Vredni provalnik provaljuje u domove stranaca, radi kućne poslove umesto njih

Sensei

Master
Moderator
Poruka
91.637
Poljak je nedavno osuđen na 22 meseca iza rešetaka jer je provalio u dve kuće i obavljao razne poslove, poput vešanja veša i čišćenja poda.

Muškarac, rođen u Poljskoj, optužen je za provalu nakon što je prošlog leta ušao u dve kuće u Njuportu u Velsu i radio različite poslove poput iznošenja smeća, vešanja veša na konop za veš i čišćenja podova. Poslužio se samo malo vina. Čovek je čak ostavio i poruku na kojoj je pisalo „Ne brini, budi srećan, jedi i češi se!“ za jednu od žrtava.

1729123497702.png

Međutim, Vojnilovićeve žrtve nisu baš cenile posao koji je uložio. Žena iz Monmutšira koja se vratila kući 16. jula i otkrila da je kanta za reciklažu ispražnjena, da su hranilice za ptice ponovo napunjene i da su neke saksije pomerene po njenoj bašti, bila je toliko uplašena za svoj život da je otišla da živi sa nekim prijateljima.

„Dve nedelje nakon zločina, dok nije uhvaćen, živela sam u stanju pojačane anksioznosti koju nikada ranije nisam iskusila“, rekla je neimenovana žena. „Pitala sam se da li je to neko ko me poznaje, da li će se to pretvoriti u incident uhođenja, da li zna da živim sama i da li sam bila meta. Bila sam previše uplašena da ostanem u svojoj kući i ostala sam kod prijatelja.

Još jedna neobična provala dogodila se u drugu kuću u Njuportu 29. jula. U ovom slučaju, vlasnik je bio upozoren svojim CCTV sistemom za nadzor da je Vojnilović prišao njihovoj kući. Mogao je samo da gleda kako 36-godišnji muškarac upada u kuću, sipa sebi vino, pere odeću i čak se tušira. Došao je zet žrtve da otera provalnika, a on je kasnije uhapšen.

Vojnilovićev advokat nedavno je rekao Sudu da je bio beskućnik u vreme incidenata i da mu je žao zbog neprijatnosti koje je prouzrokovao žrtvama. Takođe su zatražili od sudije da uzme u obzir da nije nikoga povredio tokom dva zločina. 36-godišnji muškarac izjasnio se krivim po obe tačke optužbe za provalu.

Sud je na kraju osudio Damijana Vojnilovića na 22 meseca zatvora, smatrajući ga „značajnim rizikom za javnost“.

Pa jeste, svi su vise krvozedni kad nije pakosno nego dobro delo.....

Mislim da se vise dobija za dr.kanje na neku komsinicu nego da je silujes...Mozda si slikao dok si dr.kao...fuj to fuj je i u ovom slucaju, a to donosi dugu kaznu...

A mozda ipak vazi da ljudi prastaju ono sto bi i sami uradili....
Ko bi nekom drugom sirio ves i cistio kucu, niko , zato nema razumevanja i zato je srecan sto nije poslat na eutanaziju...

Back