Vracanje odece

Zakon o zaštiti potrošača:

14 dana za vraćanje robe bez objašnjenja.

Nemoraju ti vratiti pare, dobiješ kupon.

Pa npr treba mi samo za jedno vece i ne bih je nosio vise.. A trebaju mi pare

Послато са E2003 уз помоћ Тапатока

Ko ce da mu vrati kupljenu stvar?
Kosulja cim se obuce poznaje se,i nema zakona koji ce naterati trgovca da mu vrati polovnu kosulju samo zato sto mu se tako digao,ili sto mu zao da da 1500 kinti za kosulju.

Šta si navalio ki mutav, koji qurac, šta nerazumeš od ovoga,

Reč je o zakonu koji je gotovo u potpunosti usklađen sa evropskom potrošačkom regulativom,
a učinjeno je mnogo da se ojača institucionalni okvir u kome će se sprovoditi.

Razlog dotičnog ne interesuje nikog, jer je 00000000,1 % od potrošača.

Poslednja izmena:
Šta si navalio ki mutav, koji qurac, šta nerazumeš od ovoga,

Reč je o zakonu koji je gotovo u potpunosti usklađen sa evropskom potrošačkom regulativom,
a učinjeno je mnogo da se ojača institucionalni okvir u kome će se sprovoditi.

Razlog dotičnog ne interesuje nikog, jer je 00000000,1 % od potrošača.

Ja nisam sa tobom ovce cuvao (nikad ih nisam ni cuvao ) da tako odgovaras.
Po tebi cela Srbija nece kupovati svecano odelo nego udje u prodavnicu,ode na svadbu i vrati u ponedeljak.
To se zove iznajmljivanje,ne prodaja.

Sve ozbiljne prodavnice primaju vraćenu robu. Čula sam od nekih prodavačica da i poznati uzimaju odeću, nose, vraćaju i uzimaju novu..bukvalno bez imalo stida. Na taj način su stalno dobro obučeni. A prodavci uz račun moraju da prime nazad.

Оно што би купци најпре требало да знају јесте да, уколико одећа нема недостатак, већ се тек после куповине испостави да је мала, велика, да се боја не свиђа или се из неког другог разлога купцу не допада, продавац није дужан да му изађе у сусрет.

– Уколико роба није продата оштећена, нема видљив недостатак, односно све је са њом у реду, а купцу се не свиди тек када дође кући или после неколико дана, важно је да зна да у том случају замена зависи само од добре воље трговаца. Али истина је да има озбиљних, великих трговаца који излазе у сусрет и пристају да замене неку робу иако на то нису обавезни – каже Горан Паповић, председник Националне организације потрошача Србије.

У сваком другом случају, додаје он, односно уколико се на одећи уочи недостатак – поцепа се, испостави се да није за ону намену коју је трговац обећао или нешто треће, потрошач има право да рекламира робу код трговца.

– У Закону о заштити потрошача јасно стоји одредба о доказивању саобразности, односно исправности робе. У првих шест месеци од куповине тај терет је на трговцу. То практично значи да они морају да докажу да је неки комад гардеробе у складу са његовом наменом, односно да они докажу како, где и чиме је потрошач узроковао оштећење. Потрошач само рекламира недостатак – објашњава Паповић.

Ovo je iz jednog clanka koji je nedavno izasao kod nas.
Izvini ali koja ce ozbiljna firma nosenu (polovnu) stvar posle toga ponovo da izlozi i proda?
Ovde nije rec o reklamaciji ili vracanju robe koja je jos nekoriscena.Ovde je poenta da neko hoce da iznajmi kosulju i da je vrati posle jednog nosenja.KOSULJU!!!!
Mi ovde diskutujemo o zakonima koji su jasni i precizni u tome,a niko nije pomenuo samu cinjenicu da neko na takav nacin hoce da ustedi sitne pare,i da se blamira i ovde i u radnji.

ja sam kopcu na rancu polomio posle mozda mesec 2,sad se ne secam dal je pomen bio nekih 3 ili 6 meseci da nije proslo,odneo u intersport,i za par dana me zovu namestili novu,usili,nista se ne primecuje,tako je uglavnom sa stranim firmama bez problema,kod nasih indijanaca se svodi na lajavost i pretnje vezama i komunalcima

ja sam kopcu na rancu polomio posle mozda mesec 2,sad se ne secam dal je pomen bio nekih 3 ili 6 meseci da nije proslo,odneo u intersport,i za par dana me zovu namestili novu,usili,nista se ne primecuje,tako je uglavnom sa stranim firmama bez problema,kod nasih indijanaca se svodi na lajavost i pretnje vezama i komunalcima

Sa sportskim radnjama je uglavnom tako,obicno su dobro organizovani (ako mogu pohvalio bih rad BPM servisa,sredili su mi sat koji sam JA razbio tako da se ne poznaje nista na njemu).
Ti nisi kupio ranac,otisao na more pa dosao u radnu da ga vrati,ne treba ti vise.

Pa npr treba mi samo za jedno vece i ne bih je nosio vise.. A trebaju mi pare

Послато са E2003 уз помоћ Тапатока

Pa recimo kupiš neku košulju, ali ustanoviš da ti ne prija materijal, da se ne osećaš udobno i šta, držaćeš je u ormaru i reći ćeš kod ovih više neću da kupujem, pa ćeš onda reći svojim priajteljima... jao što im je loša roba, tj za to para što sam dao nisam dobio ono što mi treba.

E da se ti ne bi žalio Peri, Miki i celom komšiluku velika kompanija razmišlja vrati mi košulju ako si nezadovoljan, moj "obraz" je važniji od tvojih 10 eur.

Pošto se trude da ostave utisak da su etčne i moralne, kompanije će poći od toga da su svi takvi i da neće svi ili većina da zloupotrebe to pravo. Ako to neko i uradi nije bitno na milione komada koje oni prodaju.

A sad mi što razmišljamo na nivou prodaje i prometa torbe jedne iz Turske ... to je većdruga tema.

Poslednja izmena:
Pa recimo kupiš neku košulju, ali ustanoviš da ti ne prija materijal, da se ne osećaš udobno i šta, držaćeš je u ormaru i reći ćeš kod ovih više neću da kupujem, pa ćeš onda reći svojim priajteljima... jao što im je loša roba, tj za to para što sam dao nisam dobio ono što mi treba.

E da se ti ne bi žalio Peri, Miki i celom komšiluku velika kompanija razmišlja vrati mi košulju ako si nezadovoljan, moj "obraz" je važniji od tvojih 10 eur.

Pošto se trude da ostave utisak da su etčne i moralne, kompanije će poći od toga da su svi takvi i da neće svi ili većina da zloupotrebe to pravo. Ako to neko i uradi nije bitno na milione komada koje oni prodaju.

A sad mi što razmišljamo na nivou prodaje i prometa torbe jedne iz Turske ... to je većdruga tema.

Izvini ali gde ti zivis ako nije tajna?Ko prodaje milione komada u Srbiji?
Na zalost mi smo PRINUDJENI da razmisljamo tako,kakva zemlja takva ekonomija,takvo razmisljanje i ne samo razmisljanje,nego i ponasanje.

Dotična očito nije ukapirala o čemu se diskutuje, al većinom je tako. :roll:

Dotična daje pametne i logične odgovore . Da sam ja trgovac i da mi mangup vraća košulju koju je nosio
izbacio bih ga kroz izlog . Reklamacija je jedno a prodaja mooda pod bubrege nešto sasvim drugo .
U SH ima firmirane robe za bagatelu a kupljena košulja će mi trebati valjda još koji puta u životu .

Back