VOZ
Voz.......stvarno se nekad osećam kao lokomotiva koja vuče previše vagona.....ali samo po nekad. Na kraju krajeva, svi se tako osećamo, pa što ne bih i ja. Dobro je to, svrsishodno, jer saznaš gde su ti granice.
Jučerašnji jako naporan dan, ispunjen nervozom, ljudima, papirima, informacijama, telefonskim pozivima skoro bez prekida, zahtevi, prohtevi, rešavanje svega i svačega i na kraju začinjen bolovima u želudcu i još jednim saznanjem da nikad nemam ni jedan praznik, koje me klepi po glavi (ali ga brzo prevazidjem....pa navikla sam za tolike godine), sam rešila da prekratim i odem kući. Otkačim sve moje vagone i kažem „Ljiljka, vreme je da se lokomotiva malo odmori.....blizu si granice“.
Maca dodje po mene pa produži u noćnu, sin se zaposlio u jednoj stranoj firmi i juče je radio ceo dan, ćera je otputovala kod one svoje najbolje drugarice još od rodjenja.......i ja sama. Kada sam uspela da prodjem neozledjena moj kordon za doček (nije ni malo lako proći u visokim štiklama preko onog našeg kaldrmisanog dvorišta dok MMM jure, skaču, pocupkuju, laju i muvaju mi se oko nogu vrteći dupetima i mašući repom), presvukoh se u radnu garderobu (MMM su čekali uredno ispred) i pravac napolje. Obidjem sve, popričam sa svakom biljčicom, uključim fontanu........naravno u pratnji moja tri druga i krenem da radim. Problem mi i dalje pravi bol u stomaku, ali je bolje od onih krznenih loptica skočica, od osmeha svake biljke, od zelene trave i blagog vetra što sasvim visoko mrsi grane borova, od lepote što zrači iz svakog cveta, od snage što kipi iz svakog mladog lista.......od mira ,tišine i jačine kamena, vode, zemlje.
Upijam svu tu snagu što mi nesebično pruža svaki kamen, svaka stabljika, svaka kap vode žuboreće fontane. Sedam na trem, zapalim cigaru, MMM su polegali oko mene......i osećam kako odlazi umor i bol ....opuštaju se mišići, misli odlaze......dolazi smiraj.... kao voz na pruzi mojih ljubavi.
Zvoni mobilni...... zove Maca da vidi da li mi je bolje.......jeste
Zvoni mobilni.......sin pita šta spremam za večeru.....dolaze on i njegova devojka.
Zvoni mobilni.......javlja se mladja ćera da je stigla kod drugarice
Zvoni mobilni.......starija ćera zove da popričamo.
Moj voz i pruga ljubavi........
tini-mini breskvica

tini-mini kruškica

još jedna mini breskvica