Vratio se iz Nemačke zbog "od ponedeljka do petka"

Pa i ovde je minimum 40 odradjenih sati nedeljno. I svi zive od vikenda do vikenda. A i to je pitanje za one koji rade u privatnom sektoru.

- - - - - - - - - -

Ne razumem bas sta njemu smeta sem rada.

Ма млад човек.
Сећам се кад сам ја почео да радим ...

Крај детињства, безбрижности, џепарца,
почетак одговорности, укалупљеност - тесна кожа !

Свугде је то тако.
Гледао сам оне америчке ( богате ) туристе на крузерима,
нико мање од 80 година ! :eek:

Радило је то бато ихахаааај, да би дошло до пензије
и безбрижности.
А онда је већ све прошло ...

Da.

Moj drugar je otišao u Švedsku pre 6-7 godina i sada se već skućio, oženio, dobio dete... ali mi je rekao više puta da ne zna kako bi uspeo da se snađe da nije tamo već imao blisku rodbinu kod koje je u početku odseo i koja mu je pomogla praktično u svemu. Bez njih bi kaže verovatno i poludeo. Potpuno novo i nepoznato okruženje, kulturološke razlike, jezička barijera i onda kad na to dodaš da si potpuno sam jer ne poznaješ nikog i jer ti tu nisu prijatelji, roditelji, braća i sestre... sigurno je jako teško prilagoditi se.

:ok: Da, o tome sam pricala. Nije uvek i svima lako.

Nemas nikog bliskog.Nikog u stanu,nikog u zemlji.Usamljen si i sam a to mlad covek ne moze da podnese.

Nemci nemaju dusu - ne umeju da se druze i budu bliski.Povrsno je to i hladno.
Kad si stranac trebas im da radis poslove koji su njima ispod casti.Ili je tu plata njima ispod casti.Ne fermaju te 3% .Mozes da znas jezik,nije bitno.Ti si stranac ili generacija ta i ta stranaca.Nikad nisi prihvacen kao covek.

Ма млад човек.

Свугде је то тако.

и безбрижности.

Samo kod nas te u penziji saranjuju. Ali pre toga te porodica izmuze.

Negde ljudi u penziji uzivaju

Ма млад човек.

Свугде је то тако.

и безбрижности.

Svako bira. Ako mu je bolje ovde za mizeriju i provod ok ali bas kad si mlad mozes najvise da potegnes.

- - - - - - - - - -

Tesko je otici iz svoje zemlje.

Pa koliko ti to druze zaradis kad mozes ovako luksuzno,......evo mi bas danas isli kod "kineza" na rucak, za 5 osoba platili oko 100 evra, .....pa hajde onda da racunamo, plus tvoje ostale navedene igrarije.

Zaradim prosecno za svoju struku, znanje i iskustvo u radu. Ali sto neko gore napisa, ne stekam da zidam dvorac u Srbiji i takmicim se sa komsijom, nije mi cilj da svaki evro odvajam da bih se qrcio u domovini kao bogati gastarbajter. Nisam zato dosao ovde.
Dosao sam da svojoj porodici i sebi pruzim sansu za zivot bez stresa i svih onih ludih problema koje bismo imali da smo na Balkanu.
I zasad mi to savrseno uspeva.

Poslednja izmena:

Back