Vraćanje poklona

Pa eto da pitam

Da li se pokloni vraćaju posle raskida ?

Zašto da a zašto ne ?

Ja ne vraćam poklone niti bi tražila poklone koje sam darivala

Kakav je to novi kult ?
Као деца кад се посвађају, врати ми моје крпице...незрело и каприциозно

ne znam koja boodala trazi poklon nazad?
verovatno samo oni ozlojedjeni muskarci koje je riba ostavila pa joj sad tefterisu sve sta su joj kupili..
da se tako ne ponasaju ne bi ih ni ostavila....
Ti bi kao historicar estrade trebalo da se setis sta je sve bivsi krembil od Natasui Bekvalici trazio natrag od gospodicne, sve na tacni, sa sve racunima, ukljucujuci i one iz kafica za sokice i kafu.. ;) :cool: 🤪

ne znam koja boodala trazi poklon nazad?
verovatno samo oni ozlojedjeni muskarci koje je riba ostavila pa joj sad tefterisu sve sta su joj kupili..
da se tako ne ponasaju ne bi ih ni ostavila....

pa evo ovako

moja drugarica je u dezembru 2022 od svog partnera dobila na poklon dyson air wrap

1688454443871.png

u maju ove godine su se razishli jer on valjda od oktobra 2022 ima ljubavnicu

ovaj poklon je juche donela u firmu i kazhe da je prodala za 250 eura i ta zhena koja je kupila danas (juche) dolazi po to

i doshla je

i pita ona mene zashto prodaje

kazhem ja od bivshog je i ne zheli vishe to u svojoj kutji

kazhe ona meni "zashto mu nije vratila"

i gledam je onako nemam pojma shta da kazhem

pitam kasnije ovu moju "zashto mu nisi vratila" kazhe ona da ce kupiti od tih para neshto hitnije shto joj je potrebno i nema nameru da mu vrati a on da pokloni novoj zechici

i zbog toga ova tema

Pa tako reci da su u pitanju njemci 🙄 nisu oni baš tačni po pitanju veza i emocija, više kalkulišu kao roboti. Kakvo vraćanje poklona, može jedino u glavu da dobije poklonom ako me naljuti

imamo i paragraf za to, uredjena je ovo drzhava

Pravo na nadoknadu poklona nastaje kada se supružnici ili životni partneri konačno razdvoje i zastarijeva nakon tri godine u skladu sa članom 195. njemačkog građanskog zakona. Sve dok postoji brak ili partnerstvo, rok zastare je suspendovan u skladu sa § 207 stav 1 BGB.

"Poklon je poklon" - ovo ne važi ako primalac pokaže "grubu nezahvalnost". Zatim, ako se vanbračno partnerstvo raspadne, partner može tražiti i povrat poklona. Upravo ta nezahvalnost mora imati određenu ozbiljnost. Tako stoji u presudi Višeg regionalnog suda u Frankfurtu (Az.: 17 U 125/21).

U konkretnom slučaju radilo se o velikim sumama novca. Muškarac i žena koji se poznaju od detinjstva imali su intimnu vezu godinu i po dana. Čovek je deset meseci svojoj partnerki davao drugu kreditnu karticu, koja joj je naplatila dobrih 100.000 evra. Takođe su putovali i kupovali skupe stvari, a ženi su date i dijamantske minđuše.

Sud: Ne može se prepoznati gruba nezahvalnost

Rastava je bila emotivna i burna, muškarac se pobunio i od žene tražio dobrih 200.000 evra plus minđuše. Međutim, regionalni sud je odbio njegove tužbe, a čovjek nije uspio ni pred višim regionalnim sudom. Nije mogao dokazati da su njegovi pokloni samo pozajmica, niti je sud prepoznao ozbiljnu nezahvalnost žene.

Jer to već nije slučaj kada neko napusti vezu. Umjesto toga, u slučaju vanbračnog partnerstva, rastanak se mora očekivati u svakom trenutku. Količina poklona takođe nije nezahvalna: odgovarali su luksuznom načinu života oba partnera, koji se nije menjao tokom veze.

imamo i paragraf za to, uredjena je ovo drzhava

Pravo na nadoknadu poklona nastaje kada se supružnici ili životni partneri konačno razdvoje i zastarijeva nakon tri godine u skladu sa članom 195. njemačkog građanskog zakona. Sve dok postoji brak ili partnerstvo, rok zastare je suspendovan u skladu sa § 207 stav 1 BGB.
:zcepanje:

Pravo na nadoknadu poklona.

To meni zvuči kao, kupio si nekoga na neodređeno vreme i ako ti pobegne
imaš pravo na povraćaj novca.

Културни људи не враћају нити траже.
Ако си дао или примио, било је од срца. Није то кредит, то је дар.
Ако ћете се циганисати после немојте ништа ни поклањати.

Pozajmio joj je minđuše? :lol:

Imam ja jednu prijateljicu kojoj je muž prilikom razvoda pokupio sve poklone
koje joj je dao za godišnjice, rođendane, rođenja dece i slično. Mislim i lustere
i pepeljare joj je pokupio. I prašak za veš.. :zcepanje: Al ono, opljačkao je načisto.
I samo je rekla, neka ga, samo nek mi se makne s očiju.

Back