Vredi li se raspravljati sa postom carinjenja 11003?

Neki mali paket sa Aliexpress-a mi stoji u posti carinjenja 11003, jos od 10-og Decembra.
Vredi li da posaljem 100 mejlova, da zovem 15 brojeva telefona, sve njihove sefove i da ih dobro napsujem, onako seljacki? A ako ne vredi, onda necu nista ni raditi.
Savet?

Можда да пробаш културно да позовеш, а не да псујеш?

Можда да пробаш културно да позовеш, а не да псујеш?

Vidi, mogu oni da budu i neljubazni pa i bezobrazni, ali valjda to neko negde snima takodje.

Treba poci od cinjenice da je bio strajk, pa da je nova godina i da je verovatno guzva...
ali ako je mali paket moze da se lako zagubi zaturi itd. Tako da nije lose ipak proveriti, i staviti do znanja da se interesujes da ne siknu negde u zapecak zbog nedostatka interesovanja.

Na carini su poslovicno spori, nekad sticem utisak da je razdaljina izmedju poste i carine otprilike kao od zemlje do jupitera. Al' sta da se radi.

o vodjenju evidencije i upisa u sistem za pracenje posiljke da ne pricamo. Sta ce im to?

Vidi, mogu oni da budu i neljubazni pa i bezobrazni, ali valjda to neko negde snima takodje.

Treba poci od cinjenice da je bio strajk, pa da je nova godina i da je verovatno guzva...
ali ako je mali paket moze da se lako zagubi zaturi itd. Tako da nije lose ipak proveriti, i staviti do znanja da se interesujes da ne siknu negde u zapecak zbog nedostatka interesovanja.

Na carini su poslovicno spori, nekad sticem utisak da je razdaljina izmedju poste i carine otprilike kao od zemlje do jupitera. Al' sta da se radi.

o vodjenju evidencije i upisa u sistem za pracenje posiljke da ne pricamo. Sta ce im to?
I treba da snime i da slusaju sta cu sve da im kazem,pa kad drugi put naprave nekakvu glupost ima da razmisle,sta ce da rade.Kad god sam zvao neko kol centar,a nesto su napravili sto nisu trebali,onda se predstavim i pitam dal' se snima razgovor,a oni potvrde.Onda ospem sve najgore po njihovim sefovima,pa neka slusaju majmuni.

Poslednja izmena:
I treba da snime i da slusaju sta cu sve da im kazem,pa kad drugi put naprave nekakvu glupost ima da razmisle,sta ce da rade.Kad god sam zvao neko kol centar,a nesto su napravili sto nisu trebali,onda se predstavim i pitam sal' se snima razgovor,a oni potvrde.Onda ospem sve najgore po njihovim sefovima,pa neka slusaju majmuni.

vidi ja znam jos iz kanade da kad je covek isfrustriran mnogo je jeftinije pozvati neki (bilo koji) call centar i tu se istresti za bilo sta, nego traziti pomoc od psihijatra (da ne pominjemo cifru za tako nesto)

Ipak ja nekako pocnem od toga da smo mi ljudi ovde i oni ljudi tamo. Pa pocnem lepo i ljubazno, jer racunam kad se krene iz pozitive onda moze da se okrene na pozitivu.

Al' kad su bezobrazni, e onda kazem da udalje slusalicu od uveta i okrenu ka njihovom sefu - da ih ne opece struja izazvana kolicinom moje frustracije :poludeo: :rotf:

doleti ti nesto preko pola sveta za takoreci nista vremena

a onda stvar upadne u 'izmenicnu postu' - pa se tu 'izmenjuje' danima (otprilike ko odavde do orbite na marsu)
onda eventulano udje u 'carinjenje' - e to je vec u domenu daljine jupitera, a nekad zaglavi i na Neptunu.
zatim kad se skupi dovoljno dangube (a to traje i traje - danima), eventualno vrati se opet u izmenicnu postu,
pa iz izmenicne poste u glavnu, postu, pa u gradsku postu, pa u regionalnu postu (ako ne preuzima kurir) i onda ti setaju paket, te je ovde, te je onde, I eventualno mrezicom za leptirove navatas svoj paketic
e da ima i toga da neka zla baba ustanovi da treba i ona da naplati 'carinu' pa ti otme dodatnu kintu (treba im za kafu).

znaci posle onih nista vremena preko pola sveta

birokratska gravitacija oko uvozne poste je toliko jaka da ni objava (informacija o lokaciji paketa) ne izlazi iz stege jakog birokratskog gravitacionog polja. Paket se nalazi zajedno u kutiji sa sredingerovom mackom. Stanje postojanja nije sasvim jasno, jer se matematika u tom polju sasvim rastura i vise nista nije normalno, odredljivo itd.

