VRATITI ISTOM MEROM???

ovo koliko ja vidim je nesto sto si mnogo zgresila
a da pri tom nisi ni pokusala da razmislis, otvoris mu dusu, trazis da ti oprosti, da te razume, da razgovarate, da ako treba bacis svoj ponos i da ga nikada ne iskopšas ponovo
ja cu ti reci jednu veliku istinu - tamo gde je ljubav prava, bas prava, ponos postaje jako nebitan, jer te osobe ne zele nikada da povrede jedna drugu i veruju jedna drugoj
tu je ponos suvisan
izvini, ali ti si kriva
zaje.bala si stvar, a onda nemas herca da pocistis za sobom i da se potrudis da on ako je ikako moguce ti ponovo veruje
znam da sam gruba ali posto ti nama neces da kazes sta si uradila, i mi mozemo ovako proizvoljno da ocenjujemo sta je bilo

p.s. pokloni za osmo mart, ako je to jedini datum kada od njega ocekujes naklonost, definitivno govore o tebi, a ne o njemu

Zgazila sam ja svoj ponos, baš kao što kažeš i to n aduže, ali njegovom tlačenju nikad kraja. Nisam mogla u nedogled...pitam se da li bi me on uopšte i cenio kad bih tako postupala sve do sada. A nije poenta u 8. martu ni u poklonu...već očiglednoj nameri da me "ignoriše" Prošle godine je valjda pokušao da napravi mravlji korak ka popravci pa je kupio buket i stavio ga na sto. Meni je to bilo gore nego ono ništa. Kao da ti baci hleb u blato i kaže "jedi, dao sam ti!" Prolazila sam pored stola ne obazirući se, a kad me je dete pitalo jel sam dobila cveće i rekla da nisam a onda pitala njega od koga je to, on smejuljeći se rekao "Od svih" . Htedoh mu reći bolje ga baci, ali sam samo rekla "Nisi trebao da bacaš pare!"

Pa kad dozvoljavas, taj covek te emotivno ucenjuje tako sto te totalno ignorise on te stalno kaznjava.
Odjebi takvu osobu ili mu opali isti takav ignore ukoliko ne mozes jos da izadjes iz takve veze, ta veza nije normalna.

Znam da je bolesno, a tako se i osećam svih ovih godina koliko to traje. U protekle dve godine sam ga iskulirala toliko da sam prolazila pored njega ko pored vazduha, jedina komunikacija nam je bila zdravo i ćao. Ali tek to je stvorilo jezivu atmoferu deci, iako oni nisu ništa komentarisali, ali nisu ni slapi ni glupi, te sam ja rešila pre nekog vremena da ozdravim odnos, pa lagano napredujem.
A pitam se da li je to uopšte i pametno, ili je ipak pametniji razvod? Jedna drugarica se u sličnoj situaciji odlučila na razvod i kaže da je to pravi pakao, razvedeni a u istom stanu.

Neču da kažem i da se hvalim ali ove godine nisam ništa skrivio a ženi sigurno 15-16 koje buketa koje u vazni cveće kupio.Kaži tom tvom da ima i drugih muževa i da nije on jedini ,jer i ti sigurno nešto privređuješ u toj kući pa treba valjda da se to na neki način nagradi nagradi.

Znam da je bolesno, a tako se i osećam svih ovih godina koliko to traje. U protekle dve godine sam ga iskulirala toliko da sam prolazila pored njega ko pored vazduha, jedina komunikacija nam je bila zdravo i ćao. Ali tek to je stvorilo jezivu atmoferu deci, iako oni nisu ništa komentarisali, ali nisu ni slapi ni glupi, te sam ja rešila pre nekog vremena da ozdravim odnos, pa lagano napredujem.
A pitam se da li je to uopšte i pametno, ili je ipak pametniji razvod? Jedna drugarica se u sličnoj situaciji odlučila na razvod i kaže da je to pravi pakao, razvedeni a u istom stanu.
On tebi nije oprostio gresku, onda bi bilo posteno da se odmah razdvojio ukoliko misli da nesto ne moze da oprosti a ne da ti kao oprosti a onda da te godinama maltretira.
Nema niceg goreg od laznog oprostaja kad on sve radi da te podseti na krivicu.
Vi ste fakticki razvedeni duhovno jer kazes da si ga u protekle dve godine kulirala, dakle vi se uzajamno kulirate a u braku ste.
Pa to je gore od razvoda.
Pakao je i razvod i trpljenje, sam odlucujes sta je manje zlo.
Al ako se odlucis da trpis onda nemoj da kukas.

Промијени терапеуткињу, чим напредујете ако ти иоле спустиш лопту, можда има наде за вас.

Ja samo ne razumem kako ljudi mogu godinama da žive neraščišćenih računa, da ne razgovaraju i isteraju stvari na čistac...
Rešenje je tako jednostavno, a po meni je mnogo lakše živeti otvorenog srca i čiste duše.
I čemu uopšte služi taj ponos? Kome je on ikada neko dobro doneo???

