Време и промене рачунања истог, што нам дође прекосутра 30. октобра, па јел?

Да ли подржавате промену рачунања времена током године.

• Подржавам промену рачунања времена на зимско и летње време.

• Не подржавам промену времена, довољно је једно рачунање времена за целу годину.

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
Poruka
60.338
Све је у наслову.
Једноставно, не ради се о физикалној дефиницији времена, која је рекурзивна и гласи ,,Време је низ тренутака", а тренутак је наравно делић времена!
Дакле у питању је ово ,,указно време"(да, заиста се тако зове, верујте ми) које ћемо у недељу још пре зоре ране у 3 сата после поноћи вратити на два сата после поноћи.
Ово ,,зимско" време јесте оно некадашње зенитно време које се није мењало ни лети ни зими, све док неко ,,јако паметан" није урадио то што јесте урадио.
Лично, мени се не свиђа промена времена, што се види и из претходне реченице, али да чујем ваше мишљење ,,гледе" ове појаве/ујдурме/халуцинације.

Poslednja izmena:
Jel to 100% sigurno da cemo u nedelju nocu spavati sat manje, ja sam citao jos u prolece da je ta promena sata bila POSLEDNjA, da uz Rusiju i Nemacku odustajemo od toga...
Pozdrav
Да, ми мењамо време у недељу.
Русија је одустала од полугодишњег штеловања времена и усвојила летње време као стално, оно које је још две дана важеће код нас.
Немци( а и други у ЕУ) су то спомињали само као могућност, али нема ничег конкретног о томе.

Све је у наслову.
Једноставно, не ради се о физикалној дефиницији времена, која је рекурзивна и гласи ,,Време је низ тренутака", а тренутак је наравно делић времена!
Дакле у питању је ово ,,указно време"(да, заиста се тако зове, верујте ми) које ћемо у недељу још пре зоре ране у 3 сата после поноћи вратити на два сата после поноћи.
Ово ,,зимско" време јесте оно некадашње зенитно време које се није мењало ни лети ни зими, све док неко ,,јако паметан" није урадио то што јесте урадио.
Лично, мени се не свиђа промена времена, што се види и из претходне реченице, али да чујем ваше мишљење ,,гледе" ове појаве/ујдурме/халуцинације.

moja komšinica mlekarica ima velike probleme da objasni svojim kravama muzarama zašto im svako malo remeti tajming muže.
veliki su to stresovi, pa otud i opravdano nezadovoljstvo stočara.
dakle, ukinuti to nakaradno štelovanje "socijalnog sata" na uštrb onog prirodnog-biološkog!

Jel to 100% sigurno da cemo u nedelju nocu spavati sat manje, ja sam citao jos u prolece da je ta promena sata bila POSLEDNjA, da uz Rusiju i Nemacku odustajemo od toga...
Pozdrav

E pa ako treba da odustanu od toga i da ostanemo na neprirodnom letnjem racunanju vremena...onda je bolje da se menja.

Svi koje sam pitala bolje funkcionisu kada je zimsko racunanje vremena, pa bar da ga imamo pola godine

E pa ako treba da odustanu od toga i da ostanemo na neprirodnom letnjem racunanju vremena...onda je bolje da se menja.

Svi koje sam pitala bolje funkcionisu kada je zimsko racunanje vremena, pa bar da ga imamo pola godine

A kako oni znaju da tada bolje funkcionišu jer se sat pomerio unazad, a ne jer im, recimo, vreme više odgovora?

moja komšinica mlekarica ima velike probleme da objasni svojim kravama muzarama zašto im svako malo remeti tajming muže.
veliki su to stresovi, pa otud i opravdano nezadovoljstvo stočara.
dakle, ukinuti to nakaradno štelovanje "socijalnog sata" na uštrb onog prirodnog-biološkog!

Браво! И ја сам на то мислила.
Затим, ово ,,зимско'' је право време, по сунцу, што би се рекло, јер је сунце у зениту у подне.
Знате ли како те промене утичу на децу? Веома. Месец дана буду поспани ђаци кад почне ,,летње'' рачунање.. Све се поремети. А они који имају уредан живот, сигурно поремете и метаболизам..
На мене не утиче, али, ништа се тиме не добија. Онај ко ради на њиви свакако устане раније лети... А никакве ефективности нема у привреди, колико сам ја сконтала, а добро памтим прву промену..

Back