Uz podmazivanje i dodatnu energiju paket se eventualno otrgne gravitaciji i doleti do tebe, a informacije o mestu stignu 2 dana kad si vec odavno dobio ili preuzeo paket (jbg i informacija podleze gravitaciji)

vidi ja znam jos iz kanade da kad je covek isfrustriran mnogo je jeftinije pozvati neki (bilo koji) call centar i tu se istresti za bilo sta, nego traziti pomoc od psihijatra (da ne pominjemo cifru za tako nesto)

Ipak ja nekako pocnem od toga da smo mi ljudi ovde i oni ljudi tamo. Pa pocnem lepo i ljubazno, jer racunam kad se krene iz pozitive onda moze da se okrene na pozitivu.

Al' kad su bezobrazni, e onda kazem da udalje slusalicu od uveta i okrenu ka njihovom sefu - da ih ne opece struja izazvana kolicinom moje frustracije :poludeo: :rotf:
Ja ne napadam operatere,vec njihove pretpostavljene.Operateri rade svoj posao i oni ni najmanje nisu krivi za probleme koji se desavaju.

Neki mali paket sa Aliexpress-a mi stoji u posti carinjenja 11003, jos od 10-og Decembra.
Vredi li da posaljem 100 mejlova, da zovem 15 brojeva telefona, sve njihove sefove i da ih dobro napsujem, onako seljacki? A ako ne vredi, onda necu nista ni raditi.
Savet?
Zavisi sve kako su raspolozeni, no srednje vreme cekanja je mesec do dva...

Savet?
Немој поручивати више техничку робу преко Алија. Слушалице, мобилни телефони и слично подлежу плаћању пдв-а
Јави им се мејлом и напиши колико си платио да ти не би платио ПДВ онако колико они мисле да то кошта. Покажи и докажи колико си платио.
Да си раније послао доказ, ишло би брже.

Немој поручивати више техничку робу преко Алија. Слушалице, мобилни телефони и слично подлежу плаћању пдв-а
Јави им се мејлом и напиши колико си платио да ти не би платио ПДВ онако колико они мисле да то кошта. Покажи и докажи колико си платио.
Да си раније послао доказ, ишло би брже.

Preko Alija, Alibabe i drugih, placas cini mi se vrednost od robe 20%, plus PDV 20%. Ali to samo ako vrednost robe prelazi 50 evra po trenutnom kursu dinara. Znaci, recimo 5700RSD. A ako roba vredi ispod 50 evra, platices samo dostavu postaru, kad ti donese kuci. Znaci za te sitne stvari od 1 do do 49 evra, platices samo postarinu.

Dok sa druge strane, imamo Amazon USA. Tu je skroz druga prica. Kad kupujes sa Amazona USA, roba ti stize daleko brze, ali takodje pri kupovini ti dodaju na robu neku unapred uracunatu cenu i troskove uvoza (import fees). Tako da na Amazonu platis sve unapred, donese ti AKS kurir i njemu bas nista ne placas. Tako je kod mene uvek bilo.

Ali carina me jako nervira. Posta Srbije mi je ljubazno dala ovaj broj telefona, ovo je telefon carine gde mi se nalazi paket: 018 265 622
Juce se niko ne javlja na telefon, danas takodje niko. Ajde da vidimo hoce li se javiti bar jednom.

Preko Alija, Alibabe i drugih, placas cini mi se vrednost od robe 20%, plus PDV 20%. Ali to samo ako vrednost robe prelazi 50 evra po trenutnom kursu dinara.
Не.
Можеш да купиш слушалице за 1000 динара. Плаћаш ПДВ.
Не вреди да ми објашњаваш када се не разумеш у закон. Законски могу да ти оцарине све, и четкицу за зубе и маску за телефон.
У пракси се наплаћује ПДВ када је у питању техничка роба, па да слушалице коштају 100 или 1000 динара, свеједно је. Платићеш ПДВ.
Неће ти држати неограничено већ ће ти одокативно наплатити ПДВ ако им се не јавиш.

Znaci, recimo 5700RSD. A ako roba vredi ispod 50 evra, platices samo dostavu postaru, kad ti donese kuci. Znaci za te sitne stvari od 1 do do 49 evra, platices samo postarinu.
Jeл први пут поручујеш преко Алија ? Достава се никад не наплаћује поштару.
Помешао си нашу и инострану пошту. Из иностранства кад поручујеш (Америка, Европа и сл), поштарину плаћаш заједно са ценом робе коју поручујеш.
Поштару се плаћа ПДВ у случају да су техничке ствари, осим ако нису и то променили у међувремену.

Back