Poslednjih meseci (i prethodne godine) gledali smo ga u najpopularnijim serijama –
„Senke nad Balkanom“,„Državni službenik“, „Žigosani u reketu“, „Jutro će promeniti sve“...
Kako kaže Dugalić, imao je sreće da dobije tako raznolike uloge.
Publika ga voli, hvali i jedva čeka da ga vidi u novim ulogama...
- Pohvala se plašim jer se onda nameću velika očekivanja, a ja o sebi nemam takvo mišljenje
kao što ga imaju drugi o meni.
Glas o čoveku uvek ide ispred njega i čovek na to odgovara.
Nije uvek isto ono što svet u nama vidi i što o nama misli, i ono što čovek iznutra nosi...
Mnogim sada popularnim mlađim glumcima profesor na Akademiji bio je upravo Nebojša Dugalić,
a on ističe da je od svojih studenata mnogo naučio.
- Ja sam mnogo naučio od svojih studenata.
I dalje učim i iz njihovih grešaka.
Profesuru volim više od svega drugog čime se bavim.
Mislim da je to najintenzivnija upućenost, taj rad 1 na 1.
Gledamo dokle možemo stići, tako najbolje upoznajemo sebe i druge, najdublje.
I sve zavisi od međusobne otvorenosti te dve osobe i tu nema kraja, taj odnos je najbolja mogućnost
za kreativnost i tu se trudimo da budemo najbolji – objasnio je Nebojša.
Dragana i Nebojša
Bračni par Dugalić važi za jedan od najskladnijih na domaćoj javnoj sceni, a glumac koji uvek bez
zadrške govori o izazovima sa kojima se suočava čovek u modernom društvu, svoju privatnost ipak
drži dalje od očiju javnosti. Pripadnici sedme sile revnosno izveštavaju o njegovim profesionalnim
uspesima, dok je supruga Nebojše Dugalića tema koja se ne prepliće po medijima.
Prilike da se Dragana Dugalić vidi u javnosti veoma su retke, a kada ipak do toga dođe, komentari
na račun Nebojšine izabranice gotovo uvek su u superlativu i nema ko se ne divi energiji kojom
supružnici zrače. Više od dvadeset godina dugu bračnu zajednicu upotpunilo je čak petoro naslednika
- Jana, Vidan, Bogdana, Kalin i Ilina, (19, 18, 17, 11 i 8) te su Nebojša i Dragana u grupi rekordera
kada je broj dece u pitanju.
- Baš mi je nedavno supruga rekla za ovu najmlađu da je rođena glumica i da će to sigurno biti, a ja
ću dati sve od sebe da to tako ne bude.
Važno mi je naravno da se bave onim što vole, ali više bih voleo da to bude neka druga profesija.
Svi se bave muzikom, na primer.
Svi ponešto sviraju.
Imati toliko dece je teško samo u početku, dok su još mali i u potpunosti zavise od vas, ali čim počnu
sami da se igraju, kada krenu u školu... tada je mnogo lakše – rekao je glumac.
Bogdan, za koga kažu da od sve dece najviše liči na poznatog oca, krenuo je muzičkim putem.
Završio je Muzičku školu Mokranjac, a usavršavanje nastavio u Salcburgu, na Univerzitetu Mocarteum.
Mladi pijanista je pre mesec dana osvojio drugo mesto na međunarodnom takmičenju Maj Lind u Helsinkiju,
a iza njega su i brojna druga priznanja.
...//...
„Senke nad Balkanom“,„Državni službenik“, „Žigosani u reketu“, „Jutro će promeniti sve“...
Kako kaže Dugalić, imao je sreće da dobije tako raznolike uloge.
Publika ga voli, hvali i jedva čeka da ga vidi u novim ulogama...
- Pohvala se plašim jer se onda nameću velika očekivanja, a ja o sebi nemam takvo mišljenje
kao što ga imaju drugi o meni.
Glas o čoveku uvek ide ispred njega i čovek na to odgovara.
Nije uvek isto ono što svet u nama vidi i što o nama misli, i ono što čovek iznutra nosi...
Mnogim sada popularnim mlađim glumcima profesor na Akademiji bio je upravo Nebojša Dugalić,
a on ističe da je od svojih studenata mnogo naučio.
- Ja sam mnogo naučio od svojih studenata.
I dalje učim i iz njihovih grešaka.
Profesuru volim više od svega drugog čime se bavim.
Mislim da je to najintenzivnija upućenost, taj rad 1 na 1.
Gledamo dokle možemo stići, tako najbolje upoznajemo sebe i druge, najdublje.
I sve zavisi od međusobne otvorenosti te dve osobe i tu nema kraja, taj odnos je najbolja mogućnost
za kreativnost i tu se trudimo da budemo najbolji – objasnio je Nebojša.
Dragana i Nebojša
Bračni par Dugalić važi za jedan od najskladnijih na domaćoj javnoj sceni, a glumac koji uvek bez
zadrške govori o izazovima sa kojima se suočava čovek u modernom društvu, svoju privatnost ipak
drži dalje od očiju javnosti. Pripadnici sedme sile revnosno izveštavaju o njegovim profesionalnim
uspesima, dok je supruga Nebojše Dugalića tema koja se ne prepliće po medijima.
Prilike da se Dragana Dugalić vidi u javnosti veoma su retke, a kada ipak do toga dođe, komentari
na račun Nebojšine izabranice gotovo uvek su u superlativu i nema ko se ne divi energiji kojom
supružnici zrače. Više od dvadeset godina dugu bračnu zajednicu upotpunilo je čak petoro naslednika
- Jana, Vidan, Bogdana, Kalin i Ilina, (19, 18, 17, 11 i 8) te su Nebojša i Dragana u grupi rekordera
kada je broj dece u pitanju.
- Baš mi je nedavno supruga rekla za ovu najmlađu da je rođena glumica i da će to sigurno biti, a ja
ću dati sve od sebe da to tako ne bude.
Važno mi je naravno da se bave onim što vole, ali više bih voleo da to bude neka druga profesija.
Svi se bave muzikom, na primer.
Svi ponešto sviraju.
Imati toliko dece je teško samo u početku, dok su još mali i u potpunosti zavise od vas, ali čim počnu
sami da se igraju, kada krenu u školu... tada je mnogo lakše – rekao je glumac.
Bogdan, za koga kažu da od sve dece najviše liči na poznatog oca, krenuo je muzičkim putem.
Završio je Muzičku školu Mokranjac, a usavršavanje nastavio u Salcburgu, na Univerzitetu Mocarteum.
Mladi pijanista je pre mesec dana osvojio drugo mesto na međunarodnom takmičenju Maj Lind u Helsinkiju,
a iza njega su i brojna druga priznanja.
...//...