Vraća se Jethro Tull

Baudrillard

Autošoven
VIP
Poruka
131.139

attachment-jethro_tull_the_zealot_gene.jpg.pagespeed.ce.6pyCLu9PM7.jpg

Poslednji, „The Jethro Tull Christmas Album“ objavili su pre osamnaest godina. Legende progresivnog rocka Jethro Tull vraćaju se studijskim ostvarenjem „The Zealot Gene“, koje će se pred slušaocima naći 28. januara sledeće godine.

Rad na albumu započeli su još početkom 2017. ali ih je u međuvremenu, prema rečima vođe benda, Iana Andersona, potpuno poremetilo iznenadno izbijanje pandemije, dodatno produživši stvaralački proces.

Prva od najavljenih dvanaest pesama, „Shoshana Sleeping“, odiše njihovim prepoznatljivim zvukom. Anderson je povodom nadahnuća za tekst ispričao: Iako sam istinski naklonjen pompeznom i bajkovitom pripovedanju iz Svetog pisma, još uvek osećam potrebu za preispitivanjem i izvlačenjem ponekad „nesvetih“ paralela iz teksta. Na svakom koraku se pomaljaju dobri, loši i sasvim zli, ali prošarani elementima ljubavi, poštovanja i nežnosti.

balkanrock.com

Zanimljiv bend. Zanimljivo je i kako je Anderson počeo da svira flautu. Tu je on bio krajnje iskren. Prvo je počeo s gitarom, ali je ubrzo shvatio da nikad neće moći da bude tako dobar kao Klepton, a hteo je po nečemu da bude poseban. Tako se odlučio za flautu. To je njegova izjava.

Био сам 76 на њиховом концерту и онако, било су интересантни али у време таквих група као што су Цепелини, Парпловци, Пинк Флојд, Јураја Хип, Стоунси, Сантана, Клептон....њихов звук је био нешто другачији али не и са енергијом наведених бендова.
Имао сам пар ЛП-ја не зато што сам их посебно волео него више из знатижеље.
Концерт ме чак мало и разочарао. Памтим Андерсоново скакање по бини и неко солирање на флаути које није оставило неки већи утисак. Некако ми је концерт био монотон, без нумера које су обарале с ногу.
Више је било оно, е, ову нумеру знам, и то је то.

Poslednja izmena:
Jethro Tull nije izdao album od Christmas albuma ali Ian Anderson je od tada objavio, mislim cetiri solo albuma. Ian je i jedini stari clan grupe od kada je gitarista Martin Barre otisao. Martin je posle Andersona clan sa najduzim stazom u grupi. Svirao je gitaru jos od drugog albuma nakon sto je origini gitarista Mick Abrams otisao. Gledao sam Jethro Tull cetiri puta uzivo i sva cetiri puta dok je jos uvek Martin Barre svirao sa njima. I uzivao sam svaki put na njihovom koncertu. Iako nisu izdali album skoro 20 godina, Jethro Tull su skoro svake godine odrzavali koncerte i bili aktivni sve do 2020-te i pandemije. Preslusacu ovaj novi album, mada ga zasigurno necu uzeti. Moja kolekcija Jethro Tull ploca se zavrsila sa Stormwatch albumom. Ne znam zasto je posle toliko dugo vremena, Ian Anderson izdao ovaj novi album pod imenom Jethro Tull.... Tredao je da ga izda kao njegov sledeci solo album a ne kao Jethro Tull album.

Back