Dobro ti nama dosao
Au to bese davne 2006-te ,mislim da sam imao 19,polozio sam i testove i voznju iz prvog puta.
Testove sam provezbao iz one animacije sa kompa,a i knjigu sam konsultovao.
Za voznju sta da ti kazem,80% nocna voznja,Zemun,zabacene ulice,autoput,raskrsnice,jednosmerne,kretanje pod rucnom i jos 100 cuda. Toliko sam imao "osecaja" za voznju da mi je vec drugi cas bio na ulicama (po pravilu ne sme pre 10-og da se izadje sa poligona)
Polaganje jos nije zvanicno pocelo,seo sam u auto da ga samo pomerim do linije pa da sacekam svoj red,to kretanje necu zaboraviti 4 puta sam proveravao da nisam u trecoj i na kraju mi instruktor mahnuo i pokazao da mi je rucna podignuta,trema me je ubijala dok nisam krenuo sa pandurima,tada je noga prestala da se trese .Na polaganju sam imao pandura u civilu na pesackom prelazu,koga sam jedino ja izvalio a ostale kolege su popadale zbog njega,mozda mi ne bi bio sumnjiv da ga nisam video pola sata pre pocetka voznje na tom istom mestu. Ja stanem kod zebre,vidim on stoji,pokazem rukom hoce li da predje i on odmahne glavom,dok su se drugi zaustavljali i u trenutku kada su kretali on je zakoracivao na pesacki,to je ne ustupanje prvenstva prolaza pesaku i odmah se pada.
Od tada sam retko vozio,obicno tudje automobile,kad nema ko drugi a i da ne izgubim osecaj. U 2011 krece novi sistem,6 meseci teorijskih casova,500e,neznam kako je kod vas,al svi jure da poloze pre kraja ove godine,da li ce to dovesti do izlaska na ulice par hiljada "losih" vozaca ,nadam se da ne.
Svako kada sedne u auto treba da ima na umu da je odgovoran za svoj zivot,zivot svojih putnika,i ljudi van vozila. Svaki dan citam kakve se gluposti desavaju na nasim ulicama
Antitalenat ,samo polako,kad budes spreman polozices