On tebi nije oprostio gresku, onda bi bilo posteno da se odmah razdvojio ukoliko misli da nesto ne moze da oprosti a ne da ti kao oprosti a onda da te godinama maltretira.
Nema niceg goreg od laznog oprostaja kad on sve radi da te podseti na krivicu.
Vi ste fakticki razvedeni duhovno jer kazes da si ga u protekle dve godine kulirala, dakle vi se uzajamno kulirate a u braku ste.
Pa to je gore od razvoda.
Pakao je i razvod i trpljenje, sam odlucujes sta je manje zlo.
Al ako se odlucis da trpis onda nemoj da kukas.

Pametno zboris. Ali cuo sam vec i procitao razne stvari od nekih (uglavnom) zenskih clanova foruma. Ono, u fazonu "de facto smo u kurrcu, ali necu zbog svojih da se rastajem" i tako neke baljezgarije. :eek: :dash:

To nam je rekla, a njega pitala hoće li promeniti ponašanje koje je dovelo do problema(zanemarivanje moje malenkosti), jer samo tako nastavak ima smisla, rekao je da hoće, a kad je nastavio po starom i ja ga podsetila na njene reči, pravio se kako on to nije tako shvatio i nije na to mislio kad je rekao da hoće. On bi malo da nas sve vuče za nos, a mene najviše.

imam nekoliko takvih osoba u okruzenju..
to su psiho likovi..
i ako ne postoji razlog, oni ce ga izmisliti..
ponasaju se hirovito i uvredjeno zato sto su kraljice drame..
sitnicavi i bubicavi..
ako je emocija prema takvoj jednoj osobi jaka, bubice i takvo ponasanje se ignorisu i zivi zivot sa njima..
ako nisu - cemu mucenje..

Neču da kažem i da se hvalim ali ove godine nisam ništa skrivio a ženi sigurno 15-16 koje buketa koje u vazni cveće kupio.Kaži tom tvom da ima i drugih muževa i da nije on jedini ,jer i ti sigurno nešto privređuješ u toj kući pa treba valjda da se to na neki način nagradi nagradi.
Misliš da on to ne zna?? Ali kad bi razmišljao kao ti, do ovoga svega ne bi ni došlo. :-(

to su psiho likovi..
sitnicavi i bubicavi..
ako je emocija prema takvoj jednoj osobi jaka, bubice i takvo ponasanje se ignorisu i zivi zivot sa njima..
ako nisu, čemu mučenje.

Čemu? Pa, jer se nema petlja da se stvari preseku, pa, što bi klinci rekli, Dža ili bu. Sve je lakše kada si mlad, a u ovim godinama nikome se ne kreće iz početka. A prisutna je i nada da se možda probudi u njemu onaj koj je nekada bio, kad smo se ludo voleli. Pretpostavljam da sam bezrazložni optimista, ali ne znam kako protiv toga...previše sam osetljiva.

to su psiho likovi..
sitnicavi i bubicavi..
ako nisu, čemu mučenje.

Čemu? Pa, jer se nema petlja da se stvari preseku, pa, što bi klinci rekli, Dža ili bu. Sve je lakše kada si mlad, a u ovim godinama nikome se ne kreće iz početka. A prisutna je i nada da se možda probudi u njemu onaj koj je nekada bio, kad smo se ludo voleli. Pretpostavljam da sam bezrazložni optimista, ali ne znam kako protiv toga...previše sam osetljiva.

svako od nas u zivotu dobije tacno onoliko koliko zasluzi i onakav zivot kakav zasluzi..
ni manje, ni vise..
tvoj je izbor da verujes u cuda..
i nemas pravo da se zalis ako se ta cuda ne dese..
a dovoljno opravdanje za promaseni zivot jednog dana nece biti tvoja nesigurnost..
svako ko je punoletan ima odgovornost prvo prema sebi i prema svom potomstvu..

Drage moje,a i dragi moji u dilemi sam... Muz me je ladno iskulirao za rodjendan,ni cestitao ni poklonio,a isto je ucinio i za prosli rodjendan, proslu novu godinu i osmi mart.
Imali smo nekih lomova,ali mislila sam da je to proslost i kad god bi on prema meni bio takav ja sam to shvatala kao kaznu za svoju gresku i dostojanstveno prelazila preko toga pokazujuci mu da sam iznad takvog ponasanja i razmisljanja i suprotno se ponasajuci prema njemu. Svaki sam mu put cestitala i poklanjala po nesto. E sad,on u svakodnevnom zivotu nije takav kao u tim prilikama,ali ovo mi bas deluje kao kaznjavanje,jer zamislite kad pripremamo moje rodjendansko slavlje i docekujemo goste i sl.i svi mi cestitaju,a on se previ lud. Mislite li da je to previse nezrelo sa njegove strane iako je covek u zrelim godinama? Ja mislim.
Jos nesto,kako biste se vi postavili u ovoj situaciji? Da li da ubuduce i ja kuliram njega ili ...sta? Ako se tako nastavi bojim se da doci to bespovratnog otudjenja i kraja i to vrlo ruznog.:-( I to sto mi radi me mnogo boli,ali ne zelim da mu pokazem jer mislim da bas to i zeli.

Ne treba uzvratiti istom mjerom.
Pokazi mu da si bolja od njega. ;)

Temu si otvorila 2009.
a 3 godinice kasnije
u 10 sati prepodne 8. avgusta si napisala ovo:

"...A prisutna je i nada da se možda probudi u njemu onaj koj je nekada bio, kad smo se ludo voleli..."

Beži, ženo, glavom bez obzira,
ne od njega,
nego od same sebe

Back