Вранићу смањена казна за погибију троје младих

• Začetnik teme Začetnik teme 27E
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

27E

Legenda
Poruka
52.561
Нови Сад – Апелациони суд у Новом Саду смањио је казну Деспоту Вранићу са седам на шест година затвора, за саобраћајну несрећу у којој је у јуну 2014. погинуло троје младих на раскрсници код новосадског тржног центра „Меркатор”. Суд је јуче саопштио да је пресуда донета 24. октобра и да су усвојене жалбе бранилаца окривљеног Вранића.

Подсетимо, исти суд је 2015. године укинуо првостепену одлуку Вишег суда у Новом Саду, којим је Вранић био осуђен на осам година. У поновљеном поступку, Виши суд му је у априлу ове године смањио казну на седам година.

Образлажући своју нову пресуду, Апелациони суд је навео да је првостепени суд правилно утврдио да окривљени није био способан за безбедно управљање возилом јер је имао 1,476 промила алкохола у крви, а истовремено је насилнички возио и кретао се 177 километара на сат.

Тиме је, додаје се, поступао у грубој супротности са правилима саобраћаја. Међутим, сматра да првостепени суд „није у довољној мери ценио” допринос саобраћајној несрећи возача „голфа” који је у раскрсницу ушао на црвено светло.

Подсетимо, у „голфу” су се налазили двадесетогодишњаци Александар Марић, Милица Лежимирац и Владица Матовић који су се те вечери враћали са прославе годишњице матуре.

Sudar-u-Novom-Sadu.jpg

http://www.politika.rs/scc/clanak/369922/Vranicu-smanjena-kazna-za-pogibiju-troje-mladih
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
1,476 промила алкохола у крви

насилнички возио и кретао се 177 километара на сат.

crveno sveto

tri mrtva

ovaj sud treba ceo pohapsiti zabog korupcije, nesposobnosti i uznemiravanja gradjana

jasno je da je okrivljeni imao crveno svetlo, a svi znamo da ne postoji semafor koji ima crveno svetlo na oba pravca. to je nemoguce tehnicki.

da ne spominjem brzinu i nivo alkoholisanosti

ubio je troje. znaci kao bilo koje ubistvo sa otezanom okolnostima, jer brzina u gradu je za celu drzavu 50kmh. jedino sto je ispravno je 40 godina robije.

a sudije na po 10 godina robije za priner! ili je neka ljiga od politicara jaci od civilizacije i pravnog sistema

Ebiga ljudi, vise nego jasno je da ako hocete nekog da ubijete, sacekate ga da udje u kola i nabijete po gasu i udri u njega, posle navatas da si imao alkohol kao olaksavajucu okolnost, a negde ako mozes nabavis i slike semafora koji je crven pa te zablesnulo jacinom svetla....

Najveca greska je ako se vidi da si pokusao da kocis, jer onda pokazujes da si svestan i da taj famozni alkohol nije ipak bio dovoljan da te ucini neuracunjljivim...

Ovo je bas za tuzenje sudije i sudija njihovom sudu.....nema veze sto ces izgubiti, ali treba tuziti bagru....

- - - - - - - - - -

Ovo mi nikako ne ide u glavu....." 177 километара на сат"

- - - - - - - - - -

Nisam za strajkove niti za blokade gradova, ali brate treba da postoji neki limit i granica kad postaje jasno da si pacov a ne gradjanin, pa ko je gradjanin mora reagovati, a ko je pacov, eto mu misolovke...

kad covek vozi po propisima , pa mu izleti budala , ne treba ga kaznjavati

ali kad vozi toliko i to pijan , nema olaksavajuce okolnosti
Pa nema , zato je dobio 6 godina , al ne može se isključiti i odgovornost nastradalih koji su vozili na crveno dok je njemu u trenutku tog sumanutog uletanja u raskrsnicu ipak bilo zeleno svetlo .
Realno svako ulaženje u takvu prometnu raskrsnicu na najvećem Bulevaru u gradu kroz crveno je ruski rulet i lutrija ,sve i da nije bio ovaj pijani moron , nego da je išao recimo autobus kojih tuda dnevno prodje na stotine što gradskih što prigradskih i da je vozio regularnom brzinom opet putnici u golfu ne mnogo bolje prošli .

Нови Сад – Апелациони суд у Новом Саду смањио је казну Деспоту Вранићу са седам на шест година затвора, за саобраћајну несрећу у којој је у јуну 2014. погинуло троје младих на раскрсници код новосадског тржног центра „Меркатор”. Суд је јуче саопштио да је пресуда донета 24. октобра и да су усвојене жалбе бранилаца окривљеног Вранића.

Подсетимо, исти суд је 2015. године укинуо првостепену одлуку Вишег суда у Новом Саду, којим је Вранић био осуђен на осам година. У поновљеном поступку, Виши суд му је у априлу ове године смањио казну на седам година.

Образлажући своју нову пресуду, Апелациони суд је навео да је првостепени суд правилно утврдио да окривљени није био способан за безбедно управљање возилом јер је имао 1,476 промила алкохола у крви, а истовремено је насилнички возио и кретао се 177 километара на сат.

Тиме је, додаје се, поступао у грубој супротности са правилима саобраћаја. Међутим, сматра да првостепени суд „није у довољној мери ценио” допринос саобраћајној несрећи возача „голфа” који је у раскрсницу ушао на црвено светло.

