Volvo V70 ~ DA ili NE ~

Johnny999

Početnik
Poruka
12
Pozdrav svima, u neko relativno skorije vreme bih uzimao auto, zalepio sam se za Volvo V70 2.5T 250ks FWD 2000. god.
Ono sto me zanima i sto bih voleo da mi neko napise, po mogucnosti neko ko zna "iz prve ruke", koliko se krecu cene velikog i malog servisa, koliko je lako ili tesko naci nove i polovne delove za isti, na sta bih trebao da obratim paznju i sl.
Hvala unapred!!!

Njihov najbolji motor je 2.5T - .
Provozaj ga malo po makadamu i slusaj im li kakvih zvukova
Motori za centralno zakljicavanje im znaju otici proveri njih kao i celi el sistem
Pritisni read dugme zajedno dva puta sa zadnjim svetlima sa maglu auto mora imati kontakt ili biti upaljeno izbacit ce ti sve greške ako ih ima na info displayu ..tu su ključni senzori za motor koji kostiju poprilicno ..servo od kočnica im zna otici njega proveri ...Auto je +15g staro tako da tu moze biti 1001 problem ali je solidno napravljen tako da otvori oci kad bides gledao

Poslednja izmena:
A nije on danas skup taj auto trosi poprilicno ali zato u ide jako dobro ..imao sam ih nekoliko generalno ako izostavimo 1,6 dizel motore koji nisu njihovi Volvo sklapa jako dobre aute.. u mom svetu su malo ispod Mecke sa par prednosti koje imaju..dobro jq zivim u Skandinaviji a on se ovde dosta vozi .. kacio sam nedavno i novijeg V70 D5 sa preko 900i km kome se ne osete ti km tu se najviše oseti kvalitet izrade

Njihov najbolji motor je 2.5T - .
Provozaj ga malo po makadamu i slusaj im li kakvih zvukova
Motori za centralno zakljicavanje im znaju otici proveri njih kao i celi el sistem
Pritisni read dugme zajedno dva puta sa zadnjim svetlima sa maglu auto mora imati kontakt ili biti upaljeno izbacit ce ti sve greške ako ih ima na info displayu ..tu su ključni senzori za motor koji kostiju poprilicno ..servo od kočnica im zna otici njega proveri ...Auto je +15g staro tako da tu moze biti 1001 problem ali je solidno napravljen tako da otvori oci kad bides gledao
Hvala puno drug, pogledao bi ga ovlasceni Volvo serviser, ali s obzirom da je covek Volvo fanatik ne moze biti lose da cujem jos iskustava ljudi, sto se tice generalno tog modela. Jedina stvar koju sam greskom napisao je 2.5t motor, u pitanju je 2.3t.

Retki su ovde, s tim motorom pogotovo, a to po pravilu znači otežano i skupo održavanje + skupa registracija i prilična potrošnja. A kako ćeš jednog dana to prodati stvarno ne znam. Što bi rekli ljudi - venčanica. :lol:

Znači po meni ne.
Moja je greska u pisanju, u pitanju je 2.3t 250ks motor, ne 2.5, od prosle godine mu je oko 40k registracija..
Sto se potrosnje tice ne gledam je nesto preterano, a sto se prodaje tice...iskreno ne planiram da ga prodajem. Zamisao mi je da ga vozim to neko vreme dok se ne stvore uslovi za noviji Volvo, nakon cega bih ovog starog zadrzao.
Prvobitno sam gledao jos nesto stariji Volvo 850R, medjutim prodat.

Hvala puno drug, pogledao bi ga ovlasceni Volvo serviser, ali s obzirom da je covek Volvo fanatik ne moze biti lose da cujem jos iskustava ljudi, sto se tice generalno tog modela. Jedina stvar koju sam greskom napisao je 2.5t motor, u pitanju je 2.3t.
..onda nije V70 vec 850 nzn da li ima V70 sa 2,3
..mozda i grešim ali koliko we secam u V70 su digli zapreminu na 2,5l

A sta se onda brines ima ko i da pogleda a i da napravi ako sta bude ..

Poslednja izmena:
Evo ako moze iz druge ruke, iskustvo sa S60, 2006to godiste i 2.5. Potrosnja im nije bas jaca strana , ali brate udoban ako ides na duze relacije.Nije ni previse pouzdan, a popravke nisu jeftine. Generalno, udoban auto, ali budi spreman da te kosta kod odrzavanja.

Odrzavanje kod svih automobila kosta i razlike su male, potrosnja Volvoa je za mnoge najveci problem, ali vredi...
Dakle, ako je to tvoj izbor mali i veliki servis ti nije problem, tacnije problema nema, jer je najskuplji servis koji se ne uradi, a ti ne znas da li je majstor uradio ili nije...

Evo ako moze iz druge ruke, iskustvo sa S60, 2006to godiste i 2.5. Potrosnja im nije bas jaca strana , ali brate udoban ako ides na duze relacije.Nije ni previse pouzdan, a popravke nisu jeftine. Generalno, udoban auto, ali budi spreman da te kosta kod odrzavanja.
Hvala veliko na podeljenom iskustvu, auto bih svakako sredjivao i u njega bi se ulagalo, jer bi mi bio, ne spomenuh to, kao neka vrsta projekta, isao bih na 300+ ks..

