png

Screenshot_154.png

Screenshot_155.png

Srećno, Iskra!

Anja Alač

Ćerka Vesne Čipčić - glumice

Screenshot_156.png

Screenshot_157.png

Screenshot_158.png

Cirkus Monti Pajton

Katarina Žutić

I vrapci znaju: ćerka Cece Bojković i Miloša Žutića...

Screenshot_159.png

Screenshot_160.png

Poslednja izmena:
Koliko njih briga za bilo kog gledaoca po imenu toliko i mene briga za njih kao glumce.

Likovi me samo zanimaju. Nek glume, nek uče, nek studiraju, neka žive svoje živote. Mene zanima samo scena.
A pretpostavljam da je uvek scena ta koja izabere bilo kojeg glumca za odredjenog lika, a ne glumac lika... Sumnjam da to može mnogo da se promeni.
Popularnost jedino doprinosi tome da odredjeni glumci dobijaju malo više od drugih....

Vučko mu nova legendardna uloga. Nije loše biti čovek.

U ovoj branši nisam zapazio da su naslednici prevazišli roditelje.
Nisam ni ja... Samo su potvrdili pravilo da je gluma zanat koji se uči ceo život, pa se samo ponekad
vine do staza umetnosti... Svi navedeni su zanatlije, mada su sanjali da su rođeni umetnici... Ne sećam se
koja je devojka rekla: Ja sam od BK univerziteta dobila napismeno da sam umetnica...Zabrinuta sam
i tužna, jer vidim da će ova galerija likova uništiti kriterijum stvaranja naših glumačkih veličina...

Poslednja izmena:
Pre par decenija nije bilo u modi da deca poznatih glumaca studiraju FDU, jer je vladalo shvatanje da se talenat
NE prenosi genetikom. Prvi koji je probio led prećutanog pravila je Čedomir Petrović, za koga znamo kako je
prošao... nažalost, skoro nepoznat auditorijumu... Ne znam da li je naučio da se krevelji po genetskoj liniji, kao

Vremena su se promenila, vrednosti su se promenile, publika se promenila, kritičari su se promenili, mnogi od svih
sorti i preminuli, država se promenila, vlasti se izređale, mi smo se promenili, promene idu dotle da ni svoju decu ne

Pogledajte prilog 1075712
Pogledajte prilog 1075714
I pored toga što znamo da su novinari bulevarskih žutara i neškolovani i nepismeni za posao koji Pulicera donosi,
tako da njihovo napisano treba da preskočimo, ipak se danas mnooogo piše da stižu naslednici, da se radi na tome
da se uhlebe deca "poznatih" glumatala i javnih faca koji su dojadili i Bogu i ljudima...jer, biti poznat kod nas znači
biti sniman i prikazivan na televiziji, baš kao što je sniman i prikazivan Kristijan, Ajfonka, Diskrecija, oro... tako da
novinarčići i nisu mnogo pogrešili kada tvrde da "vreme naslednika kojekakvih (i dobrih, više loših) glumaca dolazi...

Milica Gutović

Pogledajte prilog 1075724

Pogledajte prilog 1075712
Pogledajte prilog 1075714

Milica Gutović

Pogledajte prilog 1075724
Ceda je izuzetan glumac,mozda cask i bolji od Ckalje,ali eto nije imao sece da ima neku glavnu ulogu,ali sve njegove sporedne uloge su izuzetne,ko ga je zapazio i pratio vise.Milanovu cerku nisam gledao,ali ako je prenela 10% milanovih gena,bice dobra glumica.

Ceda je izuzetan glumac,mozda cask i bolji od Ckalje,ali eto nije imao sece da ima neku glavnu ulogu,ali sve njegove sporedne uloge su izuzetne,ko ga je zapazio i pratio vise.Milanovu cerku nisam gledao,ali ako je prenela 10% milanovih gena,bice dobra glumica.
Da li se sećaš američkog glumca Džeri Luisa" Onog Što se kreveljio, gledao zrikavo, govorio glasom nekog morona iz crtanog filma?
Amerika se tresla od smeha, meni taj humor nikada nije bio smešan, niti sam ga razumela...E, po tom receptu su kulturne vođe našeg naroda napravile lik koji je trebalo da zasmejava ovaj naš tužan narod... i napravili su "Čkalju... postojala je plejada pisaca skečeva koja je pare zgrnula u to vreme, a sve pišući budalaštine koje su zasmejavale narod... Posle su pridodali Čkalji još neke likove, tzv glumce, koji su bez prestanka snimali "Veselo veče", ili su putovali diljem naše lepe zemljice, snimali serije i filmove i učili narod čemu treba da se smeju...A Čkalja se decenijama kreveljio, pravio face tupsona, izigravao nespretnog morona, narod se tome decenijama smejao...
Završio je tako što je dao intervju u novinama i kazao: "Hvala narode moj što si mi ostavio koske da glockam pod stare dane"... Ne znam zašto nije na vreme dobio nekakvu nacionalnu penziju, nekakvu Sedmojulsku nagradu, Oktobarsku nagradu za zasluge za narod, koja bi mu obezbeđivala visoku penziju...

Lanetova ćerka je završila i srednju baletsku školu, pa je u oseci uloga za nju stvorenih, shvatila u kom grmu leži zec... i postala baletski pedagog balerinama predškolskog uzrasta... na svu sreću, neka deca žele da budu i balerine, ne samo mamine i tatine glumice...

Kako da se ne secam dzerija.Igrao je dosta filmova sa Din Martinom.Ni meni se nije svidjao tak vid humora,kao ni Beni Hil.Caplin je izvor tih gegova,ali je on to radio,sto nikad niko nece moci.Meni su se recimo vise svidja li Bad Spenser i Terens Hil.Tu je bilo vise prirodnog humora.Drago mi je za Lanetovu kcerku.Kako da ne,mozda ce jednog dana biti poznata balerina u svetu,ako ne ona licno,mozda ce iz neke generacije koje poducava izvuci neku talentovanu balerinu.

Kako da se ne secam dzerija.Igrao je dosta filmova sa Din Martinom.Ni meni se nije svidjao tak vid humora,kao ni Beni Hil.Caplin je izvor tih gegova,ali je on to radio,sto nikad niko nece moci.Meni su se recimo vise svidja li Bad Spenser i Terens Hil.Tu je bilo vise prirodnog humora.Drago mi je za Lanetovu kcerku.Kako da ne,mozda ce jednog dana biti poznata balerina u svetu,ako ne ona licno,mozda ce iz neke generacije koje poducava izvuci neku talentovanu balerinu.
pa da... možda će nekom detetu usaditi ljubav prema baletu, a posle to ide samo od sebe...
Sećaš li se Luj de Fina, francuskog komičara koji je igrao onog šeprtlju policijskog inspektora, kome su se svi
poslovni problemi rešavali slučajno sami od sebe, a on se non stop drao i pogrešne stvari radio? e, pa i
Francuzi su imali svog Čkalju, samo je ovaj bio milion puta bolji od našeg...

pa da... možda će nekom detetu usaditi ljubav prema baletu, a posle to ide samo od sebe...
Sećaš li se Luj de Fina, francuskog komičara koji je igrao onog šeprtlju policijskog inspektora, kome su se svi
poslovni problemi rešavali slučajno sami od sebe, a on se non stop drao i pogrešne stvari radio? e, pa i
Francuzi su imali svog Čkalju, samo je ovaj bio milion puta bolji od našeg...
Luj de Fin je legenda ….Zandarmi iz Sen Tropea …

To je tačno. Za Čedu sam čuo da je bio sjajan pozorišni glumac ali se nije probio.

Back