Подсетимо, у „голфу” су се налазили двадесетогодишњаци Александар Марић, Милица Лежимирац и Владица Матовић који су се те вечери враћали са прославе годишњице матуре.

Sudar-u-Novom-Sadu.jpg

http://www.politika.rs/scc/clanak/369922/Vranicu-smanjena-kazna-za-pogibiju-troje-mladih
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
1,476 промила алкохола у крви

насилнички возио и кретао се 177 километара на сат.

crveno sveto

tri mrtva

ovaj sud treba ceo pohapsiti zabog korupcije, nesposobnosti i uznemiravanja gradjana

jasno je da je okrivljeni imao crveno svetlo, a svi znamo da ne postoji semafor koji ima crveno svetlo na oba pravca. to je nemoguce tehnicki.

da ne spominjem brzinu i nivo alkoholisanosti

ubio je troje. znaci kao bilo koje ubistvo sa otezanom okolnostima, jer brzina u gradu je za celu drzavu 50kmh. jedino sto je ispravno je 40 godina robije.

a sudije na po 10 godina robije za priner! ili je neka ljiga od politicara jaci od civilizacije i pravnog sistema

To je Vučićev sud
! On predlaže izbor sudija Skupštini!
Kad bude neposredni izbor sudija od građana po regionima,tad sudije neće zavisiti od izvršne ili
zakonodavne vlasti!
Nezavisno sudstvo nam odavno trebalo!

zanimljivo i za naucno posmatranje

opravdavati brzinu od 177kmh u gradu!? pri tom janpi.

mogao je bilo ko da mu se nadje na putu. i starica spora na pp, i zena sa decijim kolicima i moderator iz malog zabacenog gradica

krivi? pa delom. mod nikad nije kriv

Ne pravda niko njegovu brzinu. I ne može je ni opravdati. Ali stoji činjenica da su poginuli prošli kroz crveno. I kako god to zvučalo da i i oni su krivi.

- - - - - - - - - -

To je Vučićev sud
! On predlaže izbor sudija Skupštini!
Kad bude neposredni izbor sudija od građana po regionima,tad sudije neće zavisiti od izvršne ili
zakonodavne vlasti!
Nezavisno sudstvo nam odavno trebalo!

Jeste sudije će birati neposredno građani. Ma kako da ne.

Ne znam ljudi, ja priznajem da sam glup za medalju i da sam neke druge pristojnosti a ne vase...

Osoba vozi 177km/h u gradu, to je samo po sebi i po meni za zatvor......po meni je za zatvor od 10 godina minimum...da me uopste ne interesuje sto niko nije poginuo....
Naravno svi ce reci .......namcor, budala, covek koji ne zna i ne postuje razlicitost medju ljudima....E nije bato, nego onda mi vaspitani svi mladi a i stari...ne terorom nego eliminacijom nepristojnih i bahatih...

Hej, jel neko probao da vozi 120 u gradu...a znate li koliko je 177.....?

Da pukne guma, da mu izleti pas na putanju, da pocisti neku bus stanicu totalno...to je na izvolte, bukvalno...

Ocigledno ste vi vaspitani po nekom programerskom moralu....da ako neko drugi odstupi od rutine u ponasanju, odmah ga ubi...
Mogu da vas zamislim da cim pesak korakne na asfalt, vi date gas da ga pogazite....i da se kladimo da cete sigurno u zivotu nekog zgaziti ako tako razmisljate....
Osoba koja vozi 177km ne zeli nikog da ispostuje, taj zeli da smrvi sve sto mu se nadje na putu....

Znate da mi ne bi bilo zao da ga neko oladi u zatvoru....a vrlo lako mu se to moze i desiti...

- - - - - - - - - -

Stvarno me je sramota sto zivim jos uvek u ovoj zemlji....ali stvarno....

Ne pravda niko njegovu brzinu. I ne može je ni opravdati. Ali stoji činjenica da su poginuli prošli kroz crveno. I kako god to zvučalo da i i oni su krivi.

- - - - - - - - - -

Jeste sudije će birati neposredno građani. Ma kako da ne.

Misliš da treba samo struka da bira sudije?
Ovo je platonističko mišljenje i navodi da državom treba da upravljaju filozofi...
S jedne strane je pretnja mešanje grana vlasti,a s druge tehnokratiziranje sudstva!
Điđi ili smrt?
Šta biraš?
Ja biram demokratski izbor ograničen na pravničku struku!

(Da ti ne potežem anglosaksonsko pravo i skoru eliminaciju apelacije Doma Lordova i kontinentalno pravo u kom
je došlo do konačnog razdvajanja grana vlasti...I to nije kraj! Kraj je ovo šta ja kažem.:lol:)

Misliš da treba samo struka da bira sudije?
Ovo je platonističko mišljenje i navodi da državom treba da upravljaju filozofi...
S jedne strane je pretnja mešanje grana vlasti,a s druge tehnokratiziranje sudstva!
Điđi ili smrt?
Šta biraš?
Ja biram demokratski izbor ograničen na pravničku struku!

(Da ti ne potežem anglosaksonsko pravo i skoru eliminaciju apelacije Doma Lordova i kontinentalno pravo u kom
je došlo do konačnog razdvajanja grana vlasti...I to nije kraj! Kraj je ovo šta ja kažem.:lol:)

Da mislim da treba da bira samo struka ali oslobođena politike i političkih uticaja. Čak i izuzetno obrazovani ljudi nemaju pojma o pravu ako im to nije struka. A da ne pričam o prosječnom građaninu,

Back