Vraćanje kilometraže - velika prevara

• Začetnik teme Začetnik teme Neno
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Kao sto se ocekivalo pre dve godine da padnu cene kola iz Nemacke jer dizelase ukidaju da se voze pa opet i opet i opet iz godine u godinu imate vizije kako ce cene da padaju ali eto jos uvek cene padaju samo usled godina.
Drugar koji zivi u Frankfurtu je proao svoju Astru H 1,7CDTI 2009 koja je bila euro4 i mislio da ce da kupi benzinca i sza je kupio?
Kupio je Golf 1,6TDI 2011 euro5 i platio ga tamo 5800€ jer nista nije bolje mogao da nadje tj sve sto je bilo mladje bilo je oko tih para ali i za klasu manje a on nije bas sitan tako da je kupio ono u cemu se nasao.
Kola preko kad su u tom top stanju kostaju poprilicno a evo primera gde sam ja prodao jedan Bravo 1,4 2008 sa 138k km za 3800 jos pre dve godine a on je sad gledao isti takav Bravo u Nemackoj za 3500 i govorio kako je jeftin.Onaj moj je bio bas dobar i jedina mana su bila ulubljena gepek vrata koja sam odvezao kod masera i on ih je ispeglao tako da nije bilo potrebe za farbanjem. Ljudi koji su ga uzeli su se javili da im je pregledao njihov majstor auto i da je bio odusevljen stanjem. Kako i ne bi kad su kilometri bili pravi a auto bas bas lep.Da ne bude da pricam price evo tog Bravoa a evo i slike otpozadi gde mozete da vidite to ostecenje. I jel to prevratan i sklapan auto od dva?
IMG_6302.JPG
5.jpeg

Ljudi potreban savet: Da li moze da se proveri kilometraza automobila koji se vec nekoliko godina vozi na nasim tablicama s obzirom da na tehnickom slikaju kilometrazu? I da li mi je potrebna saglasnost vlasnika ili to mogu proveriti i sam bez njega?
Takodje da li nekako mogu proveriti u AMSS sa koliko km je uvezen i carinjen taj auto?

Pvo treba da znas da to sto pise u AMSS-u je apsolutno nerentabilno koliko je auto presao jer se kilometraza vraca pre granice i tu pise ono sto prodavac hoce i zeli. Takodje i na tehnickom pregledu moze da pise sta hoces jer neko vraca kilometre pre tehnickog pregleda.
Tako da otvori ti oci i gledaj kakav je auto a mani se kilometraze i gluposti oko nj.
Sta?
Znacice ti sto znas prave kilometre?
A sta ce ti znaciti ako motor lepo pali i radi i ako je sacuvan auto?
Bice ti lakse ili?
Ja juce ne uzeh bas lep Peugeot 508 2011 koji je bas dobar bio ali je imao 393k km i zbog vas pacenika za kilometrima nisam ga uzeo jer necu nikog da lazem a to nije predstavljalo problem kolegi koji ce ga prodati s osmehom na licu sa 180k km na satu.
Inace taj motor moze da predje dokazano milion km i sta sad nekom znaci jel presao 200 ili 400k km kad ce da ide jos opusteno 400k km a to niko s njim nece preci u ovoj Srbiji gde se prelazi 10k km u proseku godisnje.PA sve i da se predje 20k km to je 20 godina voznje a ko ce da vozi taj auto od vas 20 godina?
Promenice taj vlasnika i vlasnika i uz neko ulaganje krpz taj period ce da sluzi ko zna koliko tih vlasnika.
Ali ovamo je bitna kilometraza jel da?
Odes bre kod krstenog majstora da ti pregleda auto i ukaze na eventualna ulaganja a od toga sto ces znati prave kilometre nemas nista jer lako se moze desiti da auto sa duplo vise km bude bolji.

Pitam zbog drugih stvari, zato me zanima ovde situacija....da li tehnicki moguce proveriti km na tehnickim pregledima jer slikaju km sat...i da li je moguce da vlasnik jedne godine prodje tehnicki sa jednom a sledece godine sa manjom kilometrazom
Sta ti to sad znaci,,, Pare si dao i nemas razlog sad da istrazujes, to si trebao raditi pre kupovine ..Sad je kasno samo mozes da se nerviraš bez veze

Back