Vrednost vecne smrti

Večna smrt me najviše asocira kada posle naše smrti, svi zaborave da smo postojali, ne ostavimo nikakav trag, ni kod koga ne izazove potrebu da nas ožali, da se priseti trenutaka provedenih sa nama. Neopoziva smrt je kada te se niko ne seća posle smrti i ne pomene te.

Večna smrt me najviše asocira kada posle naše smrti, svi zaborave da smo postojali, ne ostavimo nikakav trag, ni kod koga ne izazove potrebu da nas ožali, da se priseti trenutaka provedenih sa nama. Neopoziva smrt je kada te se niko ne seća posle smrti i ne pomene te.
Simbolicki da....
Deo mnogih prenosi svoju ostavstinu kao da je svoj posthumni zivot...
Nisam siguran da li su bas sto posto sigurni da umiru, pravoslavlje je tu malo maglovito...duhovi...
Tako da ja verujem da mnogo ljudi veruje u svoje duhovno prisustvo posle svoje smrti...
A da nije reinkarnacija...
Moze da se zove uticaj, a moze i da ne zovemo konkretno...

žaliće te na sahrani.. porodica možda god dana i to je to.. postaješ prazan broj

To je neminovno za sve koji nisu napravili nesto veliko u zivotu. Evo secam se samo do prababe i pradede.

žaliće te na sahrani.. porodica možda god dana i to je to.. postaješ prazan broj
evo ovde di je moj sljivar, pre 1180 godina bio neki sator i u njega zivelo desetak osoba. Bilo je tu i mrznje, ljubavi, radosti, zalosti.......sve kako i mi danas zivimo.
Medjutim , ne postoji nijedan trag o postojanju tih osoba. Mozda neki delic grncarije, kost, ostaci krpa...........metar pod zemljom.............al nemamo pojma o osobama koji su tu ziveli , a sami sebi bili su toliko znacajni kada su postojali.............KAO I MI STO SMO SAMI SEBI VAZNI...........a vec u petoj, sestoj generaciji u buducnosti , niko nece imati pojma o nasem "vaznom" nekadasnjem postojanju. .......................posebno ako za 18 milijardi godina, nasa galaksija ne bude ni postojala.

Back