Odrzavanje kod svih automobila kosta i razlike su male, potrosnja Volvoa je za mnoge najveci problem, ali vredi...
Dakle, ako je to tvoj izbor mali i veliki servis ti nije problem, tacnije problema nema, jer je najskuplji servis koji se ne uradi, a ti ne znas da li je majstor uradio ili nije...
Slazem se sve, pogotovo deo oko odrzavanja, smatram da generalno ne postoji jeftin auto.

Pravilo je "sto ne platis na mostu, platis na cupriji"...Recimo taj volvo 2.5 potroi na registraciju ceo servis...a posto je mator nema tu snagu koju ima neki ispod 2.0, pa svakako ne bi bio moj izbor....a izbori su subjektivni...dakle, ako volis platis, a cena im je mala i zato su servisi i troskovi veliki....
Najgore je uzeti nov auto u srbiji, ako nemas garanciju tacno definisanu, jer u servidsima se majstori potrude da od dobrog auta brzo naprave krsinu, pa ti za dve godine ode pola cene auta kao da je u nemackoj, a realno je 5 puta gori nego onaj koji se uveze isto godiste...zamisli tek sta rade sa polovnim...

Hvala veliko na podeljenom iskustvu, auto bih svakako sredjivao i u njega bi se ulagalo, jer bi mi bio, ne spomenuh to, kao neka vrsta projekta, isao bih na 300+ ks..
Posle sredjivanja auta, dobro razmisli koliko o njemu znas i koliko je pouzdan....recimo, ja odavno ne verujem ni jednom majstoru, pa mi treba mesec dana da osetim da li je auto sposoban za brze od 120 ili na kratko do 150....
Cemu bi ti sluzilo tih 300 ks?

Volvo nikad nece biti startan kao talijani, a ni izdrzljiv kao nemci, nece biti ni zilav kao kosooki, a brzina posle 20 godina auta je opasna i da nema greski, prvo podjes od guma....za voznju preko 150 gume su 30% skuplje...i menjaju se na pola godine....

Volvo nikad nece biti startan kao talijani, a ni izdrzljiv kao nemci, nece biti ni zilav kao kosooki, a brzina posle 20 godina auta je opasna i da nema greski, prvo podjes od guma....za voznju preko 150 gume su 30% skuplje...i menjaju se na pola godine....
Ma ajde .. prvo Volvo ima svoje obozavaoce koji su dosta fanaticni sto se tice brenda i tu se moze ubosti nesto sto ce povecavato svoju vrednost ...a o ovom ostalom ne vredi diskitovati ..sta ti ovde poredis volvo V90 sa Kia Rio ..

Ne lupajte napamet ..provozajte nekog volva sa 400-500k km od 5 cilindara bilo beznin ili dizel ..auto je napravljeno kao tenk
O tome i pricam, jedina bolja strana volvoa je sto je tenk, ali sa 20 godina svaki auto je mnogo gori nego dok je imao dve godine, pa dodavanje jos 20% snage eiminise tu prednost, a i u koliziji je kupiti siguran auto, da bi ga vozio kao trkac...
I kolega mnogo lupate, a ne znate materiju...

O tome i pricam, jedina bolja strana volvoa je sto je tenk, ali sa 20 godina svaki auto je mnogo gori nego dok je imao dve godine, pa dodavanje jos 20% snage eiminise tu prednost, a i u koliziji je kupiti siguran auto, da bi ga vozio kao trkac...
I kolega mnogo lupate, a ne znate materiju...
Opet bolja polazna tacka od neke Maze kojoj je isto tako 20g ..ti poredis novo sa polovnim .
.ja sam ih imao dosta i znam o cemu pricam doduse par 2,5t a prerezno D3 i D4 ali opet ne mozes reci da je nesto sto je pravljeno kvalitno to nije ..npr ovaj blizu 700k km bez zamene motora daj mi nekog Korejanca ili Mazdu Hondi sa tim km da vidimo sta sve ne zveci u njima i kako se ti km osete
Screenshot_20200718-095943_Chrome.jpg

Pozdrav svima, u neko relativno skorije vreme bih uzimao auto, zalepio sam se za Volvo V70 2.5T 250ks FWD 2000. god.
Ono sto me zanima i sto bih voleo da mi neko napise, po mogucnosti neko ko zna "iz prve ruke", koliko se krecu cene velikog i malog servisa, koliko je lako ili tesko naci nove i polovne delove za isti, na sta bih trebao da obratim paznju i sl.
Hvala unapred!!!

Pre nego sto kupis bilo koji automobil nov/polovan, najbitnije je, da istrazis da li postoji servisna mreza u Srbiji, a za Volvo je skoro nepostojeca. Srecno sa nalazenjem majstora koji ce ti raditi redovne popravke i servise. Kazem majstora, ne "sibicara" koji ce ti naplacivati razne "popravke", a u Srbiji je jako tesko naci i majstora za FIAT, a da ne govorim za egzoticni Volvo.

Back