Voljenje

Suština te hajde da nazovemo ljubavi i jeste to, ljudi vole taj osećaj, prija im, vole sliku sebe dok su u toj priči, to nema veze mnogo sa drugom stranom... Ljudi kada hajde da kažemo vole, oni zapravo gledaju da zadrže tu osobu da bi njima bilo lepo, da bi imali taj osećaj sreće.

Kako cesto ljudi ne umeju da naprave razliku izmedju voleti nekoga, voleti bas tu osobu i voleti ljubav koju nam drugi pruza, onaj osecaj voljenosti koji nam daje, pa pitam da li ste zaista voleli nekoga?

al sam zakomplikovala :rumenko:

Nisi zakomplikovala..nimalo.Bas sam razmisljala da postavim istu temu:lol:Tema je vrlo interesantna i moze se jako puno pisati o njoj.Koliko zapravo nas ljudi na ovoj zemljinoj kugli pronadje pravu ljubav?Ljubav gde se osecamo kao nikad pre.....gde mozemo znati sta druga osoba misli u samom startu veze. ljubav gde angst i frustracije ne postoje, gde se predajete skroz....gde imate isti cilj u zivotu, gde je njegova/njena sreca istovremeno i vasa sreca..gde je on/ona jedini/na za nas?Imali nas takvih?

Jesam volela na taj način. Jednom.
Ljubav iznad ljubavi, kad voliš jednostavno, srećna što to biće postoji da ga voliš čak i kad nije tu.
Vrlo retko i teško za poverovati da je moguće ali jeste.
Ne znam šta mi se desilo, nije blisko mojoj prirodi tako nešto bilo do tad.

Poslednja izmena:
Suština te hajde da nazovemo ljubavi i jeste to, ljudi vole taj osećaj, prija im, vole sliku sebe dok su u toj priči, to nema veze mnogo sa drugom stranom... Ljudi kada hajde da kažemo vole, oni zapravo gledaju da zadrže tu osobu da bi njima bilo lepo, da bi imali taj osećaj sreće.

Pa zar to nije ljubav, kad te osoba cini srecnim?

Poslednja izmena:
Kako cesto ljudi ne umeju da naprave razliku izmedju voleti nekoga, voleti bas tu osobu i voleti ljubav koju nam drugi pruza, onaj osecaj voljenosti koji nam daje, pa pitam da li ste zaista voleli nekoga?

al sam zakomplikovala :rumenko:

ako volimo nečiju ljubav a nju ne, tu osobu, onda znači da nama nedostaje ljubavi al da nam ne treba ta osoba, tačnije može bilo koja druga jel to ?

Pa zar to nije ljubav, kad te osoba cini srecnom?

Ne... Poenta i nije u tome da te neko čini srećnom, već da si ti srećna, to je pitanje tvoje percepcije, očekivanja i poklapanja... To je situacija u kojoj ti voliš tu sliku dok si pored njega, ne voliš ti njega, tebi bi bilo žao da izgubiš taj egoistički osećaj, ne njega. Ne znam da li me razumeš.

Ne... Poenta i nije u tome da te neko čini srećnom, već da si ti srećna, to je pitanje tvoje percepcije, očekivanja i poklapanja... To je situacija u kojoj ti voliš tu sliku dok si pored njega, ne voliš ti njega, tebi bi bilo žao da izgubiš taj egoistički osećaj, ne njega. Ne znam da li me razumeš.

upravo to, volis sebe pored tog drugog a to nije ljubav jer isto tako bi voleo bilo koju koja ti daje taj osecaj

A ako volimo nekog i kad nije tu, znači nije u pitanju osećaj sopstvenog zadovoljstva jer dobijamo ljubav?

To i dokazuje moju tvrdnju da ljudi vole osećaj a ne tu osobu, a ti imaš taj osećaj i kad je tu i kad nije, to ide iz glave a ne od te osobe...

- - - - - - - - - -

upravo to, volis sebe pored tog drugog a to nije ljubav jer isto tako bi voleo bilo koju koja ti daje taj osecaj

Upravo... Samo što su to ljudi nazvali ljubav, zvuči plemenitije...

Sojka, i ja sam jednom i mislim da mozda i ne moze vise puta.

E sad me ubij skroz, dokrajči me :p
Jesam zaista doživela da spokojno volim nekog i da osećam potpunu sreću što jednostavno postoji.
Samo jedan jedini put i uticala je na mene neverovatno upravo jer jesam bila mali egoista, nije mi bilo jasno šta mi se dešava.

Možda smo na tren ili potpuno osetile istinski osećaj ljubavi, kad jednostavno voliš a da ne očekuješ ništa.

Agape.Ideal.

Pa ne razumem bas:)...Kad se osecamo srecno, to je zato sto se neki hemijski procesi desavaju u nasem mozgu, izmedju ostalog stvara se depomin, Koji dovodi do toga da se lepo osecamo i vracamo/budemo sa istom osobom jer nam je lepo sa njom. Znaci ta osoba sa kojom smo nas cini srecnim. Ne znam kako drugacije to vidis.

- - - - - - - - - -

To i dokazuje moju tvrdnju da ljudi vole osećaj a ne tu osobu, a ti imaš taj osećaj i kad je tu i kad nije, to ide iz glave a ne od te osobe...

- - - - - - - - - -

Upravo... Samo što su to ljudi nazvali ljubav, zvuči plemenitije...

Pa upravo radjanje tog osecaja i radja ljubav.

- - - - - - - - - -

e sad bilo kog:)....mislim ko da sad oni stoje u redu i cekaju :)....bas je jednostavno naici natakve ljude:lol:

Pa ne razumem bas:)...Kad se osecamo srecno, to je zato sto se neki hemijski procesi desavaju u nasem mozgu, izmedju ostalog stvara se depomin, Koji dovodi do toga da se lepo osecamo i vracamo/budemo sa istom osobom jer nam je lepo sa njom. Znaci ta osoba sa kojom smo nas cini srecnim. Ne znam kako drugacije to vidis.

meni je tužno na ovaj način tumačiti duhovne osjećaje ... kakvi dopamini i seratonini postoji ljubav, drugarstvo ... neka se robotika tim bavi pacijentima

E sad me ubij skroz, dokrajči me :p
Jesam zaista doživela da spokojno volim nekog i da osećam potpunu sreću što jednostavno postoji.
Samo jedan jedini put i uticala je na mene neverovatno upravo jer jesam bila mali egoista, nije mi bilo jasno šta mi se dešava.

Možda smo na tren ili potpuno osetile istinski osećaj ljubavi, kad jednostavno voliš a da ne očekuješ ništa.

Agape.Ideal.

isti slucaj, samo sto ja volim i daljea i dalje ne ocekujem nista...jednostavno volim njega, volim da je srecan i zahvalna sam zivotu sto sam ga upoznala i tako shvatila sta zaista znaci voleti nekoga :)

da kao ja tebe, ne znam reći zašto, ali mislim da bi ti do sad jedina mogla zadovoljiti cijelo moje biće :heart: :*

:heart:

Neću da se uznosim jer onda volim osećaj naklonosti a ne osobu.

Kako možemo da se radujemo a da to ne bude samoljublje?
Konfuzna sam oko toga. Hoću da budem ja kao ja ne ja kao ego.

Sad se ne zezam, ne svidja mi se što mi pravac razmišljanja ide ka veri.

Zabrinuta sam.

:rotf:

Back