VRABAC

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pa isto zasto i KROMPIR, KELJ, PARADAJZ, CUFTE, ROTKVICE, KRMENADLE, KNEDLE, pa onda ZGRADE, KUCE, STRACARE, SHUPE....
Vrlo jednostavnan odgovor
ETO TAKO
:P 8) :roll:

Lepo ti je pitanje. Mislim da smo odgovor čuli nekad, ali smo zaboravili. Možda je vezano za neku sportsku manifestaciju 50-ih ili 60 -ih godina, kada je vrabac izabran za maskotu Beograda. Prošle godine sam ispred Srpske kafane, jutro nakon Srpske NG, dobio na poklon malu figuru žutog vrabca.

Pogledaj na sajtu Turističke organizacije Beograda da pronađeš informaciju. Ako saznaš, javi nam :)

Da ne zaboravite osobenosti naseg grada!Cvrki je maskota Beograda, zato sto je vrabac simbol beogradskog duha koji je sposoban da uzleti vise i dalje, zato sto je vrabac uvek ono sto smo mi samo ponekad: srecan, skroman, druzeljubiv, zadovoljan, malo trazi - mnogo daje!
kaze,turisticka org.beograda :wink:

?

Zato što je vrabac uvek ono što smo mi samo ponekad: srećan, skroman, druželjubiv, zadovoljan, malo traži - mnogo daje!

Zato što se vrabac ne kiti tuđim perjem, nego nosi to svoje jedno jedino, i nosi ga s ponosom (iako nije firmirano!)

zasto vrabac?
Zato što maskota velikog grada treba da bude mala ptica (bolje tako nego obrnuto!)

Zato što je dobro da za promenu malo učimo od vrabaca (videli smo šta umeju i dokle su nas dovele velike orlušine!)

Zato što je neverovatno da u tako malu pticu stane toliko mnogo života (jeste li nekad videli da vrabac miruje?)

Sve ovo i vrapci znaju (odavno!) I zato, izabrali smo vrapca za maskotu Beograda... ali ostaje jedno pitanje: da li se vrapci sa tim slažu?

xpajamacax:
Da ne zaboravite osobenosti naseg grada!Cvrki je maskota Beograda, zato sto je vrabac simbol beogradskog duha koji je sposoban da uzleti vise i dalje, zato sto je vrabac uvek ono sto smo mi samo ponekad: srecan, skroman, druzeljubiv, zadovoljan, malo trazi - mnogo daje!
kaze,turisticka org.beograda :wink:

Nikada mi nije bilo jasno sto su to tako resili, ko li se samo setio toga i kada ...
Zanimljivo je da koga god sa strane pitas da ti kaze nesto o tome, a pitala sam dosta pre nego sto sam vas, nema pojma ni da nam je to maskota grada :cry:
Jedno veliko HVALA na odgovorima, vec je pocelo da me nervira to sto ne znam!!!

jeste,mnogi ne znaju za maskotu.
jer ih ne interesuje :(
nas bi grad bio mnogo lepsi,kada bi se malo okrenuli oko sebe...
ali to je za neku drugu temu :wink:

Mislim da postoji jedna prica, prica o tome zasto je bas vrabac to sto jeste, ali ja nisam sigurna sta je, znam da ima neke veze sa kalemegdanom ali cu se raspitati pa ti saljem odgovor :lol:

zato sto jedna vrsta vrapca zivi samo na teritoriji bga(dzivdzan).inace sa dizajnerske strane maskota je NULA!uopste mi nije jasno koji su to ljudi koji rade ove logo-e po gradu(bg marathon,vrabac a posebno onaj glupi macak-maskota basketa :shock: )

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back