Volon A 40

gorda strelica

Obećava
Poruka
67
Nadam se da ne postoji slična tema, bar ja nisam uspela da je nadjem;)
Evo o čemu je reč - moj (sada več pokojni otac) još pre dvadesetak godina nabavljao je (čini mi se iz Nemačke)lek Volon A 40. On je bio ozbiljan astmatični bolesnik. Lek je nabavio na preporuku nekog ko ga je koristio. Njemu je pomagalo na taj način što bi primio jednju injekciju Volona i simptomi astme su se ublažavali ili čak nestajali u narednih mesec ipo. Trajalo je to više od deset godina dok se nisu udružile još neke bolesti zbog kojih je prestao da koristi Volon.
Moja pitanja su sledeća - zna li neko za ovaj lek, da li se u medjuvremenu pojavio i kod nas, za šta je sve namenjen? Nešto na netu nisam uspela da pronadjem ništa sem reklama za online prodaju.
Molim vas ako neko nešto zna neka pomogne jer sam (od dede i oca) nasledila astmu koja se u poslednjih par meseci pogoršala uprkos redovnoj terapiji koju uzimam, dodatnim infuzijama i inhalacijama

To ti je sinteticki kortikosteroid a genericki naziv je triamcinolon. Dostupne su razlicite soli triamcinolona..kod astme se koristi u prevenciji napada ali ne moze pomoci kod ataka koji je vec poceo..ovde se ne smeju pisati nazivi lekova i ne bi trebala da uzimas taj lek na svoju ruku...pricaj sa svojim pulmologom o tom leku ili idi po drugo misljenje, i jos jednom ne radi nista na svoju ruku!!! ne znam odakle si, ali ako ti treba misljenje jos jednog specijaliste javi mi se na pp

Najlepše hvala na odgovoru, nisam ni mislila da ga uzimam bez konsultacija sa lekarom. Prosto me je zanimalo da li je neko koristio i kakva su iskustva. Npr mom ocu je pomagao godinama da se simptomi ne javljaju jako i učestalo a to je kod ove bolesti već nešto, zar ne?
Ako ga je još neko koristio molim da samnom podeli svoja iskustva

Najlepše hvala na odgovoru, nisam ni mislila da ga uzimam bez konsultacija sa lekarom. Prosto me je zanimalo da li je neko koristio i kakva su iskustva. Npr mom ocu je pomagao godinama da se simptomi ne javljaju jako i učestalo a to je kod ove bolesti već nešto, zar ne?
Ako ga je još neko koristio molim da samnom podeli svoja iskustva
Moj Punac je koristio prije rata u BiH Volon A 40. Kao dobra zmjena njemu u apotekama se pojavio Kenalog A 40 koje su proizvodili Slovenci. Taj lijek je mogao nabaviti u svima potekama u federaciji BiH. Poslije Nove godine tj o1. sijećanj 2011. njega je nestala i navodno se više ne proizvodi, ali sam uspio nabaviti iz Zagreba 4 doze koje su pri kraju.
Volon A 40 se može naručiti uz recept preko neke apoteke u Zagrebu blizu Jaruna i ovih dana ču poslati recept prijatelju koji će mi to nabaviti i poslati.
Cijena pakovanja 5 injekcija je nešto ispod 300 kn.

NIKAKO!!!!!! NIKAKO!!!!! NIKAKO!!!

P.S. Bože, ja bih pohapsila te vaše lekare!!! Astma se kontroliše drugim, savremenim i izuzetno delotvornim lekovima u koje ova praistorija ne spada!:sad2:

Pod hitno promenite pulmologe!

NIKAKO!!!!!! NIKAKO!!!!! NIKAKO!!!

P.S. Bože, ja bih pohapsila te vaše lekare!!! Astma se kontroliše drugim, savremenim i izuzetno delotvornim lekovima u koje ova praistorija ne spada!:sad2:

Pod hitno promenite pulmologe!
Kažeš ti bi pohapsila????
Neču da kažem da znam M o medicini, ali iz iskustva znam da nije tih ljekara moj punac odavno nebi bio među živima.
U Travniku je jedna od veoma cijenjenih medicinski ustanova "Bolnica za plučne bolesti" u koju su dolauili a i danas dolaze na liječenje pacijenti iz cijele BiH.
Ona je pješice ni 10 minute od kuće mog punca koji je ležao u više navrata u toj ustanovi, u tim prilikama pokušavali su i uspjevali smanjiti astmatične napade i na drugi način ali nikad na duži period od 5 dana bez Volona A 40 ili Kenaloga A 40.
Moj punac je prvi astmatični napad je dobio 1983. godine i zahvaljujući solidnoj materijalnoj situaciji i u početku iz Austrije nabavci Volona A 40 a na recepte više ljekara te medicinske ustanove on je i danas u 86 godini je živ i po potrebi nabavlja i koristi taj lijek.
Ako več misliš da si stručnjak kaži efikasniji način liječenja, novac nije u pitanju, zaradi koju paru.

Back