VRANE I SVRAKE

mimi's mom

Buduća legenda
Poruka
32.800
Dajte, ljudi, ideje. Letos su mi detetu probusile bazen po najvecoj vrucini, celo leto ne mozemo ujutru da spavamo od njih jer spavaju u okolnim krosnjama, a svrake su se cak i ugnezdile tu, preko dana ne moze da se prodje a da one ne prete... Naravno da zelim samo da ih oteram negde sto dalje, iskreno, one ogromne crno-sive i mene plase, plasim se za dete, psa i macke. Mrvica, grdna, samo podvije rep i usi i pobegne dok one kidisu na njenu ciniju sa granulama. Podsecaju me vec na Hickokov film.

image-17-7ebbd3c1ceb8b64edb34b2444392d74d.jpg

Ne mogu ni da zamislim,jer nemam nikakvog iskustva sa vranama i svrakama.
Mora de je krajanje jebbeno kad se ustreme na čoveka !

Vrane i svrake su vrlo inteligentne ptice, sa neverovatnim setim culom.

Vrseni su eksperimenti kada su naucnici izmedju deset olovnih casa samo pod jednu stavili hranu.

Vrana je svaki put nepogresivo pogodila ispod koje case je hrana, kao da vidi kroz olovo!

zovi neke nadlezne, za slepe miseve su valjda iz prirodnjackog muzeja npr
nemam pojma, neki valjda znaju
biolozi
vrane su ovako plasljive, cim im pridjes one beze, mada kazu kad imaju mlade onda valjda nesto krenu po ljudima, tako enkako, al ne znam koliko je to opasno, mozda samo malo neprijatno. inace su pametne jako iako deluju tako, ali za posmatranje su super

Vrane i svrake su vrlo inteligentne ptice, sa neverovatnim setim culom.

Vrseni su eksperimenti kada su naucnici izmedju deset olovnih casa samo pod jednu stavili hranu.

Vrana je svaki put nepogresivo pogodila ispod koje case je hrana, kao da vidi kroz olovo!

To je opštepoznata stvar (svakome iole obrazovanijem čoveku !)
Nije to tema,već se želi proniknuti u razloge za njihove periodične napade na ljude.
To ja za sada nepoznanica.

Poslednja izmena:
Da, tacno, imam porodicu svraka i jato vrana. Ne znam jesu li u Australiji iste svrake kao ove nase ali znam da su zakonom zasticene a kidisu na ljude, pravo im se u oci zalecu, i znam da je postar sa terena mojih rodjaka morao da plati ne znam koju sumu jer je u samoodbrani slucajno ubio svraku. Ja bih stvarno samo da gledam svoja posla u svom dvoristu ali sta da radim kad se moja posla poklapaju sa teritorijom koju su okupirale?! Njih i nikoga drugog grivim i sto su mi proterale one fazane iz siprazja prema komsijama, a bas sam se bila navikla na njegovo pevanje.

Svojevremeno su na aerodromima imali sličan problem. Tada su uhvatili jednu ili više ptica i snimili njihovo uplašeno kreštanje. Zatim su to kreštanje emitovali i to je delovalo bar izvesno vreme.
Ne znam koliko je izvodljivo pokušati tako nešto i ovde.

Svojevremeno su na aerodromima imali sličan problem. Tada su uhvatili jednu ili više ptica i snimili njihovo uplašeno kreštanje. Zatim su to kreštanje emitovali i to je delovalo bar izvesno vreme.
Ne znam koliko je izvodljivo pokušati tako nešto i ovde.

Nije izvodljivo, samo ja zelim da odu, svi ostali u okruzenju im zele u najboljem slucaju brzu smrt.

June, rekoh vec da o tome ne bih ni da razmisljam... sve dok ne moram. Morala bih za to i da trazim specijalnu dozvolu jer su svuda u krug kuce a oko kuca suma i prirodni rezervat, svakakve zverove imamo ali samo nam ovi prave problem. Ilustracije radi, celo leto nam se po dvoristima setao jedan fazan kapitalac, prilazio mi je na 3-4m do kuce, izludjivao mi psa danju a mene nocu dernjavom ali nismo ga dirali. Posle, kad se zenka nalegla, nas polu-retardirani fizikalac joj je slucajno unistio gnezdo, pa su se ponovo uparili i tad im se gubi svaki trag. Verovatno su ih vrane oterale jer pucnjave nije bilo ama nikako.

1) U opisu podforuma lepo pise da se ovde daju nenasilni predlozi.
2) I sama sam protiv ubijanja zivotinja u bilo koju svrhu.
3) Pojedine komsije bi jedva docekale da nas za bilo sta prijave a da ne bi imali osnova da nas prijave za pucnjavu makar i na stetocine tu gde zivimo, trebalo bi mi jedno 15000 papira.

Dakle, ako imate predlog kako da ih OTERAM, bicu vam zahvalna, u protivnom, ne stajte mi na muku. :besna:

Back