Dobro si ovo napisao, svi mi "dobri" djaci smo na marginama zivota, ako se uzme udobnost i zivot losih djaka, i njihove uvezbanosti za sticanje novca,
imali su vremena da savladaju tu skolu, a nasa sklonost ka citanju i ucenju dovela nas je samo do saznanja koliko je zivot apsurdan i beznadezan,
oni to ne znaju, ocigledno im i ne treba, ne znaju ni ono da koriste sto su "stekli", znam neke i znam kako im isprazno tece "vreme" kojeg oni imaju na pretek.
... ja iskren da budem , kad se presaberem u ovom dobu ( sem ono ličnog intimnog i duhovno emotivnog ), kao da nisam ni živeo ...
Lepo si ovo napisao, poetski, delim takvo osecanje, ne znam gde ce me dovesti ovo preispitivanje vremena i proslosti, ne sigurno,
ne vodi to ka dobru, ali kako se otresti onog sto je covek naucio, procitao i shvatio, kroz iskustvo drugih, citanjem ili licnim iskustvom,
najgore je sto o svemu razmisljamo, ovi gore pomenuti ne.
Kako stoji, a negde sam i procitao, saznanje je "prokletstvo" , a mi smo ga hteli...
p.s. neki iz moje generacije, koji su cak uspeli da se "uglave" na "dobra mesta", dobri djaci, a imali dobre veze, koliko vidim nisu ni oni "daleko" odmakli, u smislu u kojem pricamo. Svet je ocigledno stvoren za lose djake. Ocigledno je prazan mozak bolji za svakodnevno zivljenje...
tema filma je intrigantna, moracu i ja upotrebiti tvoj metod "preskoka"