Vozacka dozvola u US sa restricted SSN

slobodnoime

Početnik
Poruka
5
Imam restricted SSN - onaj na kome pise Valid for work only with DHS autorization koji sam dobio pre par godina na osnovu J1 vize.

Za mesec dana putujem u US sa turistickom B1/B2 vizom i interesuje me da li mogu da izvadim vozacku dozvolu sa ovim SSN-om. Pre par godina sam imao i racun u banci koji cu cim stignem u New York pokusati da ponovo aktiviram i izvadim karticu. Znam da bank statement sluzi kao proof of adress odnosno kao adresa boravka sto je takodje jedan od uslova za vozacku...

Da li neko ima info u kojoj drzavi je moguce izvaditi vozacku dozvolu sa ovim SSN-om. Mislim da u NY traze da budes permanent ili drzavljanin.

Pise na stranici da nemaju online i da se treba licno doci.

http://www.dmv.org/nj-new-jersey/id-cards.php
x2m3hg.jpg

Ne vidim razlog da ne dobijes ID, legalan si i imas dokumente, imas SSN, vizne restrikcije njih ne zanimaju. Opet zavisi od drzave do drzave sa raznim zakonima, ali normalno odes i trazis ID, samo nemoj da im komplikujes i objasnjavas to oko viza.

Mogu li ja tebe nesto da pitam? :) ja sve to nameravam da uradim za par meseci tj da se vratim u usa opet pa me zanima kako sa racunom i svim tim glupostima dokle si upucen??? Iste probleme imamo samo sto ja tek treba da pocnem da planiram o povratku sa turistickom svi mi koji smo bili sa J1 vizom sve nam je sa vekom trajanja vize i sta posle jednog dana dodjes kao turista i odlucis da se malo duze tako zadrzis :D ??? :(

Back